Moderna galerija nakazala Društvu NSK Informativni center že 341.395 EUR, vsi pa 1.038.603 EUR

Marijan Zlobec, 29. april 2017 ― Objavljamo nekaj podatkov javnega značaja o porabi javnega denarja v Republiki Sloveniji. Podatki v aplikaciji Erar so prosto dostopni, saj gre za javna sredstva. Podatki povedo marsikaj. Z njimi vam voščimo: Živel 1. maj, praznik dela. Za začetek smo izbrali nekaj javnosti zelo znanih kulturnikov, prejemnikov javnih sredstev (mimo morebitnih plač). MARIO GALUNIČ S.P. (prejemnik) […]

02.06.2017 – Prulček, Ljubljana

Feedback, 29. april 2017 ― Vabljeni na koncert Skupine FEEDBACK v Prulček, LJUBLJANA! Prireditev: Koncert skupine FEEDBACK Datum: 02.06.2017 Lokacija: Prulček, Prijateljeva ulica 2, 1000 Ljubljana FB event: www.facebook.com/event The post 02.06.2017 – Prulček, Ljubljana appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.
UTELESENJE / razstava Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje

UTELESENJE / razstava Oddelka za slikarstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje

Sodobna umetnost (Aljoša Abrahamsberg), 29. april 2017 ― Utelesenje, ki odpira vrata študentskih ateljejev, odkriva podobnosti in raznolikosti v procesih učenja in ustvarjanja, ki so pri posameznikih, udeleženih v skupnem ustvarjalnem okolju, prepleteni in skoraj neločljivi. Izziv v današnji umetnosti je prav ta uglasitev, povezovanje različnih ustvarjalcev in zvrsti ustvarjanja, pričujoča skupinska razstava pa je impulz, ki to dogajanje ponazarja. Prostor razstave: Galerija Equrna Ljubljana, kustosinja Vesna Krmelj. Na razstavi sodelujejo: Lea CULETTO, Nina ČELHAR, Andreja GLAVICA, Manuel FABRIS, Rok HORVAT, Meta HROVAT, Ana JANEŽ, Natalija JUHART, Tina KONEC, Janja KOSI, Dalea KOVAČEC, Milan MARIN, Jana NUNČIČ, Nina OBLAK, Monika SLEMC, Rea VOGRINČIČ in Neja ZORZUT.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 29. april 2017 ― Pri založbi LUD literatura so izdali kratke zgodbe slovaškega avtorja Pavla Vilikovskega Čarobni papagaj in ostali kič, pri Mladinski knjigi pa roman italijanske pisateljice Margaret Mazzantini Sijaj. Založba Miš je izdala roman Cvetke Sokolov V napačni zgodbi, založba Sidarta pa kolesarsko-kulturno-zgodovinski vodnik po Parenzani Janka Ferka.
1957 Osredek – Mladi godci

1957 Osredek – Mladi godci

Stare slike (Cerknica), 29. april 2017 ― Na sliki vidimo štiri mlade fante iz Vidovske fare, ki so že pred daljnimi šestdesetimi leti imeli svoj ansambel. Pred neznanega fotografa so se postavili kot pravi profesionalci ob špilanju v Osredku. Verjetno ob vaškem žegnanju. Fantje so se združili v ansambel na pobudo zadruge, ki jim je najprej tudi posodila inštrumente. Kasneje so si kupili svoje. […]
Mednarodni dan plesa kot poziv k veselju, ustvarjalnosti in svobodi

Mednarodni dan plesa kot poziv k veselju, ustvarjalnosti in svobodi

Misli, 29. april 2017 ― Mednarodni plesni komite, ki deluje v okviru Mednarodnega gledališkega inštituta pri Unescu, je današnji dan razglasil za mednarodni dan plesa. Avtorica mednarodne poslanice je marca preminula koreografinja in plesalka Trisha Brown. Zapisala je, da je ples vir veselja, lepote in boljšega poznavanja človeka. Avtor slovenske poslanice je Tomaž Rode.
še novic