Danes brez zvezd

Kinodvor, 16. julij 2016 ― Zaradi slabega vremena je projekcija Filma pod zvezdami na Ljubljanskem gradu danes (sobota, 16.7.), ob 21:30 odpovedana. Film Planet samskih si lahko ogledate jutri (nedelja, 17.7.) ob 21:30 v Kinodvoru.
Aleksander Bassin: Bernik je z abstrakcijo presegel meje

Aleksander Bassin: Bernik je z abstrakcijo presegel meje

Misli, 16. julij 2016 ― V petek preminuli likovni umetnik Janez Bernik je bil po mnenju likovnega kritika Aleksandra Bassina človek več dimenzij, ki se je opazno usidral tudi zunaj meja nekdanje skupne države. "Pomemben je že njegov vstop v umetnost v zgodnjih 60. letih, ko je oral ledino in vzpostavljal stik s sodobnimi tokovi zahodne Evrope," je za STA povedal Bassin.

Stara luna, Hundertwasser in Loos

OUTSIDER, 16. julij 2016 ―   Ko arhitekt gradi zase, gradi eksperiment. Preizkuša različne možnosti, ki jih ne bi uspel uresničiti pri naročnikih. Zato je lastni projekt običajno nekaj posebnega. Tudi hiša, ki jo predstavljamo, je eksperiment. V prvi osebi eksperimentatorja tokrat nastapa inženir gradbeništva, lastnik podjetja za gradnjo lesenih hiš Ekoart, Miha Bogataj. Zgodba se je začela neke neprespane [&hellip
Marko Mandič bolj kot nag Robinzon

Marko Mandič bolj kot nag Robinzon

Marijan Zlobec, 16. julij 2016 ― Predstava Pilad (Pylade) Pier Paola Pasolinija v produkciji Eksperimentalnega klubskega teatra La MaMa in izvedbi  Great Jones Repertory Company iz New Yorka, a v režiji Ivice Buljana in z gostom, glavnim junakom Piladom, članom Drame SNG Ljubljana Markom Mandičem, nekako združuje ameriški kolorit z mediteransko ekspresivnostjo in sproščeno energijo, ki v podobi interpreta glavnega lika […]
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 16. julij 2016 ― Založba Modrijan je izdala knjigi El Greco slika velikega inkvizitorja Stefana Andresa in Slab značaj Javerja Mariasa. Pri Mladinski knjigi pa sta izšli knjiga Čudovita žita avtorice Laure Agar Wilson z recepti za jedi iz 14 vrst žit in izletniški vodnik Slovenija v objemu Daria Corteseja.
Na letošnjem filmskem festivalu v Motovunu tudi Kozoletovo Nočno življenje

Na letošnjem filmskem festivalu v Motovunu tudi Kozoletovo Nočno življenje

Slovenci.si, 16. julij 2016 ― Zagreb – Eden najbolj priljubljenih filmski festivalov na Hrvaškem, Motovun film festival bo svoja vrata letos odprl 26. julija. Na 19. festivalu, ki bo potekal na filmskemu hribu, bodo do 30. julija premierno predvajali 15 celovečercev, med njimi tudi Nočno življenje slovenskega režiserja Damjana Kozoleta.   Direktor festivala Igor Mirković se je spominjal, da so […] The post Na letošnjem filmskem festivalu v Motovunu tudi Kozoletovo Nočno življenje appeared first on Slovenci.
1972 Bloška planota – Trojna bloška razglednica

1972 Bloška planota – Trojna bloška razglednica

Stare slike (Cerknica), 16. julij 2016 ― Bloke so bile turistom in drugim obiskovalcem znane že pred 2. svetovno vojno. Posebej je k temu pripomoglo raziskovanje starosvetnega bloškega smučanja in letalska jadralna šola. Za propagiranje tujskega prometa so skrbeli predvsem lokalni gostilničarji in trgovci ter avtobusni prevoznik Pečnikar. Po vojni je ta dejavnost tonila v pozabo, prebivalstvo planote pa se je prepolovilo. […]

V Trstu danes uprizoritev predstave Kako postati Slovenci v 50 minutah

Misli, 16. julij 2016 ― V Mestnem muzeju Sartorio si bo ob 21. uri mogoče ogledati predstavo Kako postati Slovenci v 50 minutah. Snov duhovite, samoironične predstave, ki je nastala po zamisli režiserke Sabrine Morena, so jezik, tradicije in običaji Slovencev. Predstava, v kateri igra Daniel Dan Malalan, je kombinacija podob in besed, projekcij in igranja v živo.

V Čedadu danes začetek festivala Mittelfest

Misli, 16. julij 2016 ― V italijanskem Čedadu se bo s koncertom v cerkvi sv. Frančiška, ki so ga organizatorji naslovili Zemlja, danes začel 25. mednarodni festival Mittelfest. Na koncertu s pričetkom ob 18. uri bodo nastopili dijaki internata Pavla Diakona v Čedadu, ob 22. uri pa bo na trgu pred stolnico sledila izvedba komorne opere Menocchio Renata Mianija.
še novic