Slaba družba?

Koridor, 13. avgust 2022 ― V stanju, v kakršnemu smo bili ne le priča, temveč tudi neprostovoljni udeleženci, akterji, smo družbo delali sami sebi. The post Slaba družba? appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
GORAN BERTOK: ŠTIRI SERIJE

GORAN BERTOK: ŠTIRI SERIJE

Sodobna umetnost (Aljoša Abrahamsberg), 13. avgust 2022 ― Sreča je vedno bolj ali manj lažna, zlagana in umetna (za fasado sreče se skrivajo laž, kič, vulgarnost; podobe, ki jih kažemo drugim). Trpljenje, na drugi strani, je vedno bolj ali manj pristno (nihče se ne hvali z revščino in pomanjkanjem). Kraji trpljenja, bolečine in revščine so kraji resnice, resnica pa je – tako se vsaj zdi – grda. In resnica je, da boste umrli in da vaša smrt ne bo niti najmanj dostojanstvena. G.B.

1952 Mostar – Utva

Stare slike (Cerknica), 13. avgust 2022 ― Na sliki sta letali Utva 213. To je bilo jugoslovansko vojaško šolsko enomotorno nizkokrilno dvosedežno letalo z dvojnim krmiljenjem za napredni prehod, urjenje in bojno usposabljanje, sodobnimi aerodinamičnimi linijami, leseno konstrukcijo s pomičnim podvozjem, fiksnim repnim kolesom in zaprto kabino. Na podlagi internega natečaja so leta 1946 izdelali načrte leta za šolanje pilotov. Prototipe so […]
še novic