Ciklus predavanj Skrivnostne poti negovskih čelad

Medobčinski muzej Kamnik, 19. marec 2023 ― Tri srede namenjamo muzejskim večerom, ki jih bodo popestrile nenavadne zgodbe o negovskih čeladah. Predavanja so del andragoškega spremljajočega programa občasne arheološke razstave treh muzejev: MMK, NMS in DMNM: Skrivnostne poti negovskih čelad. Halštatski knezi med Kamnikom in Novim mestom. 5.4.2023, ob 19. uri: Dr. Borut Križ, Čelada iz Novega mesta 19.4.2023, ob 19. uri: […] The post Ciklus predavanj Skrivnostne poti negovskih čelad appeared first on MM:K.
Svetovni dan poezije 2023

Svetovni dan poezije 2023

Društvo slovenskih pisateljev, 19. marec 2023 ― VABILO na izbrane dogodke LJUBLJANA 2. ljubljanski pesniški maraton Drugič po vrsti se v mesto kotali Ljubljanski pesniški maraton, ki bo razpredel svoj glas ob Svetovnem dnevu poezije 2023. V dveh dneh in petnajstih urah ter desetih lokacijah se bo, takšen je načrt, zvrstilo vsaj 90 tistih, ki pišete, urednikujete, lektorirate, prevajate ali zgolj in […]
Obletnica ustanovitve celjske Narodne čitalnice

Obletnica ustanovitve celjske Narodne čitalnice

Celje.info, 19. marec 2023 ― Narodna čitalnica v Celju je bila ustanovljena 19. marca 1862 na skupščini, ki se je udeležilo 47 članov. Izvolili so vodstvo, ki so ga predstavljali dr. Štefan Kočevar kot ravnatelj, ... Beri dalje The post Obletnica ustanovitve celjske Narodne čitalnice appeared first on Celje.info.
Najvidnejši projekt Galerije Božidarja Jakca letos razstava ob 150-letnici rojstva srbske slikarke Nadežde Petrović

Najvidnejši projekt Galerije Božidarja Jakca letos razstava ob 150-letnici rojstva srbske slikarke Nadežde Petrović

Misli, 19. marec 2023 ― V Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki bo med glavnimi razstavnimi projekti letos izstopala majska razstava ob 150-letnici rojstva srbske slikarke Nadežde Petrović. Gre za mednarodni partnerski projekt, ki poteka pod okriljem Unesca in izpostavlja slikarkino umetniško ter humanitarno delovanje, so v galeriji pojasnili za STA.
Danes je svetovni dan pripovedništva

Danes je svetovni dan pripovedništva

SEM, 19. marec 2023 ― Milko Matičetov, slovenski etnolog in etnograf, ki je raziskoval slovensko ljudsko izročilo in je bil na začetku svoje kariere za kratek čas sodelavec SEM, je o pripovedovanju v njegovi knjigi Sežgani in prerojeni človek zapisal: »Ko ljudska zgodba – katerakoli – nastopi svojo pot od ust do ust, zaživi samostojno življenje in odtlej je podvržena vsem mogočim spremembam. Vsi, ki jo pripovedujejo, zdaj ponevedoma zdaj tudi vedoma vnašajo vanjo nove snovne črte in novega duha.« Pripovedujemo v SEM! V SEM vabimo na mesečne pripovedovalske dogodke za otroke Rdeča nit! Prihodnji dogodek bo v četrtek, 20. aprila, tema pa bo ob razstavi Orlovih terenskih ekip: Pot, srečanje, sporočilo. V četrtek, 23. marca vabimo tudi na pripovedovalski dogodek za odrasle KONJSKE, ki bo potekal v sklopu 26. Pripovedovalskega festivala.  
Veleposlaniška pokušina orehove potice v celjski kavarni

Veleposlaniška pokušina orehove potice v celjski kavarni

Celje.info, 19. marec 2023 ― V Osrednji knjižnici Celje so prejšnji teden gostili visok obisk, saj jih je obiskal nemški veleposlaniški par. Gostili so ju na dogodku, poimenovanem Potica z veleposlanikoma. Knjižni hram ob nabrežju ... Beri dalje The post Veleposlaniška pokušina orehove potice v celjski kavarni appeared first on Celje.info.

Nina Kožar: Nepopolnih sto romanov

OUTSIDER, 19. marec 2023 ― Ko je naša stara družinska hiša v Šentvidu ostala brez zadnje prebivalke, sta si mama in teta brez komplikacij razdelili posest, nato pa smo vsak po svoje poiskali še ljube nam osebne predmete, ki so ostali po babici in dedku. Nekako samoumevno je bilo, da so moj del dediščine knjige. Nekega zgodnjepomladnega dne sem se […]
še novic