Narodna galerija posebno pozornost namenja osebam z demenco

Misli, 3. september 2022 ― V Narodni galeriji so po vzoru svetovnih muzejev pripravili program za osebe z zmanjšano kognitivno sposobnostjo in za osebe z demenco, ki doslej v slovenskem muzejskem prostoru niso bile deležne posebne pozornosti. Znanje izpopolnjujejo s Spominčico Alzheimer Slovenija. Sodelujejo z več domovi, tudi z DSO Fužine, kjer je umetnost oblika terapije.

1915/1919 – Avstro-ogrsko grbovje

Stare slike (Cerknica), 3. september 2022 ― Iz albuma Jerneja Malovrha sem si izbrala slike grbov, ker so tako lepe. Komplicirane za razumevanje pa bolj kot kvantna fizika. Vsaka sličica pomeni nekaj konkretnega. Vsaka čast heraldiku, ki to razume. Pa ne le razume, temveč zna razložiti še tistim, ki nič ne razumemo. Zadnjo različico grba Avstro-Ogrske je upodobil avstrijski heraldik Hugo Gerhard […]

Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina

Časnik, 3. september 2022 ― Umetnica Ejti Štih je pred odprtjem razstave v Galeriji Družina v pogovoru z moderatorko Manico Ferenc najprej povedala, da je zanjo »velika čast, da razstavlja v tej galeriji«. Rekla je, da ni »verjela, da bodo te slike razstavljene v katoliški galeriji«. Pri tem je mislila na gola ženska telesa, naslikane prostitutke in drugo. The post Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina appeared first on Časnik.

Trpeče ženske slikarke Ejti Štih v Galeriji Družina

Časnik, 3. september 2022 ― Umetnica Ejti Štih je pred odprtjem razstave v Galeriji Družina v pogovoru z moderatorko Manico Ferenc najprej povedala, da je zanjo »velika čast, da razstavlja v tej galeriji«. Rekla je, da ni »verjela, da bodo te slike razstavljene v katoliški galeriji«. Pri tem je mislila na gola ženska telesa, naslikane prostitutke in drugo.
še novic