Riddim Operator #382 !!!

Riddim Operator #382 !!!

Radio Študent, 17. september 2018 ― Pripravili smo veliko dobrih in kvalitetnih izdaj, zapeljali vas bomo od starga rootsa s Creation Rebel, Dennis Brownom in King Culture... do novih reggae komadov kot so produkcija Prince Fatty-ja pa Richie Spice, Christopher Martin, Protoje in podobni... zatresli bomo tudi z derivati, dobili smo nekaj jungle drum'n'bass kolačkov - recimo Friction, King Yoof, Aries, Fleck in Sheco...

Sveže in zrelo

Kino Šiška, 17. september 2018 ― Novomeška skupina Mrfy je prebila glasbeni zid z dvema dolgometražnima izdelkoma, ki se ne izključujeta, temveč dopolnjujeta, in s tem začela pisati neko novo zgodbo – delno za sebe, a še bolj za nas, ki že skoraj desetletje čakamo na svež in prodoren bend, ki je in bo zmožen delati velike in kvalitetne stvari.
Utrinek s Festivala Lupa 2018

Utrinek s Festivala Lupa 2018

Seviqc Brežice, 17. september 2018 ― V četrtek, 13. septembra 2018 je v centru Ljubljane že sedemnajstič potekal Festival nevladnih organizacij Lupa, kjer se je med več kot 120 nevladnimi organizacijami, predstavljal tudi festival Seviqc Brežice.

Čemu glasbena umetnost in umetniki v vrtcih in šolah?

Glasbena mladina, 17. september 2018 ― Peter Kus, skladatelj, lutkovni režiser, izdelovalec inštrumentov in pedagog razmišlja o pomembnosti umetnosti v šolah in vrtcih.   Sredi osemdesetih sem obiskoval Osnovno šolo Vič v Ljubljani. V tistih časih kulturna vzgoja ni bila priljubljen kulturno-političen koncept in iz svojih osnovnošolskih let se danes spomnim le enega organiziranega obiska gledališke predstave. Umetnost je bila zapakirana […]

Grešni kozli bodo predstavili nov singel in videospot Kaj bi vam razlagal

Muzikobala, 17. september 2018 ― Grešni kozli  predstavljamo novi singel in prvi uradni videospot   V četrtek, 20. 9. 2018, ob 19:43 v Našem baru v Briščikih pri Trstu se bo z avtorjem besedila pogovarjal avtor glasbe… in obratno. ___________________________________ besedilo: Matej Gruden Keko glasba: Iztok Cergol glavni vokal: Matej Gruden Keko klaviature, bas kitara, spremljevalni vokal: Iztok Cergol kitare: Marko Hrvatin bobni: Uroš [&hellip The post Grešni kozli bodo predstavili nov singel in videospot Kaj bi vam razlagal appeared first on Muzikobala.
Čas prihodnosti XV.: Rojevanje, zorenje: in potem?

Čas prihodnosti XV.: Rojevanje, zorenje: in potem?

ARS Čas, prostor in glasba, 17. september 2018 ― Sonata za klavir in violino v C-duru, Köchel 6 Wolfganga Amadeusa Mozarta V petnajsti oddaji iz cikla ‘Čas prihodnosti’ bomo predvajali: Sonato za klavir in violino v C-duru, Köchel 6 Wolfganga Amadeusa Mozarta. Igrala bosta Helene Basler, klavir in Primož Novšak, violina; Sonato za godala št. 1 Gioacchina Rossinija igral bo Poljski komorni orkester, dirigiral bo Jeři Maksimiuk; uverturo Sen kresne noči Felixa Mendelssohna. Igral bo Orkester Philharmonia iz Londona, dirigiral bo Sir Neville Marriner. Za sklep oddaje smo izbrali še Preprosto simfonijo Benjamina Brittna. Igral bo Komorni orkester Orpheus. Oddajo »Rojevanje, zorenje ; in potem?« je posnel Stane Košmerlj, bral je Ivan Lotrič, pripravil in uredil jo je profesor Pavel Mihelčič.
Tuhinjska dolina

Tuhinjska dolina

ARS Za en bokal muzike, 17. september 2018 ― V oddaji Za en bokal muzike se bomo v času vrnili v sam začetka nastajanja oddaje Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Slišali bomo namreč […] V oddaji Za en bokal muzike se bomo v času vrnili v sam začetka nastajanja oddaje Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Slišali bomo namreč posnetke pesmi iz druge oddaje iz leta 1966, ki je bila posvečena ljudskemu petju v Tuhinjski dolini in jo je pripravila Zmaga Kumer ob sodelovanju Emilijana Cevca. Posnetke petja iz oddaje bodo dopolnili še posnetki iz arhiva narodopisnega inštituta, ki so prav tako nastali v Tuhinjski dolini.

Metallica: HD posnetek ‘Dream No More’

Rocker.si, 17. september 2018 ― Metallica je objavila profesionalno posneti video za skladbo ‘Dream No More’. Posnetek je nastal 8. septembra, ko je zasedba pretresla Alerus Center v Severni Dakoti. Koncert je obiskalo nekaj manj kot 17,000 oboževalcev. Bend se [...] The post Metallica: HD posnetek ‘Dream No More’ appeared first on Rocker.si.
Sveže in zrelo

Sveže in zrelo

Odzven, 17. september 2018 ― Novomeška skupina Mrfy je prebila glasbeni zid z dvema dolgometražnima izdelkoma, ki se ne izključujeta, temveč dopolnjujeta, in s tem začela pisati neko novo zgodbo – delno za sebe, a še bolj za nas, ki že skoraj desetletje čakamo na svež in prodoren bend, ki je in bo zmožen delati velike in kvalitetne stvari.
Skabinet

Skabinet

Radio Študent, 16. september 2018 ― 1.   BROKEN TIME FAMILY - ST - Back in town 2.   THE PRESSURE DROPPERS - Ricochet - Cimarron city 3.   DAVID HILLYARD AND THE ROCKSTEADY 7 - The giver - Song of the Underground railroad 4.   GENEVA SUBLIME SKA ORCHESTRA - Offbeat or what? - Moon 5.   BB'87 - Return of the ska originals - Stupid 6.   BOOMTOWN UNITED - ST - Work it out

The Rumjacks prihajajo v Zagreb

Rocker.si, 16. september 2018 ― Eni glavnih predstavnikov sodobnega keltskega punka, avstralski The Rumjacks  bodo v sklopu praznovanj svoje 10-letnice obiskali tudi hrvaški Zagreb. Tako je, zasedba, ki jo večina pozna po hitu ‘An Irish Pub Song’, se bo 30.10.2018 [...] The post The Rumjacks prihajajo v Zagreb appeared first on Rocker.si.
Različni ustvarjalci: Phantom Force

Različni ustvarjalci: Phantom Force

Radio Študent, 16. september 2018 ― Chinabot je nova glasbena platforma (tudi založba), ki je poslanstvo našla v druženju podobno mislečih ustvarjalcev z vseh koncev Azije. Na noge jo je postavil (na Tajskem rojeni) francoski producent kamboškega porekla Saphy Vong alias Lafidki, ki se je med eno od svojih turnej po Aziji srečal z mnogimi tamkajšnjimi kreativci in sklenil, da si zaslužijo več pozornosti.

Nekaj podrobnosti o posmrtnem albumu Chrisa Cornella

Rocker.si, 16. september 2018 ― Po poročanju spletnega portala Alternative Nation naj bi v javnost pricurljale podrobnosti o posmrtnem albumu Chrisa Cornella. Plošča oziroma zbirka plošč bo vsebovala skladbe, ki jih je Chris ustvaril v času zasedb Soundgarden, Audioslave, Temple [...] The post Nekaj podrobnosti o posmrtnem albumu Chrisa Cornella appeared first on Rocker.si.
FANFARABESKA

FANFARABESKA

Radio Študent, 16. september 2018 ― SEZNAM SKLADB ZA ODDAJO GLOBALUNA 16. 09. 2018 Fanfara Station: Tebourba (Agualoca Records, 2018)/ 1. Damne (4'35'') Fanfara Station: Tebourba (Agualoca Records, 2018)/ 3. Sus (4'15'') Fanfara Station: Tebourba (Agualoca Records, 2018)/ 4. Gazela (4'51'') Fanfara Station: Tebourba (Agualoca Records, 2018)/ 5. Canzone Arrabbiata (4'36'')
še novic