Nujno obvestilo Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 1. marec 2022 ― Obveščamo vas, da 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐚 Č𝐫𝐧𝐚 𝐤𝐨𝐳̌𝐚, 𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐤𝐞 𝐯 𝐢𝐳𝐯𝐞𝐝𝐛𝐢 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐧 𝐏𝐨𝐝𝐛𝐞𝐯𝐬̌𝐞𝐤 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚, v četrtek, 3. marca, ob 19.30 𝐳𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐳𝐧𝐢 𝐯 𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮 𝐳̌𝐚𝐥 𝐨𝐝𝐩𝐚𝐝𝐞. Z organizacijsko ekipo že iščemo nadomestni termin, ki bo predvidoma v aprilu, saj se gledališče s predstavo že pripravlja na tekmovalni program Borštnikovega srečanja, prav tako pa je v predstavi ... Prispevek Nujno obvestilo Doma kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Koncerta ob 70. obletnici Slovenskega okteta

Naši zbori, 1. marec 2022 ― Slovenski oktet želi sedem desetletij glasbenega poustvarjanja preteklih generacij počastitiz dvema koncertoma v ljubljanskih Križankah: 1. koncert jubilejnega abonmaja ob… The post Koncerta ob 70. obletnici Slovenskega okteta appeared first on Naši zbori.
Do pojutrišnjem

Do pojutrišnjem

Koridor, 1. marec 2022 ― Kristina Rozman v plesnem prvencu Do pojutrišnjem raziskuje doživljanje časa prek naravnega, umirajočega in umetnega, ponavljajočega se. Kaj sledi pojutrišnjem, še ni jasno. The post Do pojutrišnjem appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Andreja Hribernik nova vodja Muzeja sodobne umetnosti v Gradcu

Andreja Hribernik nova vodja Muzeja sodobne umetnosti v Gradcu

Misli, 1. marec 2022 ― Direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti Andreja Hribernik je bila imenovana za novo direktorico Muzeja sodobne umetnosti v Gradcu (Kunsthaus Graz). Nasledila je Barbaro Steiner, ki je predčasno zapustila položaj, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Prevzela ga bo 1. januarja 2023 za prihodnjih pet let.

Celovita obnova Prešernove domačije v Vrbi

Ministrstvo za kulturo, 1. marec 2022 ― Ministrstvo za kulturo si že vrsto let prizadeva za celovito obnovo Prešernove domačije v Vrbi oziroma za ureditev in razširitev muzejskega kompleksa z dodatnimi prostori ter novimi kulturnimi in muzejskimi vsebinami. Z odkupom Ribčevega gospodarskega poslopja leta 2020, ki je nekdaj pripadalo Prešernovi hiši, se je odprla edinstvena priložnost, da se projekt obnove lahko začne.

Akcija v podporo kolegicam in kolegom v Ukrajini

Gorenjski muzej, 1. marec 2022 ― Skupnost muzejev Slovenije in ICOM Slovenija: Mednarodni muzejski svet izražata podporo našim kolegom muzealcem v Ukrajini in obsojata vsakršno vojno nasilje. Slovenske muzeje in galerije pozivamo, da se nam pridružijo v skupni akciji opozarjanja na grozote vojn in kršenja človekovih ... Read More

V Galeriji Nove univerze razstava slikarja Mitja Ficka

Misli, 1. marec 2022 ― V Galeriji Nove univerze na Mestnem trgu v Ljubljani bodo drevi odprli razstavo akademskega slikarja Mitja Ficka Ležeči tiger, skriti zmaj. Za slikarjevo prakso je značilno poigravanje s prostorom in perspektivo. Pri uresničevanju vizualnega jezika in gradnji vsebine si pomaga z uporabo bleščic, specifično rabo geometrije, barv in tekstur.
še novic