24. festival Cmakajne

C.M.A.K. Cerkno, 11. september 2022 ― Tukaj je že 24. zaporedni festival ustvarjalnosti Cmakajne, potekal bo delno na Starem placu pri fontani in delno v Večnamenskem centru Cerkno. Letošnji plakat simbolizira dejstvo, da ne glede na to kje smo ter ali imamo primerne prostore ali ne, sta ustvarjalnost in skupnostni duh v nas in na splošno med mladimi močno zakoreninjena in […] The post 24. festival Cmakajne appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Na Ptuju premiera predstave Kdo se boji Virginie Woolf?

Misli, 11. september 2022 ― V ptujskem mestnem gledališču bo drevi na sporedu prva premiera nove gledališke sezone. V koprodukciji z Mini teatrom je nastala uprizoritev ene najslovitejših in najpogosteje uprizarjanih dram 20. stoletja Kdo se boji Virginie Woolf? ameriškega dramatika Edwarda Albeeja. Predstavo je režiral Ivica Buljan.

1950 Vremski Britof – Pogreb

Stare slike (Cerknica), 11. september 2022 ― O tej fotografiji ne vem prav dosti. Po oblekah sodeč je nastala konec štiridesetih ali v začetku petdesetih let 20. stoletja. Pred cerkev Marije vnebovzete v Vremskem Britofu so prinesli belo krsto. Slika mi je sedla v srce, ker gre za smrt otroka. To je grozljiva izkušnja za starše. Najhuje je, če morajo pokopati svojega […]
še novic