George R.R. Martin: Ledeni zmaj

George R.R. Martin: Ledeni zmaj

KEVD'R, 21. maj 2016 ―      »Oči je imel jasne, globoke in ledene. Njegova krila so bila veličastna in podobna netopirjevim, bila so, kakor da bi bila pomočena v bledo prosojno modrino. Adara je skoznje videla oblake, pogosto tudi mesec in zvezde, kadar je bitje krožilo po nebu.« (str. 32)      Ledeni zmaj Georgea R. R. Martina je prvič poletel… More George R.R. Martin: Ledeni zmaj

RAZPIS ZA MLADE SOLISTE IN ZBOROVSKE PEVCE: SODELOVANJE PRI MLADINSKI OPERI HOBIT

Glasbena matica, 21. maj 2016 ― Glasbena matica Ljubljana vabi mlade pevce soliste in zborovske pevce k sodelovanju pri izvedbi mladinske opere HOBIT kanadskega skladatelja Deana Burryja. Opera je napisana po literarni predlogi J. R. R. Tolkiena. Nosilno vlogo ima več solistov kot so Bilbo, Gandalf, … Continue reading → The post RAZPIS ZA MLADE SOLISTE IN ZBOROVSKE PEVCE: SODELOVANJE PRI MLADINSKI OPERI HOBIT appeared first on Glasbena Matica Ljubljana.
Vesna Milek razpoložena za Ljubljano

Vesna Milek razpoložena za Ljubljano

Marijan Zlobec, 21. maj 2016 ― Vesna Milek je po svoji knjigi Razpoložena za Pariz sedaj že Razpoložena za Ljubljano. To je najnovejše sporočilo enourne vožnje po Ljubljanici v okviru praznovanj dvajsetletnice založbe Beletrina. Med vožnjo se je s pisateljico in novinarko pogovarjal Boštjan Narat. Knjiga Razpoložena za Pariz je sicer izšla že lani in bila sedaj ponatisnjena. Ladjica je startala […]
Sebastião Salgado: Geneza in Sol zemlje

Sebastião Salgado: Geneza in Sol zemlje

MAF - Mad About Film, 21. maj 2016 ― Dan po odprtju razstave, 1. junija ob 21. uri, bo Kinodvor v parku Tivoli predvajal dokumentarni film Sol zemlje, avtorjev Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgada, ki razkriva življenje in delo Sebastiãa Salgada. Film se bo v času trajanje razstave dvakrat tedensko na ogled tudi v Mestnem muzeju Ljubljana, in sicer vsak torek ob 12. […] Prispevek Sebastião Salgado: Geneza in Sol zemlje je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. maj 2016 ― Založba Studia Humanitatis je izdala delo Jožeta Vogrinca Pojmovne prikazni, Revija Likovne besede in ZDSLU pa s še nekaj sozaložniki alternativni vodič po Ljubljani Zore Stančič Zora was here. Pri založbi Miš je izšla knjiga s fotografijami o najmlajši nobelovki Malali Yousafzai, pri Učilih pa kriminalka M. J. Arlidgea Hiša za punčke.
še novic