Najlepše mesto na svetu se začne v Rogu

Najlepše mesto na svetu se začne v Rogu

Marijan Zlobec, 9. junij 2016 ― Pravkar sem prišel iz Roga. Bil bi še tam, če se ne bi zgodaj zjutraj odpravljal na Dunaj, kjer bodo zvečer veliki glasbeni dogodki. Roga vsekakor ne smete zamuditi; je vse to, kar župan Zoran Janković ves čas ponavlja, le da ne ve, o kom v resnici govori. Namreč najlepše mesto na svetu se začne […]
Marko Hatlak: “Muzika ni teorija, treba jo je čutiti.”

Marko Hatlak: “Muzika ni teorija, treba jo je čutiti.”

Koridor, 9. junij 2016 ― Harmonikaš vseh zvrsti in strasti – Marko Hatlak. Na intervjuje bi lahko odgovarjal vsakodnevno, saj ima koncert skoraj vsak večer. Kljub temu se na odru vedno znova kaže v drugačni luči: nastopa kot klasični glasbenik, igra tango s FUNtangom ali z mednarodno priznanim violinistom Stefanom Milenkovićem in s Kapobando predstavlja etno “musko”. Njegov najnovejši projekt […] The post Marko Hatlak: “Muzika ni teorija, treba jo je čutiti.” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V četrtek, 16. junija, ob 19. uri, Knjižnica Bena

Knjižnica Postojna, 9. junij 2016 ― V četrtek, 16. junija, ob 19. uri, Knjižnica Bena Zupančiča Postojna vabi v čitalnico na literarni večer z ljubiteljskim pesnikom Francem Tomincem iz Strmice. Avtor bo predstavil svojo najnovejšo, tretjo pesniško zbirko z naslovom "Notranjost od zunaj". Predstavitev bo vodila umetnostna zgodovinarka Bojana Čampa, ki je o zbirki zapisala recenzijo. Dogodku se bodo pridružili še: avtor ilustracij Darij Novak, pevka Jadranka Jakomin in Elvis Sahbaz na kitari.
Ravel z enodejankama v Scali navdušil

Ravel z enodejankama v Scali navdušil

Marijan Zlobec, 9. junij 2016 ― Maurice Ravel je kot operni skladatelj manj znan. Težko je kaj njegovega sploh kdaj videti na opernih odrih. V Scali so tokrat uprizorili dve njegovi enodejanki Španska ura in Otrok in čarovnije. Bil je prepričljiv uspeh in navdušenje občinstva večje kot po predstavi Straussovega Kavalirja z rožo, pa še Scala je bila na Ravelovem večeru […]

Naslednja premiera v Kinodvorišču: Odprto morje

Kinodvor, 9. junij 2016 ― V ponedeljek, 13. junija, bo ob 21.30 Kinodvorišče osvetljevalo Odprto morje večkrat nagrajenega dokumentarista Gianfranca Rosija, ki je na letošnjem Berlinalu prejel zlatega medveda za najboljši film. Premiero smo pripravili v sodelovanju z Veleposlaništvom Italije in Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Vljudno vabljeni - vstopnice so že v prodaji! V primeru slabega vremena bo premierna projekcija ob isti uri v Dvorani.
V Mini Teatru v novi sezoni pet postdramskih premier

V Mini Teatru v novi sezoni pet postdramskih premier

Misli, 9. junij 2016 ― V Mini Teatru za novo sezono pripravljajo pet postdramskih avtorskih predstav, ki jih bodo režirali Ivica Buljan, Damir Avdić, Primož Ekart, Ivan Peternelj in Mare Bulc. Predstave za otroke in mladino bodo navezali na aktualno tematiko begunstva, tri nove premiere pa bo režiral Robert Waltl.

Svetlobna gverila 2016

Koridor, 9. junij 2016 ― V okolici Trga francoske revolucije se je 16. maja ob 21:30 z osvetljitvijo mnogih instalacij začel enomesečni festival sodobnih vizualnih umetnosti. V Galeriji Vžigalica razstavlja več domačih in tujih umetnikov.   Gilberto Esparza se predstavlja s projektom Avtofotosintetične rastline, ki kombinira organsko in elektronsko. Sistem organizmov je sestavljen tako, da je popolnoma samozadosten in sposoben […] The post Svetlobna gverila 2016 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic