Okus strasti

Okus strasti

MMC Film, 19. november 2023 ― "Priprava hrane je način izkazovanja ljubezni. " "Pot do srca gre skozi želodec. " Okus strasti je nasladna drama, ki z neverjetnim očesom za podrobnosti dobri dve uri ilustrira točno take preproste, nerevolucionarne ugotovitve.
Obletnica smrti slikarke in častne meščanke Celja

Obletnica smrti slikarke in častne meščanke Celja

Celje.info, 19. november 2023 ― Na današnji dan je leta 2010 v Celju umrla Darinka Pavletič-Lorenčak, slovenska slikarka. Rodila se je 30. decembra 1924 v Rečici ob Paki. Darinka Pavletič-Lorenčak se je Ivanu Pavletiču iz Trsta ... Beri dalje The post Obletnica smrti slikarke in častne meščanke Celja appeared first on Celje.info.
Prešeren na luknjanih trakovih

Prešeren na luknjanih trakovih

Računalniški muzej, 19. november 2023 ― V laboratoriju smo se odločili, da strojno prevedemo vzorec luknjanega traku, ki ga je pred leti Računalniškemu muzeju podaril dr. Peter Scherber. https://www.racunalniski-muzej.si/obisk-dr-petra-scherberja/ Računalniška tehnologija je že zelo zgodaj začela prodirati na področje raziskav jezika, prevajanja in podobno. Prve poskuse s strojnim prevajanjem v Jugoslaviji so izvedli že nekje konec petdesetih na Inštitutu za eksperimentalno […] The post Prešeren na luknjanih trakovih first appeared on Računalniški muzej.
Iz življenja v knjigo in nazaj

Iz življenja v knjigo in nazaj

Airbeletrina, 19. november 2023 ― »Zbirka zgodb Maks torej sledi bolj lahkotni liniji realističnega pisanja, tisti torej, ki ubeseduje brezskrbno otroštvo v varnem in urejenem okolju brez konfliktov in večjih težav, kakršno bi pač moralo biti sleherno otroštvo. Ob simpatičnih, vedrih, navihanih in otrokom gotovo všečno domačih, a vendarle tu in tam gotovo tudi malo drugačnih mini dogodkih vzklika, naj živijo družina, lepi dnevi in prijateljstvo – med ljudmi in psi.« Gaja Kos za AirBeletrino recenzira knjigo Maks Mateje Gomboc. The post Iz življenja v knjigo in nazaj appeared first on AirBeletrina.
1938 Dunaj – Schönbrunn

1938 Dunaj – Schönbrunn

Stare slike (Cerknica), 19. november 2023 ― Na sliki so obiskovalci gradu Schönbrunn na Dunaju. Slika je nastala 14. aprila 1938 po anšlusu, saj so na njej tudi že nemški vojaki. Zanimiv je predmet v spodnjem levem kotu. Na njem so tri številke. Tako je fotograf označil skupne. Kasneje mu je to olajšalo sortiranje in iskanje slik, ki so jih kupcem pošiljali […]
Bradley Cooper se je za film o Bernsteinu šest let učil dirigiranja

Bradley Cooper se je za film o Bernsteinu šest let učil dirigiranja

Misli, 19. november 2023 ― Hollywoodski zvezdnik Bradley Cooper je povedal, da se je za vlogo dirigenta in skladatelja Leonarda Bernsteina šest let učil dirigiranja - za prizor, ki traja skoraj šest minut in pol. "Zaradi tega prizora sem bil zelo zaskrbljen," je po pisanju spletnega portala Indiewire povedal 48-letni igralec na projekciji filma Maestro v New Yorku.
še novic