De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar 2021 ― Kot prvi se na Cmakovih 24 oglasi… De-Lima! ? Vabljeni in vabljene, da v soboto ob 20.00 preko našega FB in Youtube prenosa skupaj z njim zaplešete v melodičnih house/dance ritmih. ? Gašper Tavčar aka. De-Lima je začel sukati plošče leta 2003. Član kolektiva Smoke In Crew, kateri je imel bazo v Tinčkovi bajti, je navdih za začetek dobil […] The post De-Lima / live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar 2021 ― Ob 24. obletnici delovanja C.M.A.K. -a se nam bo predstavil hrvaški “pionir novih medijev” Plazmatick. Njegova glasba je izvenserijski miks elektra, deep housea in tehna, z dodelanimi “sci-fi cyber neo-pank” elementi, ki popeljejo širom neskončno prijetnih, pa vendarle precej “vesoljskih” zvočnih pokrajin. Pridružite se nam v nedeljo, 14.2.2021 ob 20:oo na našem FB in Youtube […] The post Plazmatick (HR) / CMAKoncert live stream / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K.

C.M.A.K. Cerkno, 12. februar 2021 ― Hola, todo bien? V sklopu 24. obletnice delovanja C.M.A.K.-a se bomo odpravili tudi na drug konec sveta, v temperamentno Kolumbijo.Kolumbija je bila prva država, ki jo sta jo med svojim 7 mesečnim potovanjem po Južni Ameriki obiskala Tjaša in Or. Tja sta prišla čisto brez pričakovanj, menila sta, da bo en mesec dovolj za raziskovanje […] The post Kolumbija – dežela raznolikosti / potopis / 24. obletnica C.M.A.K. appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Objava petih vicev šestdesetega izbora

Objava petih vicev šestdesetega izbora

SEM, 12. februar 2021 ― Uredniški odbor je izbral devetinpetdeseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: So nosili šolske torbe pred šole, evo v torek se odprejo... Kaj če bi probali nosit flaše pred GOSTILNE? Najnovejši ukrep vlade: Za čakanje v vrsti za testiranje je obvezen negativni test. Ko brez miru okrog divjam, prjatli vprašajo me: A nisi ti v karanteni? Samo Chuck Norris in Počivalškov Zdravc lahko spijeta vodo iz špricarja. Those who think that the COVID-19 vaccine will modify their DNA should see it as an opportunity. (Prevod: Tisti, ki mislijo, da jim bo cepivo proti COVID-19 spremenilo DNK, bi to morali videti kot priložnost.) Seznam vseh izbranih vicev    

"Na pomoč", 140 let Požarne brambe Žalec - Prostovoljnega gasilskega društva Žalec

Kamra.si, 12. februar 2021 ― Že kmalu po praznični nedelji, 6. septembra 1868, ko se je na takratnih žalskih travnikih odvijal II. slovenski tabor, kjer so med drugim zahtevali Zedinjeno Slovenijo in uvedbo slovenskega jezika v vse šole, urade in cerkve, se je ne samo v Žalcu, temveč tudi po drugih krajih Spodnje Savinjske doline razcvetelo društveno življenje. Ustanavljati so se začela razna bralna društva, čitalnice, kulturna društva, športna društva, humana društva in gospodarske organizacije. Med te potrebne in dobrodošle človekoljubne organizacije štejemo tudi 13. februarja 1881 uradno ustanovljeno Požarno brambo Žalec.

Podelitev nagrade in priznanj Mirka Šubica

ZVKDS, 12. februar 2021 ― Društvo restavratorjev Slovenije je v ponedeljek, 8. februarja 2021 ob 13 uri podelilo stanovska priznanja in nagrado Mirka Šubica 2020. Dogodek je potekal prek spleta in si ga lahko ogledate na spodnjih posnetkih. Nagrado in priznanja Mirka Šubica za leto 2020 so prejeli: Jezik Slovenščina
V muzejih in galerijah se po ponovnem odprtju veselijo obiskovalcev

V muzejih in galerijah se po ponovnem odprtju veselijo obiskovalcev

Misli, 12. februar 2021 ― Muzeji in galerije po vsej državi so lahko 5. februarja ponovno odprli vrata za obiskovalce. Z obiskom so zadovoljni, kot običajno se je ta povečal na kulturni praznik. Zaradi omejitev števila oseb v prostorih je bil sicer manjši kot v minulih letih, a ljudje so bili za vstop v galerijo ali muzej pripravljeni tudi počakati v vrsti.
Femonacionalizem

Femonacionalizem

Vrabec Anarhist, 12. februar 2021 ― Ključna kulturna matrica, po kateri deluje femonacionalizem, je neko specifično mitsko razumevanje domovine, v katerem se ženska poveže s teritorijem, tlemi, naravo, moški pa z osvajanjem in branjenjem. The post Femonacionalizem appeared first on Vrabec Anarhist.

Scapelab: arhitektura tehnološkega humanizma

OUTSIDER, 12. februar 2021 ― Leta 2010 se je družba ELES, ki v slovenskem prostoru skrbi za zanesljiv prenos električne energije, na podlagi racionalizacije poslovanja in povečanih odgovornosti odločila za gradnjo novega tehnološkega središča v Beričevem. Rešitev za novi objekt, ki leži v neposredni bližini Jugovčevega jedrskega reaktorja, so istega leta izbrali na mednarodnem natečaju, kjer se je žirija odločila… The post Scapelab: arhitektura tehnološkega humanizma appeared first on OUTSIDER.

V mesecu kulture o kulturi vedenja

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 12. februar 2021 ― Tudi v letu 2021 v Medobčinski splošni knjižnici Žalec nadaljujejo s pogovori pod skupnim imenom Covid-19 kot izziv, s katerimi sodelujejo pri zajezitvi širjenja koronavirusa in blažitvi njegovih posledic. Lotevajo se različnih tem, njihovi gostje so vsakokrat zanimivi sogovorniki. V mesecu, ko praznuje slovenska kultura, je bila tema pogovora povezana s kulturo. Gostja je bila Bojana Košnik Čuk, mednarodno uveljavljena strokovnjakinja za bonton in protokol, lastnica šole bontona. Lepo vedenje je temelj, na katerem se gradijo vse kulture tega sveta. Pravila lepega vedenja so obstajala in bodo tudi v prihodnosti, seveda pa ...

O pustnih krofih

Medobčinski muzej Kamnik, 12. februar 2021 ― Peka krofov se je v naših deželah uveljavila od sredine 19. stoletja, bolj v meščanski kuhinji. Sicer si pa nastanek krofa lastijo Dunajčani, saj naj bi njihova meščanka Cecilia Krapf že konec 17. stoletja v svoji pekarni izdelovala kvašene kroglice, polnjene s sadjem. Uživanje krofov naj bi se dodobra razširilo v dunajski dvorni kuhinji v […] The post O pustnih krofih appeared first on MM:K.

Žan Malek Petrovič: Evolucija kulture

OUTSIDER, 12. februar 2021 ― Kultura v najširšem smislu, kot jo sam razumem, je način življenja naše civilizacije. Je skupek navodil, vrednot, napotkov, pravil in omejitev, ki jih upoštevamo kot družba in posamezniki, nekakšen kodeks življenja. Ta kodeks upoštevamo zato, ker je za nas koristen, nam omogoča lažje in boljše življenje, zagotavlja nam preživetje. V luči minulega kulturnega praznika so… The post Žan Malek Petrovič: Evolucija kulture appeared first on OUTSIDER.

Hladna veriga 3/5

Literatura v živo, 12. februar 2021 ― Daja in Jon sta se vračala s še ene izmed otvoritev razstav, ki se spomladi vrstijo druga za drugo. Bil je četrtek zvečer in hodila sta po strogem centru Ljubljane, v katerem so si morali tudi manj premožni nadeti videz ljudi, ki nikdar v življenju niso čutili materialnega pomanjkanja.
še novic