Saul Steinberg Milano New York

Saul Steinberg Milano New York

Koridor, 26. januar 2022 ― Ob ogledu me je navdušila prvinskost posameznih del, ki so kljub svoji preprostosti vsebinsko zelo pomenljiva. The post Saul Steinberg Milano New York appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Virtualno odprtje razstave DK Trn

Virtualno odprtje razstave DK Trn

Loški muzej, 26. januar 2022 ― V Galeriji Ivana Groharja se z izborom iz ikonične serije barvnih fotografij, ki nosi naslov Trn, predstavlja uveljavljeni slovenski umetniški fotograf DK. Razstavo zaradi trenutnih zdravstvenih razmer odpiramo virtualno – v videu jo predstavljata umetnik DK in kustos Boštjan Soklič.

8. februar v Kinodvoru

Kinodvor, 26. januar 2022 ― Na kulturni dan bomo v Kinodvoru predvajali dva slovenska filma: Divja Slovenija bo na ogled brezplačno, na projekciji Zastoja pa bo z nami Mirjam Korbar, glavna igralka v filmu. Brezplačne vstopnice za dokumentarec Divja Slovenija bodo pri naši blagajni na voljo za prevzem od 7. februarja dalje.
SEM v letu 2022

SEM v letu 2022

SEM, 26. januar 2022 ― Sporočilo za javnost Slovenski etnografski muzej                         Ljubljana, 25. januar 2022 V Slovenskem etnografskem muzeju leto 2022 posvečamo trem večjim projektom: stalni postavitvi Plečnikove Lectarije, občasni razstavi o svetih konjih in nebesnih jezdecih ter eksperimentalni razstavi o produkciji bombaža skozi prostor in čas. Na ogled bo tudi več manjših ali priložnostnih razstav (npr. zbirka stripov evropskega klasika Hergerja, manjša postavitev za obeležje 100-letnice odkritja Tutankamonove grobnice, več osebnih razstav obiskovalcev ter razstava SEM kot Koordinatorja nesnovne kulturne dediščine, ki bo že tradicionalno za Slovenski kulturni praznik poklon eni izmed pustnih skupin na Slovenskem - tokrat Liškemu pustu). Razen tega SEM načrtuje pester ob razstavni program, skozi katerega bo prepletal snovno in nesnovno kulturno dediščino, izpostavljal aktualne teme, se s programom prilagajal času, v katerem živimo ter še naprej angažirano deloval kot odprt prostor za srečevanja in stike med obiskovalci in gradivom, ki ga hrani. SEM se lahko pohvali z novo preurejenim pritličjem razstavne hiše, ki ga je za prijaznejši sprejem obiskovalcev odprl že decembra 2021. Muzejska avla sedaj združuje recepcijo s Trgovino SEM, obsega prostor za večnamenske dejavnosti (Atelje SEM), kjer v enem delu v delavnici Malega mojstra poteka program za otroke, v drugem pa živa muzejska dejavnost – tkanje. NOVE RAZSTAVE V LETU 2022 Z odprtjem PLEČNIKOVE LECTARIJE / GALERIJE, ki bo dobila nov prostor v razstavni hiši kot stalna razstava (predvidoma pomladi 2022), bo SEM obeležil 150-letnico rojstva arhitekta Jožeta Plečnika. Programsko bo razstava povezana z novo Trgovino SEM in posodobljenim programom, v katerega bodo vključeni slovenski rokodelci, obrtniki in sodobni ustvarjalci. Plečnikova Lectarija, ki je bila leta 1938 izdelana po načrtih slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika in velja za edino ohranjeno opremo izdelano po načrtih mojstra, je bila do nedavnega oprema

PETICIJA v podporo Ani Monro in drugim NVO!

Ana Monro, 26. januar 2022 ― Vabljeni, da prispevate svoj glas oziroma podpis podpore za kulturne nevladne organizacije, ki smo ostale brez (so)financiranja Ministrstva za kulturo v programskem obdobju 2022-2025. HVALA!   PREBERI IN PODPIŠI PETICIJO         The post PETICIJA v podporo Ani Monro in drugim NVO! appeared first on Ana Monro.
Telesce (Piccolo corpo)

Telesce (Piccolo corpo)

Koridor, 26. januar 2022 ― Estetsko dodelana in družbeno angažirana pravljica Laure Samani, ki črpa iz ljudskega vsakdana in osebne bolečine. The post Telesce (Piccolo corpo) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

BREZPLAČNA DELAVNICA ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI

KUD Trivia, 26. januar 2022 ― Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k prijavam na delavnico SAMOZAPOSLENI USTVARJALCI IN LETNI DAVČNI OBRAČUN. Namenjena je pripravam samozaposlenih na letni davčni obračun za leto 2021, ki ga bo na delavnici mogoče tudi oddati. Udeležba je brezplačna. Delavnica bo potekala v sredo, 16. februarja 2022 od 10.00 h – 13.00 h v Kinu Šiška, Trg prekomorskih brigad […]
V Škofji Loki na ogled razstava fotografske serije Trn avtorja DK

V Škofji Loki na ogled razstava fotografske serije Trn avtorja DK

Misli, 26. januar 2022 ― Loški muzej drevi ob 18. uri odpira razstavo DK: Trn, ki bo v Galeriji Ivana Groharja v Škofji Loki na ogled od četrtka. Uveljavljeni slovenski umetniški fotograf DK, ki je dolgoletni član ljubljanskega multimedijskega kolektiva Strip Core, se bo v Škofji Loki predstavil z izborom iz serije barvnih fotografij z naslovom Trn.
V MAO v pogovor o Plečniku in njegovem oblikovanju mesta

V MAO v pogovor o Plečniku in njegovem oblikovanju mesta

Misli, 26. januar 2022 ― V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) so v Plečnikovo leto ob 150-letnici arhitektovega rojstva vstopili s pogovorom na temo Oblikovanje mesta po meri človeka - dela Jožeta Plečnika v Ljubljani. Torkov pogovor je bil obenem uvod v februarsko razstavo o vpisu arhitektovih del na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine.
Zgodba, dve, tri

Zgodba, dve, tri

Literatura v živo, 26. januar 2022 ― Spodaj pozvoniš kot že tolikokrat prej, tvoj obisk je postal stalnica, na tedenski ravni se videvava, čeprav so časi čudni, se njihovi logiki poskušava upirati, začela se je zima, čas hibernacije, in vsakič ko se druživa, iz tedna v teden, se dotakneva prihajajoče pomladi, v čemer sva naivna, morda bi bilo bolje reči človeška, pomlad, ja, prijeten čas, obljuba, da se takrat po neki možnosti zbudimo v bolj prijazen svet, reče eden, reče to tudi drugi.
še novic