Koglova odprta vrata kot glasbeni dogodek

Koglova odprta vrata kot glasbeni dogodek

Marijan Zlobec, 4. september 2016 ― Dan odprtih vrat pomeni povabilo na srečanje med znanci in prijatelji, sodelavci in poslovnimi partnerji, nastopajočimi in poslušalci…in še bi lahko našteval. Pridružil sem se Zdravniškemu orkestru Camerata medica na njihovem popotovanju v Veliko Nedeljo, na domačijo ali kmetijo Kogl, k vinarjema Franciju Cvetku in njegovi ženi Zlatki. Koncert Zdravniškega orkestra Camerata medica, vse fotografije […]
Zapuščene ženske, ki jim nihče ne namenja pozornosti

Zapuščene ženske, ki jim nihče ne namenja pozornosti

Airbeletrina, 4. september 2016 ― V enem od intervjujev je pisateljica Marie N’Diaye pojasnila, da ima z abstrakcijami precejšnje težave in da zato abstraktnosti vedno skuša utelesiti. In ko je novinar nato komentiral, da je njen literarni svet poln duhov, čarovnic in drugih nadnaravnih bitij, mu je ta z nežnim, skoraj dekliško milim glasom pojasnila, da se ne fokusira na Velike teme, pač pa jo zanimajo banalne, vsakdanje zgodbe.

Mr. Robot (1. sezona, 2015–)

Koridor, 4. september 2016 ― Elliot Alderson (Rami Malek) je heker, narkoman, anarhist, ki je uradno tih, miren in socialno anksiozen programer in samotar, ponoči pa borec proti korupciji in nepravičnosti. Elliot postane eden izmed vodilnih igralcev v napadu proti kapitalistični korporaciji E(vil) Corp, ko se mu približa misteriozni in nori Mr. Robot (Christian Slater). Slednji je vodja subverzivne skupine […] The post Mr. Robot (1. sezona, 2015–) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Senca tvoj'ga psa

TV Kočevje, 4. september 2016 ― Festival urbane kulture, na katerem se je skozi glasbene, gledališke in improvizacijske doživljaje predstavila množica ustvarjalcev, je zaključen.

Indigo

OUTSIDER, 4. september 2016 ― Ponosno predstavljamo posebno številko revije Outsider na temo “No fear / Brez strahu”. Izšla je v sodelovanju s festivalom Indigo. Zagotovite si svoj brezplačen izvod v kavarnah in kulturnih središčih po vsej Sloveniji.   INDIGO:  Festival sodobnih idej, Ljubljana, 7. — 10. 9. 2016    
DIVA in Novi novi filmi (2016-08-31)

DIVA in Novi novi filmi (2016-08-31)

DIVA video arhiv, 4. september 2016 ― Med poletnimi meseci smo bili na Postaji DIVA delavni. Tokrat z veseljem in ponosom sporočamo, da smo skupaj z umetnikom Nevenom Kordo dopolnili in uredili njegovo serijo NNF. Novi novi filmi so nastajali med letoma 2001 in 2007 in vsebujejo dvanajst samostojnih video del. So vmesna poročila Nevena Korde o ponovnem branju šestdestih let prejšnjega stoletja. Predstavljeni so bili na poletnem Škratovem vrtu na Metelkovi 30. avgusta 2016.   Neven Korda o NNF zapiše:Verujem, Reinkarnacija, Nomad, Jesen...

Patrick Rothfuss: Modrijanov strah

Koridor, 4. september 2016 ― Medtem ko ves svet čaka na izid tretje in zadnje knjige fantazijske sage Kraljemorčeva kronika, je Sergej Hvala zagrizel v njen drugi del in ponovno poskrbel za odličen prevod, ki kar buhti od živahne starinske baročnosti in jezikovnih premetov. Seveda ima pri tem največ zaslug Rothfuss sam, ki je po megauspešnici Ime vetra postregel s […] The post Patrick Rothfuss: Modrijanov strah appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V zaporu v Readingu poklon Oscarju Wildu

Misli, 4. september 2016 ― Zapor v Readingu, v katerem je kazen prestajal irski pisatelj, pesnik in dramatik Oscar Wilde, bo v sklopu projekta Znotraj - umetniki in pisatelji v readinškem zaporu danes odprl vrata za obiskovalce. Wilde je bil v samici tega zapora, kjer je končal, ko so prišle na dan podrobnosti njegovega homoseksualnega razmerja, zaprt od 1895 do 1897.

Ameriška gotika Granta Wooda bo razstavljena v Londonu

Misli, 4. september 2016 ― Ena najbolj znanih slik ameriške umetnosti, Ameriška gotika Granta Wooda, bo prihodnje leto razstavljena v Londonu, s tem pa prvič predstavljena zunaj Severne Amerike. Na ogled bo na Kraljevi akademiji, kjer jo bodo prikazovali v sklopu razstave, posvečene umetnosti iz časa velike depresije.
še novic