Objava petih vicev devetinštiridesetega izbora

Objava petih vicev devetinštiridesetega izbora

SEM, 20. november 2020 ― Uredniški odbor je izbral devetinštirideseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: Zdaj mi je pa dovolj te diskriminacije! Zbirajo se lahko ožji družinski člani... Kaj pa mi, ki smo malo širši? Zjutraj sem iz napačne flaše malo cuknil. Pa je bila voda, namesto šnopsa. Skoraj sem se vsral, sem že mislil, da nimam vonja in okusa. Situacija je resna! V vasi z 200 prebivalci, so jih 300 testiral. Evo danes dobil rezultate, vseh 500 je okuženih! Ugodno prodam jakno in dostavno torbo Wolt. Primerno za izhode po 21. uri. Odločila sem se... Zaprla se bom v hišo. Bolje umreti na vibratorju kot na ventilatorju. Seznam vseh izbranih vicev

Scenarnica ABC – Kaj so logline, sinopsis, treatment in scenosled – 2. del

Društvo slovenskih režiserjev, 20. november 2020 ― Matevž Luzar in Luka Marčetić pred začetkom prvega dela predavanja /foto Arhiv DSR/ V septembrskem prvem delu predavanja, ki smo ga izvedli preko aplikacije Zoom, sta scenarista in režiserja Matevž Luzar in Luka Marčetić poskušala osvetliti, kaj so logline, sinopsis, treatment in scenosled ter komu in zakaj so ti dokumenti, ki spremljajo scenarij, pomembni in […]

Nagrada Sončnica na rami 2021

Sodobnost, 20. november 2020 ― Kulturno umetniško društvo Sodobnost International razpisuje nagrado za pedagoške delavce, knjižničarje in vse tiste, ki se ukvarjajo s spodbujanjem branja med otroki in najstniki.   Namen nagrade je: nagrada za trud in prizadevnost na področju spodbujanja veselja do branja, spodbujanje…
Dragi tovariši

Dragi tovariši

MMC Gledamo, 20. november 2020 ― Ena od nalog umetnosti je, da pred pozabo rešuje skrito zgodovino, da prelomne trenutke oživlja brez zapadanja v poenostavitve ali hagiografije. Andrej Končalovski je Drage tovariše posnel v črno-beli tehniki, a z ogromno občutka za vmesna, siva območja.

Začenja se tokrat spletni festival računalniške umetnosti MFRU

Misli, 20. november 2020 ― Mladinski kulturni center Maribor že četrt stoletja pripravlja Mednarodni festival računalniške umetnosti (MFRU). Letošnja izvedba, ki se začenja danes, bo zaradi epidemioloških razmer skoraj v celoti potekala preko spleta. Festival je sicer od svojega začetka v Sloveniji in širše opravil pionirsko delo na področju umetnosti novih medijev.
Pogovor z režiserjem Christosom Nikoujem

Pogovor z režiserjem Christosom Nikoujem

Kinodvor, 20. november 2020 ― Noč evropskega filma 2020 je potekala v okviru 31. LIFFa: na ogled je bil grški film Sadeži pozabe, po projekciji pa se je z režiserjem pogovarjal naš programski direktor Koen Van Daele. Vabljeni, da si pogledate, kaj je Nikou povedal o svojem celovečernem prvencu.
Webinar »Avtor_ica in avtorska pravica na področju literature«

Webinar »Avtor_ica in avtorska pravica na področju literature«

Društvo slovenskih pisateljev, 20. november 2020 ―   Vabilo na webinar »Avtor_ica in avtorska pravica na področju literature«   Literarno delo je napisano, založba je navdušena in ga je že uvrstila v svoj program novih izdaj v prihajajočem obdobju. Najtežja pot je že prehojena, na vrsti je podpis založniške pogodbe, usklajevanja z uredniki in razmislek o stiku z bralci, gledalci in poslušalci, […]

Dan slovenskih splošnih knjižnic

Knjižnica Postojna, 20. november 2020 ― Danes, 20. novembra, obeležujemo DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC. Ob tej priložnosti smo pripravili manjšo informativno razstavo z naslovom "Naših 115 let - Od čitalnice do digitalne knjižnice", kjer vas seznanjamo o svojih storitvah, dejavnostih in "e povezavah", ki nudijo bralcem širok nabor možnosti. Ta praznični dan, ki je, tako kot vsako leto doslej, obetal brezplačni vpis v knjižnico in podaritev odpisanih knjig, zaradi danih ukrepov, pa žal, ni izvedljiv. Vse zamujeno bomo prenesli na primeren spomladanski termin in vas o tem obvestili.

Seminar Zagotavljanje univerzalne dostopnosti v odprtem prostoru

Inštitut za politike prostora, 20. november 2020 ― Vas zanima kakšen je univerzalno dostopen javni prostor in kaj v zvezi s tem zahteva gradbeni zakon ter kako to v praksi na najboljši možen način tudi uresničujemo? Odgovore ponuja spletni seminar Zagotavljanje univerzalne dostopnosti, ki ga organizirata Zavod Dostop in IPoP v torek 24. novembra 2020 s podporo Ministrstva za okolje in prostor. Tokrat... The post Seminar Zagotavljanje univerzalne dostopnosti v odprtem prostoru appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Anonimka v katalogu KUV

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 20. november 2020 ― V povezavi s pozivom nacionalnega medresorskega projekta Kulturni bazar, da se v času razglašene epidemije zaradi bolezni Covid-19 okrepi dostop do kakovostnega spletnega gradiva z različnih področij iz kulturno-umetnostne vzgoje (KUV), se v Zgodovinskem arhivu Celje odzivamo s spodbudo po vključitvi projekta Anonimka v okviru ponudbe vsebin na spletni strani KUV na daljavo. Ob izobraževanju […] The post Anonimka v katalogu KUV first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.
Climax (2018)

Climax (2018)

Deseta umetnost, 20. november 2020 ― Filmi, pod katere se podpisuje Gaspar Noé imajo tendenco, da po vizualni plati močno spominjajo na nočne more, vendar pri tem ne zabrišejo meje med sanjskim in realnim svetom, kot to rad počne David Lynch, ampak grozljive podobe iz naših sanj preslika v  otipljivo resničnost. Le kaj je še bolj grozljivega od tega, če človek ugotovi, da se […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - 300 (2006)  Jupiter Ascending (2015)  Slonček Dumbo  Mia in beli lev  Knives Out (2019) Copyright © Deseta umetnost [Climax (2018)], All Right Reserved. 2020.

Poslikana keramika Mihe Maleša

Medobčinski muzej Kamnik, 20. november 2020 ― V Schnablovi keramični delavnici v Kamniku je deloval tudi grafik in slikar Miha Maleš (1907–1989), po rodu iz Jeranovega pri Kamniku. Ukvarjal se je z grafiko, risbo, slikanjem na platno, stenskim fresko slikarstvom, vitraži, tapiserijami in knjižnimi ilustracijami … in seveda tudi s keramiko. Umetniško pot je začel v Zagrebu in jo nadaljeval na Dunaju […] The post Poslikana keramika Mihe Maleša appeared first on MM:K.
Kresničke

Kresničke

LUD Literatura, 20. november 2020 ― Utrujeni sva od lovljenja metuljev. Zato počivava v visoki travi, kjer zvenijo črički. Kraška tla dišijo po pečenem kruhu in poletju. Gledava v nebo.

Začenja se novembrska spletna izdaja CoFestivala

SiGledal Novice, 20. november 2020 ― Letošnji mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival, ki ga bo določala tema Ojačevalci glasov, bo izveden v dveh delih - letos novembra in aprila prihodnje leto. Od danes do 25. novembra bo niz dogodkov potekal v spletni obliki. Med drugim bodo predstavili plesalki Valesko Gert in Anno Halprin ter koncerta Iva Dimcheva in Sainkho Namtchylak.
Ob Dnevu splošnih knjižnic nagrade najboljšim projektom knjižnic

Ob Dnevu splošnih knjižnic nagrade najboljšim projektom knjižnic

Misli, 20. november 2020 ― Z Dnevom splošnih knjižnic in podelitvijo nagrad za najboljše projekte knjižnicam se danes sklepa Teden splošnih knjižnic. Letos je potekal pod motom Moja knjižnica povezuje, saj knjižnice že dolgo niso več le tradicionalne izposojevalnice knjižničnega gradiva, ampak mnogo več - socialna in kulturna središče krajev.
še novic