Greta: “Če se nam boste izneverili, vam ne bomo nikoli oprostili!”

MAF - Mad About Film, 21. november 2020 ― Mad About Film (MAF) Greta: “Če se nam boste izneverili, vam ne bomo nikoli oprostili!” Vsaj polovica vsakega dokumentarnega filma predstavljajo tema in liki, ki se jih režiserji odločijo izpostaviti. V odslikavanju sveta in njegovih resnic film Greta (I am Greta, Nathan Grossman, 2020) zagotovo obravnava atraktivno temo in osebo – pomenljivo vstopa … Greta: “Če se nam boste izneverili, vam ne bomo nikoli oprostili!”

31. LIFFe: Filmi, ki so nas navdušili

MAF - Mad About Film, 21. november 2020 ― Mad About Film (MAF) 31. LIFFe: Filmi, ki so nas navdušili Ob zaključku festivala predstavljamo uredniški izbor nekaterih filmov, ki smo si jih uspeli pogledati in ki so nam najbolj ostali v spominu: Ob zaključku festivala predstavljamo uredniški izbor nekaterih filmov, ki smo si jih uspeli pogledati in ki so nam … 31. LIFFe: Filmi, ki so nas navdušili

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FILMSKO KRITIKO

MAF - Mad About Film, 21. november 2020 ― Mad About Film (MAF) NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FILMSKO KRITIKO Društvo slovenskih filmskih publicistov FIPRESCI v sodelovanju z revijo za film in televizijo Ekran ter s podporo Slovenskega filmskega centra v sklopu SLOVENSKEGA TEDNA FILMA razpisuje NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FILMSKO KRITIKO O IZBRANEM SLOVENSKEM FILMU K sodelovanju vabimo vse dijake … NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO FILMSKO KRITIKO

Ljubljana ima Trg Franceta Štiglica

MAF - Mad About Film, 21. november 2020 ― Mad About Film (MAF) Ljubljana ima Trg Franceta Štiglica Slovenski filmski center je ob lanski 100. letnici rojstva režiserja Franceta Štiglica na Mestno občino Ljubljana naslovil pobudo za poimenovanje trga po tem velikem režiserju. Ljubljanski svetniki so na svoji 11. seji mestnega sveta odločili, da se bo trg, ki … Ljubljana ima Trg Franceta Štiglica

Začetni tečaj programiranja za otroke in mladostnike

C.M.A.K. Cerkno, 21. november 2020 ― Dogodek bo potekal prek spleta, zato za udeležbo potrebujete dostop do računalnika in interneta. Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico.Na tečaju programiranja se bodo udeleženci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. […] The post Začetni tečaj programiranja za otroke in mladostnike appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Gagarine (2020)

Gagarine (2020)

Deseta umetnost, 21. november 2020 ― Gagarin je po resničnih dogodkih navdihnjena zgodba o mladem urbanem astronavtu, ki se mora boriti za lastni obstoj, po tem ko se znajde sredi rušenja stanovanjskega kompleksa v rasno pisanem predelu na obrobju Pariza. Filmski prvenec Fanny Liatard in Jérémyja Trouilha je preplet realizma in sanj mladeniča, ki želi pobegniti daleč stran od resničnosti. Temnopoltni […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Bloodshot  Frailty (2001)  The Hurt Locker (2008  Oceanovih 8  Mulholland Dr. (2001) Copyright © Deseta umetnost [Gagarine (2020)], All Right Reserved. 2020.
Antigona

Antigona

MMC Gledamo, 21. november 2020 ― 2500 let po tem, ko je Sofoklej iz mita o Tebanski kraljevi družini izluščil tragedijo o Antigoni in v njej soočil črko zakona in posameznikov etični imperativ, smo dobili kar dve filmski adaptaciji te arhetipske zgodbe.

(English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R

MoTA, 21. november 2020 ― (English) We're happy to announce tomorrow's exclusive live stream of Bescenje, a comission by SONICA Festival for SHAPE x XLR8R collaboration. The piece teleports us to the atrium between the Palace of Albania and the Cultural Center of Belgrade and is to be experienced with headphones for an immersive experience. The post (English) KӢR LIVE 360* // SHAPE & XLR8R appeared first on MoTA.

Normalni populizem

Razpotja, 21. november 2020 ― Martin Hergouth Že nekaj časa vemo, da živimo v izrednih časih. Sredinski konsenz se razkraja, z vseh strani mu, se zdi, grozijo razne jezne radikalne ideje ljudi, ki se v sistemu ne znajdejo prav. Nemčija je bila zadnja od velikih sil Zahoda, kjer politični sistem ni doživel večjih pretresov in so normalne sredinske stranke ohranile hegemonijo. Tudi koronaodziv ostaja med uspešnejšimi. Toda prav v Nemčiji se je konec avgusta pripetil eden vpadljivejših protestov v zvezi s koronakrizo – 31. avgusta so protestniki naskočili kar Reichstag. Pozornost je vzbudilo predvsem dejstvo, da je bila večina najbolj zagretih odeta v dovolj sumljivo rdeče-bele-črno barvno kombinacijo (sicer razporejeno v zakonsko še dopustne vzorce cesarske zastave). The post Normalni populizem first appeared on Razpotja.
Prepišna Literatura

Prepišna Literatura

LUD Literatura, 21. november 2020 ― Pogosto, v zadnjem času pa sploh, se sprašujemo, kako poiskati smisel v času nesmisla. Zagotovo ne prek bližnjic, ampak s tehtnim premislekom in preudarno refleksijo, ki sta osnovi za esejistiko.
Miroslav Mandić v četrtem filmu o presežni moči ljubezni

Miroslav Mandić v četrtem filmu o presežni moči ljubezni

Misli, 21. november 2020 ― V tekmovalnem programu mednarodnega filmskega festivala v Tallinnu bo danes doživel svetovno premiero slovenski celovečerec Sanremo v Sarajevu rojenega Miroslava Mandića, ki se podpisuje kot režiser in scenarist filma. Mandić, ki že vrsto let ustvarja v Sloveniji, je v pogovoru za STA povedal, da ga je zanimala moč ljubezni, ki je onkraj bolezni.

Na zadnjem festivalu dramske pisave Vzkrik osem video interpretacij

Misli, 21. november 2020 ― Kljub epidemiološkim razmeram festival dramske pisave Vzkrik še zmeraj vztraja in se letos v svoji četrti, po sili razmer tudi zadnji, ediciji iz Mestnega gledališča ljubljanskega seli na splet, so zapisali pri KUD Krik. Drevi bodo predstavili video interpretacije besedil osmih dramskih avtorjev in osmih mladih režiserjev ter spremljevalni program.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 21. november 2020 ― Pri Beletrini so izdali roman Ferija Lainščka Kurji pastir, pri založbi Miš pa mladinski roman priznane češke mladinske pisateljice Ivone Brezinove Vpij potiho, brat. Pri Mladinski knjigi je izšel roman priljubljene britanske pisateljice Jojo Moyes z naslovom Prodajalnica sanj.

Pismo gledališču

SiGledal Novice, 21. november 2020 ― To jesen so vrata slovenskih gledališč zaradi obvladovanja epidemije kovida 19 zaprta za občinstvo. Zato v času zaustavitve gledalci v rubriki »Pismo mojemu igralcu« pišejo igralcem in drugim gledališkim ustvarjalcem o tem, kako zelo pogrešajo živo umetnost in kaj vse jim ta pomeni. Napišite pismo svojemu igralcu tudi vi. Pošljite ga na sigledal@gmail.com. – Gledalka Flores Oven piše gledališču.
1914 Borovnica – Železniški viadukt (3)

1914 Borovnica – Železniški viadukt (3)

Stare slike (Cerknica), 21. november 2020 ―  Fotografija je zanimiva, ker kaže viadukt in del Borovnice še v avstrijskih časih. Letnica 1914 je zapisana približno. Vsekakor je mogoče takoj opaziti, da so hiše v okolici viadukta za tisti čas kar sodobne. Ni videti slamnatih streh, običajnih na Notranjskem v tistem času. Z zgraditvijo železnice se je prebivalstvo Borovnice povečalo od prvotnih približno […]
Faruk Šehić: Nimamo več iluzij

Faruk Šehić: Nimamo več iluzij

MMC Knjige, 21. november 2020 ― Življenje pisatelja, pesnika, novinarja in strastnega ribiča Faruka Šehića je hitro in polno vrtincev – tako kot reka Una, ki je nenehni vir njegovega navdiha. Ob Uni je odraščal, se med vojno boril in bil ranjen. O njej je napisal roman – Knjiga o Uni.
še novic