Tragedija Macbetha

Tragedija Macbetha

MMC Film, 23. januar 2022 ― Macbeth je ena najbolj znanih Shakespearjevih tragedij, zgodba o tem, kako neverjetno hitro se čast pokvari v častihlepje, in moralnem zlomu, ki sledi grozljivemu dejanju.
Emil Memon GRAFFITI finissage!

Emil Memon GRAFFITI finissage!

Cirkulacija 2, 23. januar 2022 ― Saj ni res – pa je! (Galileo Galilei ob kovidski krizi) Svečano zaprtje slikarske razstave / grafiti maxi slike/ multi-media mini-festivala Emila Memona z naslovom GRAFFITI  se bo zgodilo v ponedeljek, 24. januarja 2022 ob 20.00 v Cirkulaciji 2 |...
Arhetipski dejt aka osladna predigra

Arhetipski dejt aka osladna predigra

Koridor, 23. januar 2022 ― Umirjeno in prefinjeno omizje ohranja elemente preproste in naivne risbe, vsebinsko pa od gledalca zahteva nekoliko več kot zgolj hipno naslajanje nad goloto in seksom. The post Arhetipski dejt aka osladna predigra appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
1923 Rakek – Razvitje praporja Orjune

1923 Rakek – Razvitje praporja Orjune

Stare slike (Cerknica), 23. januar 2022 ― V nedeljo, 8. septembra 1923, so rakovški orjunaši razvili svoj prapor. Slika je nastala na prostoru med železniško postajo in današnjim parkom Zvezda. Že zgodaj je na Rakek prispelo večje število članov vseh nacionalističnih organizacij iz Slovenije. Na postaji so jih pozdravili orjunaši in domače prebivalstvo. Slišali so se streli dobrodošlice. Goste je pozdravil Miha Čop, […]
Pred 150 leti se je rodil arhitekt Jože Plečnik

Pred 150 leti se je rodil arhitekt Jože Plečnik

Misli, 23. januar 2022 ― Pred 150 leti se je rodil arhitekt Jože Plečnik, ki je s svojimi deli zaznamoval tri evropske prestolnice - Dunaj, Prago in Ljubljano. Ob jubileju je letošnje leto vlada razglasila za Plečnikovo leto. S številnimi dogodki in razstavami ga bodo obeležili po več slovenskih mestih. V Plečnikovi hiši v Ljubljani danes vabijo na dan odprtih vrat.
še novic