Slovenski bibliotekarski blogi 2012

Biblioblog, 12. januar 2013 ― Pomen in vrednost strokovnih in znanstvenih blogov že dolgo več nista vprašljiva in priznan je njihov pomemben doprinos k strokovnemu komuniciranju in ustvarjanju. Vsaj v tujini je tako (zadošča že pregled količine, kakovosti in predvsem življenjske dinamike bibliotekarskih blogov!), Slovenci smo tu malo bolj zadržani. Zadržani kot pisci in kot komentatorji, pa tudi v pogovoru včasih ni najbolj pametno omenjati, da zasleduješ bloge, kaj šele priznati, bognedaj, da ga sam pišeš! Pa vendar se bolj ali manj uspešno prebija skozi življenje tudi nekaj slovenskih bibliotekarskih blogov. Ker ni zares ustreznega mehanizma za njihovo iskanje in odkrivanje, je to pisanje seveda zgolj rezultat osebnih spletnih izkušenj in sreče. Tako ugotavljam, da razen redkih izjem objavljajo naši bibliotekarski blogi relativno poredko, komentarji pa so prej izjema kot pravilo, še največ jih je nemara na Biblioblogu, tu in tam tudi kakšen prav žolčen. Novih skoraj ni, lani se je na novo rodil en sam in še ta se

Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije

Cirkulacija 2, 11. januar 2013 ― V soboto 12. januarja 2013 od 18.00 dalje vabimo na občni zbor ljubiteljev Cirkulacije 2, ki se bo vršil v istoimenskih klubskih prostorih v nekdanji tovarni Rog. Na srečanju bomo razgrnili načrte za leto 2013 in se seznanili z rezultati delovanja institucije v minulem letu. Podelili bomo  naslove častnih članov Cirkulacije 2, precizneje: članic. Hkrati [...]

Poezijo na ulice!

Airbeletrina, 11. januar 2013 ― Matej Krajnc, pesnik, pisatelj, prevajalec, kantavtor, ki je prvo pesniško zbirko izdal že v osnovnošolskih klopeh, je leta 2002 postal najmlajši član Društva slovenskih pisateljev, svoja dela pa reproducira brez premorov. Kljub še vedno prisotnemu stereotipu o trpečem pesniku Krajnc pravi, da je vesel, ko piše, humor in ironija pa sta poleg tega nujna. V ospredju stoji sonetna oblika, samo do leta 2007 je ustvaril preko 1000 sonetov.

Na zvočni ogled v Studio Tivoli z Acom Razbornikom

MAO, 11. januar 2013 ― V okviru razstave Marko Turk Homo faber si bomo ogledali Studio Tivoli z njegovim ustanoviteljem Acom Razbornikom, kjer se bomo podrobneje spoznali z glasbeno produkcijo in potekom snemanja različnih glasbenih zvočnih zapisov ter se spoznali z mikrofoni lastne produkcije, ki pomenijo visoko dovršen izdelek. Vabljeni na zvočni ogled!
Kdo je danes normalen?

Kdo je danes normalen?

Airbeletrina, 10. januar 2013 ― Ko je sredi oktobra umrl Tusta, legendarni pulski panker in član skupine KUD Idioti, sem med posthumnim razmišljanjem o njem nenadoma spoznal, da je ta človek v mojem življenju odigral mnogo pomembnejšo vlogo, kot se mi je to dolga leta zdelo. Tusto sem vse do njegove prezgodnje smrti povezoval izključno z njegovo glasbo in pri tem se mi je izmaknilo, da so prav KUD Idioti v tistih srednjeveško mračnih devetdesetih, v času zatona mojega dotedanjega domovanja, ustvarjali v Puli ne le majhnega pank zavetišča, temveč resnično oazo razuma in dobrega duha.

Ogled snemalnega glasbenega studia Sonolab

MAO, 9. januar 2013 ― V okviru spremljevalnega programa ob razstavi Marko Turk Homo faber vabimo na ogled snemalnega glasbenega studia Sonolab v Ljubljani, ki sta ga ustanovila Sašo Kalan in Davor Herceg. Spoznali bomo, kako poteka studijski snemalni proces, predstavljeni pa bodo tudi postopki in razvoj tehnologije snemanja.

Kako uspešno pripraviti prijavo na mrežo Aerowaves

Zavod En-Knap, 8. januar 2013 ― To soboto, 12. 1., ob 19. uri, uro pred pričetkom predstave 10 MIN, bo Iztok Kovač, slovenski predstavnik v evropski plesni mreži Aerowaves, iz prve roke pojasnil, na kaj biti pozoren pri prijavi na izbor mreže (kako predstaviti svoje delo), da se bo lažje prebilo skozi selekcijsko sito ter prepričalo profesionalne programerje, ki si ogledujejo prijavljena video dela, ter kako delujejo odločevalski mehanizmi.
še novic