Sereš: “Mečemo skret papir pa pink ponk žogice po luftu, konfete so nam pa že marsikje prepovedal.”

Sereš: “Mečemo skret papir pa pink ponk žogice po luftu, konfete so nam pa že marsikje prepovedal.”

SPRP, 14. maj 2022 ― Sereš so skupek mladcev (beri starih prdcev), ki so ostanki nekdanjih perspektivnih punk/hc skupin, ki so po “nesreči” razpadle. Te skupine so bile: Srou pa letu, Gradska, Drek u pest in Najboljši. Špilat so začeli leta 2014. Prvo ploščo “Sereš i salatu bereš” so izdali leta 2016, ravno pa smo bila priča njihovi drugi plati “100%”, ki je uradno izšla na Dan zmage 9. maja s podporo Založbe punk portala (ZPP) in je dostopna tukaj. 100% by Sereš   Člani Zdenc, Tkalc, Vojc in Profesor so poligloti, v komadih pa je izrazito ironično in zafrkantsko besedilo. Zafrkavajo se iz vsega, iz česar se da. Malo sem posegla v njihov svet in nastal je intervju, ki ga lahko preberete. Dolgčas vam pa sigurno ne bo. Intervju sem pripravila Mojca Lubej.  1. Kdo ste Sereš? Opišite se s par besedami? Omenite tudi dosedanje plate, ki ste jih izdali. V Kranju je bila vedno močna punk scena. Trije stari prdci (Vojc, Tkalc in Zdenc) smo na njej v več bendih žgali že od začetka. Ko smo pred nekaj leti sestavili "SEREŠ" smo rabili še pevca. Po dolgem iskanju in več poskusih smo našli Profesorja iz Emone tako da smo zdaj: Doktor Zdenc na basu, Direktor Vojc na bobnih, Inženir Tkalc na kitari in Profesor na dretju in trobentanju. Do sedaj smo izdali dve plati; Sereš i salatu bereš smo posnel z Mihom, novo plato 100 % pa je odpel Profesor. Najbolj si nas človek zapomni, če pride na naše špile. Profesor se meče med publiko, da včasih ne vemo kje sploh je. Pa cel performans nardimo da ma folk res kej za videt pa slišat pa vse. Mečemo skret papir pa pink ponk žogice po luftu, konfete so nam pa že marsikje prepovedal. To more bit akcija na polno. Včasih damo klobuk, da publika žreba komade, namesto da bi playlisto sestavlal. Včasih talamo sladolede in pivo. Interakcija! Zadnjič se je profesor s turbo maximusom v rokah zaletaval v mosh pit. Samo, da se ne stoji ko lipov bog pa dere tja v strop. 2. Imate zelo zanimivo ime skupine? Od kje ideja zanj? Smo že pozabil… Ker špila

Umetnost minglanja

Radio Študent, 14. maj 2022 ― Štirinajstega septembra enaindvajset Tjaša Pogačar, kuratorka 34. Grafičnega bienala z referenčnim imenom Iskra Delta, na svoj Facebook profil objavi fotografije z otvoritvenega rejva, ki se je odvil pred tivolsko Švicarijo.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 14. maj 2022 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali zbrano delo Franceta Forstneriča z naslovom Kaj je ostalo, pri LUD Literatura pa biografijo Franza Kafke, ki jo je spisal Kafkov prijatelj, pisatelj Max Brod. Pri KUD Police Dubove je izšla nova knjiga poezije Iztoka Osojnika z naslovom 2021: dosje nekega ustvarjalnega procesa.

V mariborski Drami premierno Življenje je sen

Misli, 14. maj 2022 ― Zadnja premiera Drame Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor v letošnji sezoni je Življenje je sen španskega dramatika Pedra Calderona de la Barce. Uprizoritev v režiji Dragana Živadinova bodo premierno izvedli danes v Stari dvorani.

Pasji pogled na usodo Judov v drugi svetovni vojni

Kamnik.info, 14. maj 2022 ― Predzadnja predstava v okviru letošnjega Maistrovega abonmaja je doživela premiero v Mini teatru že pred petimi leti, 12. maja pa si jo je kamniško občinstvo lahko ogledalo v Domu kulture, ki nudi pester kulturni program za najrazličnejše izbrane okuse. Zgodba o psu Kiru, ki se ga judovska družina v času vzpona nacistične Nemčije odreče, zato ... Prispevek Pasji pogled na usodo Judov v drugi svetovni vojni je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
še novic