V Galeriji Hest se je odštevanje že začelo

V Galeriji Hest se je odštevanje že začelo

Marijan Zlobec, 30. december 2017 ― Galerije v Stari Ljubljani zadnje dni pred novim letom običajno pripravljajo prednovoletna srečanja s svojimi umetniki, kupci, spremljevalci in ljubitelji umetnosti. Tako je bilo opoldan kar vroče v znani Galeriji Hest Emila Šarkanja. Emil Šarkanj, vse fotografije Marijan Zlobec Pripravili so kar močno skupinsko razstavo slik enakega formata z naslovom Kvadrat/ The Square več kot tridesetih […]
Zbogom, 2017!

Zbogom, 2017!

Airbeletrina, 30. december 2017 ― Še eno leto je minilo in spet smo pripravili nekaj izpovedi naših sodelavk in sodelavcev. Hvala, da ste bili z nami - in vse dobro v prihajajočem letu.
Tudi letos kino dvorane s pestro ponudbo silvestrskih filmov

Tudi letos kino dvorane s pestro ponudbo silvestrskih filmov

Misli, 30. december 2017 ― Tudi letos so za ljubitelje filmov v nekaterih slovenskih kinih na silvestrovo pripravili pester program. V Kolosejevih kinocentrih v Ljubljani in Kranju bodo premierno prikazali film Velika igra, v ljubljanski Komuni, Mariboru, Celju in Kopru muzikal Največji šovmen. Silvestrske projekcije so pripravili še v Slovenski kinoteki in Kinodvoru.
087: Ljubezen na prvo bolezen

087: Ljubezen na prvo bolezen

FilmFlow, 30. december 2017 ― V zadnji oddaji letošnjega leta se pogovarjamo o filmu Ljubezen na prvo bolezen aka The Big Sick (Michael Showalter, 2017), ki temelji na resnični zgodbi o pakistanskem stand-up komiku in dekletu v komi. Kumail Nanjiani (pakistanski stand-up komik) in Emily V. Gordon (dekle v komi) sta svojo nenavadno ljubezensko zgodbo s pomočjo producenta Judda Apatowa […]
V najdaljšo noč v letu tudi z gledališkimi predstavami

V najdaljšo noč v letu tudi z gledališkimi predstavami

Misli, 30. december 2017 ― Kot narekuje tradicija, bo tudi letos več gledaliških hiš po vsej Sloveniji ponudilo silvestrske predstave. Za nasmejan vstop v novo leto bodo denimo poskrbele Brade, Čakalnica in Tvoj bodoči bivši mož, ljubitelje opere in baleta pa bodo očarale klasike Romeo in Julija, Labodje jezero in Trubadur. Nekaj vstopnic za zamudnike je še na voljo.

V najdaljšo noč v letu tudi z gledališkimi predstavami

SiGledal Novice, 30. december 2017 ― Kot narekuje tradicija, bo tudi letos več gledaliških hiš po vsej Sloveniji ponudilo silvestrske predstave. Za nasmejan vstop v novo leto bodo denimo poskrbele Brade, Čakalnica in Tvoj bodoči bivši mož, ljubitelje opere in baleta pa bodo očarale klasike Romeo in Julija, Labodje jezero in Trubadur. Nekaj vstopnic za zamudnike je še na voljo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 30. december 2017 ― Pri Založbi Mladinska knjiga je izšla nova knjiga izpod peresa Dana Browna z naslovom Izvor, založba Modrijan je izdala avtobiografijo Jaz, Maja Plisecka, založba Goga pa knjigo Mihe Mazzinija Skrivnost našega uspeha. Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU je izdal knjigo Damjana Prelovška Jože Plečnik - arhitektura večnosti.
še novic