Tadej Zupančič: Henry Kitcher in kiparjenje z zemljo 

OUTSIDER, 10. september 2022 ― Dolg, temen hodnik v skoraj neopazni, nekdanji obrtni delavnici na Greatorex Street v Whitechapelu, se naenkrat odpre v prostor, ki se kopa v difuzni dnevni svetlobi: na tleh je šest različno velikih krogov, sestavljenih iz zidakov iz zbite zemlje; krogi, tako večji kot manjši, so deloma zasipani z zemljo. Na prvi pogled so si podobni, […]

Tam, kjer pojejo raki

MMC Film, 10. september 2022 ― Kya Clark kot deklica odrašča v revnem okolju močvirij Južne Karoline, z očetom, nasilnim alkoholikom, ki ga najprej zapusti njena mama, potem pa še njeni starejši bratje in sestre.

#StreamWalks na festivalu FIRA TÀRREGA! (10.9.)

Ana Monro, 10. september 2022 ― V soboto, 10. 9. ob 11:15, vabljeni na spletni sprehod po katalonskih ulicah! Priklopite se na SIMS 2.5 in si oglejte neposredni spletni prenos nove produkcije Gledališča Ane Monro in naše partnerske organizacije Fadunito (ŠPA), #StreamWalks – z mednarodnega festivala uličnih umetnosti FIRA TÀRREGA. #StreamWalks LIVE       The post #StreamWalks na festivalu FIRA TÀRREGA! (10.9.) appeared first on Ana Monro.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 10. september 2022 ― Pri Celjski Mohorjevi družbi so izdali roman ameriške avtorice Francine Rivers Odrešenje ljubezni, pri Mladinski knjigi pa delo švicarsko-britanskega filozofa in pisatelja Alaina de Bottona Tok ljubezni in pa kuharico v angleščini Slovenian cookery. Založba Miš je izdala slikanico Andreje Borin in ilustratorke Marte Bartolj z naslovom Čudoviti vrt.

V Benetkah zvečer podelitev nagrad 79. filmskega festivala

Misli, 10. september 2022 ― V Benetkah se bo drevi s podelitvijo nagrad sklenil 79. mednarodni filmski festival. Za zlatega leva se letos poteguje 23 filmov, ki jih ocenjuje žirija pod vodstvom ameriške igralke Julianne Moore. Prejemnika zlatega leva za življenjsko delo sta letos režiser in scenarist Paul Schrader ter francoska igralka Catherine Deneuve.
še novic