FEELC

OUTSIDER, 6. maj 2017 ― FEELC je polprodukt, ki uporabniku omogoča ponovno uporabo industrijsko proizvedenih odpadkov. Pri tem rabljeno plastično vedro prevzame funkcijo nosilnega elementa, ki mu je dodana prevleka FEELC iz odpadne ovčje volne. Osnovni koncept izhaja iz perspektive, da je lahko združitev industrijskega in naravnega odpadka pričetek novega izdelka v obliki večnamenskega tabureja za uporabo v notranjih prostorih. [&hellip

Hauschka @Kino Šiška, 25. 4. 2017

Koridor, 6. maj 2017 ― Nemški pianist in skladatelj Volker Bartelmann, ki je širši javnosti bolje poznan pod imenom Hauschka, je v okviru turneje novega albuma ‘What if’ premierno nastopil tudi na slovenskih tleh. Oskarjev nominiranec za filmsko glasbo filma Lion velja za enega najpomembnejših sodobnih zagovornikov prepariranega klavirja,ki ga je že davnega leta 1940 izumil priznani skladatelj John Cage. […] The post Hauschka @Kino Šiška, 25. 4. 2017 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Prevajalec in njegovi avtorji z Alešem Bergerjem

Prevajalec in njegovi avtorji z Alešem Bergerjem

Marijan Zlobec, 6. maj 2017 ― Društvo slovenskih književnih prevajalcev prireja v okviru cikla Pridobljeno s prevodom pogovorni večer Prevajalec in njegovi avtorji z Alešem Bergerjem, letošnjim Prešernovim nagrajencem. Metka Krašovec in Aleš Berger, letošnja Prešernova nagrajenca, foto Marijan Zlobec Na večeru, ki ne bo Kamnita gostija, temveč Stopinje skozi čas, bo Cica v metroju, Čakajoč Godota, izvajala Vaje v slogu, […]

Metropolitanska opera praznuje 50 let delovanja v centru Lincoln

Misli, 6. maj 2017 ― Metropolitanska opera - Met v nedeljo pripravlja veliki dogodek, s katerim bo zaokrožila letošnje praznovanje 50-letnice delovanja v newyorškem centru Lincoln. Na slavju bodo nastopila številna velika imena iz opernega sveta, med njimi španski tenorist in dirigent Placido Domingo ter ameriška sopranistka Renee Fleming.
Obeta se prenova rojstnih hiš Prešerna in Finžgarja

Obeta se prenova rojstnih hiš Prešerna in Finžgarja

Misli, 6. maj 2017 ― Ministrstvo za kulturo je v načrt investicij za letošnje leto uvrstilo pripravo projektne dokumentacije za prenovo rojstnih hiš Franceta Prešerna v Vrbi in Frana Saleškega Finžgarja v Doslovčah. V prihodnjih letih je tako mogoče pričakovati celovito prenovo. Občina Žirovnica pa pripravlja vse potrebno za izgradnjo obvoznice mimo Vrbe.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 6. maj 2017 ― Pri založbi Kulturni center Maribor so izdali pesniško zbirko Ferija Lainščka Šlagerji, pri Modrijanu pa avtobiografsko delo Aglaje Veteranyi Zakaj se otrok v polenti kuha. KUD Sodobnost International je izdala drugo knjigo trilogije Philipa Ardagha Grozljiva dejanja, založba Miš pa mladinsko delo Davida O'Dohertyja Nevarnost preži povsod.
Mineva četrt stoletja od smrti Marlene Dietrich

Mineva četrt stoletja od smrti Marlene Dietrich

Misli, 6. maj 2017 ― Pred četrt stoletja je v Parizu preminula nemško-ameriška igralka in pevka Marlene Dietrich, ki je obveljala za eno redkih nemških zvezdnic svetovnega formata. Zaslovela je z vlogo Lole Lole s cilindrom na glavi in podvezicami v filmu Plavi angel in postala pojem femme fatale. Zaigrala je v več kot 50 filmih.
Pariški večer, notranji in zunanji strahovi

Pariški večer, notranji in zunanji strahovi

Airbeletrina, 6. maj 2017 ― Stanovanje se nahaja v pariškem 4. okrožju. Vabilo na večerjo je bilo izrečeno po telefonu, po poznem delavniku, od 20. do 20.30. Zdelo se je, da je vsa francoska ležernost zaobjeta v tem časovnem razmiku, vse druge zamude so recimo temu malomarnost. Toda ko smo vstopili skozi velika železna vrata, ki so se za nami takoj zapahnila, so vseeno sledili poljubi na lica. Kako dolgo se že nismo videli? Sedem, osem let. V to stanovanje sem vstopila v nekem drugem življenju, ko se je še vse zdelo mogoče. Tudi zdaj se zdi mogoče, le da je nekaj od teh možnosti že za menoj.
še novic