Objava petih vicev štiriinpetdesetega izbora

Objava petih vicev štiriinpetdesetega izbora

SEM, 24. december 2020 ― Uredniški odbor je izbral štiriinpetdeseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Ustavi policaj občana. Vaše os. podatke. Vam jih ne zaupam, varovanje os. podatkov. Potem greste z menoj. Ne smem. Prepoved gibanja z osebo iz drugega gospodinjstva. Who would've thought one day we'd be smoking weed at a family gathering, but the illegal part would be the family gathering. (Prevod: Kdo bi si mislil, da bomo nekega dne na družinskem srečanju kadili travo, ilegalni del pa bo družinsko srečanje.) I still don't know what I'm wearing to the living room for Christmas Day... I might not go. (Prevod: Še vedno ne vem, kaj bom oblekla za v dnevno sobo na božič... Mogoče pa sploh ne bom šla.) Dobar dan, molila bih propusnicu za odlazak u drugu županiju. -Razlog? -Odlazak ljubavniku. -Ostanite doma, doći će vam volonter. (Prevod: Dober dan, prosila bi prepustnico za odhod v drugo občino. -Razlog? -Odhod k ljubimcu. -Ostanite doma, k vam bo prišel prostovoljec.) I’d make a COVID joke. But it would be tasteless. (Prevod: Povedal bi COVID vic. Ampak bi bil neokusen.) Seznam vseh izbranih vicev  

Fundacija Rudi Šeligo: Pred koncem in pred začetkom (petič)

SiGledal Novice, 24. december 2020 ― Iztekajoče leto, leto nedorečenosti, izgubljeno v prostoru in času, je ponovno, še enkrat, tokrat bridko in neizprosno pokazalo in dokazalo človeštvu, da ob skoraj osmih milijardah živečih ljudi na Zemlji, prevladujoči obstoječi, skoraj tisočletni družbeno ekonomski red s svojimi že davno preživetimi zakonitostmi, mutirano izrojenimi vrednotami ter vključno z vsemi svojimi avantgardno vzporednimi sistemi ni več zmožen regulirati in se zoperstavljati civilizacijskim problemom in uspešno nadgrajevati evolucijskega procesa človeštva.

Pismo mojemu igralcu Saši Tabakoviću

SiGledal Novice, 24. december 2020 ― Vrata slovenskih gledališč so zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo tudi na božični večer. Odri samevajo, igralka Nina Valič pa odpisuje svojemu igralskemu kolegu Saši Tabakoviću. – Vesel božič, poln dostojanstva, vam želi tudi ekipa SiGledal!

Razmišljanja iz jedne sobe

SKC Danilo Kiš, 24. december 2020 ― Dođi da te zagrlim, nije to ništa strašno, svi se mi pomalo bojimo tame, samo, molim te, nemoj da budeš đubre. Piše: Sašo Puljarević The post Razmišljanja iz jedne sobe appeared first on KC Danilo Kiš.

Niz pogovorov pod skupnim imenom Covid-19 kot izziv smo v letu 2020 zaključili s pogovorom z Jankom Kosom, županom Občine Žalec.

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 24. december 2020 ― Namen teh pogovorom je pomagati zajeziti koronavirus, ki se je tako močno zasejal med nas, in blažiti njegove posledice ter spodbujati k življenju, ki ga sicer nismo navajeni, a očitno postaja naša nova realnost in zato naš nov izziv. Skozi pogovore smo se doslej lotevali različnih tem: od kulture in partnerskih odnosov do učenja in izobraževanja na daljavo ter razmer v Zdravstvenem domu dr. Jožeta Potrate Žalec. Z zadnjim gostom v letu 2020 Jankom Kosom, županom Občine Žalec, pa smo se  pogovarjali o izzivih, ki jih koronavirus prinaša v lokalno skupnost, konkretno ...

Covid-19 kot izziv – pogovor z Jankom Kosom, županom Občine Žalec

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 24. december 2020 ― Niz pogovorov pod skupnim imenom Covid-19 kot izziv smo v letu 2020 zaključili s pogovorom z Jankom Kosom, županom Občine Žalec. Namen teh pogovorov  je pomagati zajeziti koronavirus, ki se je tako močno zasejal med nas, in blažiti njegove posledice ter spodbujati k življenju, ki ga sicer nismo navajeni, a očitno postaja naša nova realnost in zato naš nov izziv. Skozi pogovore smo se doslej lotevali različnih tem: od kulture in partnerskih odnosov do učenja in izobraževanja na daljavo ter razmer v Zdravstvenem domu dr. Jožeta Potrate Žalec. Z zadnjim gostom v letu ...

DJ Boycey (UK) – livestream almost NYE party

C.M.A.K. Cerkno, 24. december 2020 ― Ponedeljek, 28.12. ob 20.00. Prenos bo potekal na naših Youtube in Facebook kanalih. Posnetek nastopa si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=4rBr1N5-ngo V tretjem in zadnjem letošnjem CMAKoncert-nem prednovoletnem živem toku, se nam bo s svojo zmešanico break elektro acid tehna predstavil londonski DJ in producent Boycey.Boycey je obenem socialni agitator in varuh miru, ki venomer […] The post DJ Boycey (UK) – livestream almost NYE party appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Grossmannova nagrajenka 2020 je Kaja Novosel

Društvo slovenskih režiserjev, 24. december 2020 ― Na natečaju AGRFT za Grossmannovo nagrado 2020 za najboljši izvirni scenarij za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo za študente slovenskih univerz je prvo nagrado – ki jo prispeva Društvo slovenskih režiserjev – prejelaKaja Novosel za scenarij ZA NAJU . Preostali nagrajenci so:Lana Bregar za scenarij SANTORINIJEVE KARTE (druga nagrada)             […]
Član

Član

Smetnjak, 24. december 2020 ― Disclaimer na začetku: slovenskega filma ne spremljamo. Nismo ne dovolj mazohistični, da bi se mučili z njim, ne dovolj sadistični, da bi se nad njegovo bornostjo naslajali ali izživljali. Film kot tak že tako slabo dohaja sodobnost, slovenski film je … Continue reading → The post Član first appeared on Smetnjak.
še novic