Veronika

Foto klub Kamnik, 6. november 2021 ― Vabljeni na razstavo Veronika članov Foto kluba Kamnik, ki bo na ogled od srede, 10. novembra 2021 ob 18. uri dalje na platoju za Kavarno Veronika. Otvoritve zaradi veljavnih covid-19 ukrepov ne bo. Ob zgodbah o Veroniki z Malega gradu se najprej soočimo z naivnim in prostodušnim vprašanjem, kako fotografirati nekaj, česar NI oziroma, kar […] The post Veronika appeared first on Foto klub Kamnik.

Igra lignja (Squid Game)

Koridor, 6. november 2021 ― »Življenje je kot igra, igralcev je veliko. Če ne boš igral z njimi, se bodo oni igrali s tabo.« Naj razumemo serijo kot relevantno kritiko sodobne družbe in kapitalizma ali zgolj ceneno povzdigovanje nasilja, južnokorejski hit zgornjemu pritrjuje. The post Igra lignja (Squid Game) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Osamljenost, ki pušča brazgotine

Vrabec Anarhist, 6. november 2021 ― Teme različnih oblik prijateljstva, hrepenenja po bližini drugega, potrpežljivosti, zaupanja, osamljenosti, sočutja in medgeneracijskega povezovanja so pogoste v delih za otroke. Obdelava tega materiala je v primeru Zgodbe o malem starem možu tisto, zaradi česar je ta slikanica tako očarljivo posebna. The post Osamljenost, ki pušča brazgotine first appeared on Vrabec Anarhist.

Celjsko gledališče s premiero Tiste o bolhah

SiGledal Novice, 6. november 2021 ― Celjsko gledališče za drevi napoveduje premiero 40-minutne predstave za otroke Tista o bolhah avtorice Saše Eržen v režiji Ivane Djilas. Predstava z nagajivo, iskrivo in zabavno pripovedjo o mačji kraljici, ki si noče priznati, da ima težave, in se jih zato loteva popolnoma neuspešno, je del programa lanske sezone in ima dvojno zasedbo.
1976 Slivnica – Franček s Slivnice

1976 Slivnica – Franček s Slivnice

Stare slike (Cerknica), 6. november 2021 ― Predvidevam, da je bila fotografija posneta pozimi 1976/1977, dopuščam pa možnost, da tudi kakšno leto prej ali pozneje. Na sliki so Andrej Rupar, Tone Turšič, Nejc Petrič in tedanji oskrbnik doma na Slivnici, Franček, klicali smo ga tudi Bumbar. Franček je na sliki napravljen kot tapravi hribovec, v pumparicah, rdečih dokolenkah in volnenem puloverju. O […]

"Jugonostalgija je netvoren občutek"

MMC Oder, 6. november 2021 ― Milan Ramšak Marković je dramaturg predstave Emigranta. Cement Beograd, za katerega je napisal besedilo, je letos prejel veliko nagrado Bitefa. Medtem ko na Švedskem ni mogel delati v gledališču, pa Ramšak Marković uspešno sodeluje s SNG Drama Ljubljana.
še novic