Na festivalu Bitef slavila slovenska predstava Solo

SiGledal Novice, 2. oktober 2022 ― Na 65. mednarodnem gledališkem festivalu Bitef v Beogradu je v soboto slavila predstava Solo v režiji in izvedbi Nine Rajić Kranjac, Nataše Keser, Benjamina Krnetića in Marka Mandića. Peformans, ki je nastal v produkciji Nove pošte, Slovenskega mladinskega gledališča in Maske Ljubljana, je prejel grand prix Mire Trailović za najboljšo predstavo.

Ustanovljen sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk

Misli, 2. oktober 2022 ― V Ljubljani so ustanovili sindikat za ustvarjalnost in kulturo Zasuk, ki bo združeval delavke in delavce v kulturno-ustvarjalnem sektorju (KKS), ki večinoma delujejo kot zunanji izvajalci javnih zavodov, nevladnih organizacij in podjetij. V prvem letu delovanja si bodo med drugim prizadevali za izboljšanje plačilne discipline in socialne varnosti.

Vodi posvečeno branje

Kamnik.info, 2. oktober 2022 ― Branje je iskanje – bralni projekt kamniške knjižnice, ki navdih za branje išče v naravi – je v šolskem letu 2022/2023 posvečen vodi. »Šum potoka in brzic, prijeten hlad, ki ga začutimo ob bližini reke, ustvarijo najprijetnejši ambient za listanje nam ljubih knjig. Otroška razigranost, ki se razvije ob vodi – metanje kamenja, kopanje po ... Prispevek Vodi posvečeno branje je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tretji del Mojstrov iluzij bo režiral Ruben Fleischer

Misli, 2. oktober 2022 ― Studio Lionsgate je za režiserja tretjega dela akcijskega trilerja Mojstri iluzij izbralo Rubena Fleischerja. Režiser filmov, kot so Dobrodošli v deželi zombijev, Venom in Uncharted, bo tokrat prevzel režijo tretjega dela zgodbe o tatinskih iluzionistih, znanih kot štirje jezdeci. Po pisanju revije Variety bo nastopila tudi nova generacija likov.

Retro koncert

SIGIC - Novice, 2. oktober 2022 ― Sozven, društvo za sodobno glasbo v sodelovanju z Zavodom Dissonance prireja glasbeni dogodek, RETRO koncert v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani, 4. oktobra 2022 ob 19.30.
še novic