Onkraj heteronormative

Onkraj heteronormative

Koridor, 4. februar ― Mogoče mitoloških argonavtov nikoli ni bilo, zato je še toliko lepše videti, da jih sedaj imamo. The post Onkraj heteronormative appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V CD prva izvedba Glasbe za 18 glasbenikov Steva Reicha

SiGledal Novice, 4. februar ― V Cankarjevem domu bodo nocoj prvič v Sloveniji izvedli enourno skladbo Glasba za 18 glasbenikov predstavnika glasbenega minimalizma Steva Reicha. Delo iz leta 1976 velja za enega od mejnikov glasbe 20. stoletja ter za enega najbolj priljubljenih del tega ameriškega skladatelja. Izvedba je povezala tri glasbene ustanove s plesno skupino Fourklor.

Na Poetry Expo 2024 sodeluje več kot 90 organizacij

Misli, 3. februar ― Svetovni digitalni sejem poezije, ki ga organizira evropska platforma Versopolis in je v celoti posvečen poeziji, človeški ustvarjalnosti in literaturi, je ponovno odprl svoja vrata. Na letošnjem Poetry Expo sodeluje več kot 90 organizacij, so danes sporočili iz Beletrininega mednarodnega projekta evropske pesniške platforme Versopolis.
Neža Vilhelm: Sotto voce

Neža Vilhelm: Sotto voce

MMC Knjige, 3. februar ― Neža Vilhelm je profesorica latinskega in grškega jezika ter svobodna prevajalka. Prevaja tako filme kot knjige ter vodi literarne prireditve. Njena pesniška zbirka z naslovom Sotto voce je razdeljena na štiri sklope.
V CD prva izvedba Glasbe za 18 glasbenikov Steva Reicha

V CD prva izvedba Glasbe za 18 glasbenikov Steva Reicha

Misli, 3. februar ― V Cankarjevem domu bodo nocoj prvič v Sloveniji izvedli enourno skladbo Glasba za 18 glasbenikov predstavnika glasbenega minimalizma Steva Reicha. Delo iz leta 1976 velja za enega od mejnikov glasbe 20. stoletja ter za enega najbolj priljubljenih del tega ameriškega skladatelja. Izvedba je povezala tri glasbene ustanove s plesno skupino Fourklor.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. februar ― Založba Mladinska knjiga je s področja stvarne literature izdala knjigo Anatomija tesnobe avtorice Ellen Vora. Pri Založbi ZRC je izšla knjiga Človek je najhujša zver: Živali v folklori, literaturi in kulturi Marjetke Golež Kaučič, Knjižnica MGL pa je bogatejša za eseje Blaža Lukana Tretja predstava.
Računalniška omrežja: Prve velike podatkovne zbirke

Računalniška omrežja: Prve velike podatkovne zbirke

Računalniški muzej, 3. februar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Zametki informacijskih sistemov so pri nas začeli nastajati […] The post Računalniška omrežja: Prve velike podatkovne zbirke first appeared on Računalniški muzej.
Pred 150 leti rojstvo "matere modernizma" Gertrude Stein

Pred 150 leti rojstvo "matere modernizma" Gertrude Stein

Misli, 3. februar ― Ameriška avantgardna pisateljica, pesnica, dramatičarka in zbirateljica Gertrude Stein se je rodila v ZDA na današnji dan pred stoletjem in pol. Večino svojega življenja je preživela v Franciji. Velja za eno od najvplivnejših književnic 20. stoletja. Pogosto so jo imenovali "mati modernizma".

V Bodeju otvoritvena slovesnost EPK

Misli, 3. februar ― V norveškem Bodeju bo danes otvoritvena slovesnost Evropske prestolnice kulture (EPK). Organizatorji napovedujejo celodnevno dogajanje, ki se bo pričelo ob 10. uri in bo potekalo na različnih prizoriščih po mestu.
še novic