Brazilsko srce razbija od seksualnega poželenja in religioznosti

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Njena pesniška govorica je občasno paradoksalna in odprta nekemu čudenju ali celo nerazumljivosti; prav s tem se po vsej verjetnosti odpira v dimenzije neizrekljivega. Sama namreč pesniško izkušnjo povezuje z religiozno izkušnjo in trdi, da je duša tista, ki je erotična. The post Brazilsko srce razbija od seksualnega poželenja in religioznosti first appeared on Vrabec Anarhist.
Prihod mističnega

Prihod mističnega

Koridor, 28. januar ― Na tople septembrske dni se morajo liki v predstavi Jutranja zvezda poleg vsakdanjega življenja spoprijeti še z mističnimi in nepojasnljivimi dogajanji, ki se začnejo odvijati pod vplivom nove zvezde, ki se pojavi na nebu. The post Prihod mističnega appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Zadušljivi čustveni vrtiljak

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Avtorica, ki je konec septembra lani ob izdaji prvenca v slovenščini tudi obiskala Ljubljano, poraja nevšečnosti na vsaki strani, srž njenega pisanja je odkrito nestrinjanje z zapovedmi, ki ji jih nalaga strogo patriarhalna islamska družba, od nošenja naglavne rute naprej. The post Zadušljivi čustveni vrtiljak first appeared on Vrabec Anarhist.

Zadušljivi čustveni vrtiljak

Vrabec Anarhist, 28. januar ― Avtorica, ki je konec septembra ob izdaji prvenca v slovenščini tudi obiskala Ljubljano, poraja nevšečnosti na vsaki strani, srž njenega pisanja je odkrito nestrinjanje z zapovedmi, ki ji jih nalaga strogo patriarhalna islamska družba, od nošenja naglavne rute naprej. The post Zadušljivi čustveni vrtiljak first appeared on Vrabec Anarhist.

Davek na dobiček pravnih oseb se zvišuje

Asociacija, 28. januar ― Zakon o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZORZFS), ki je bil objavljen v uradnem listu decembra 2023 med drugim določa vire za financiranje projektov in ukrepov, povezanih s poplavami in plazovi. Med drugim za naslednjih pet let povečuje davek na dobiček pravvnih oseb na 22 odstotkov. Zakon o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2) v … Preberi več o Davek na dobiček pravnih oseb se zvišuje
80 let od konca bitke za Leningrad

80 let od konca bitke za Leningrad

Zgodovina na dlani, 28. januar ― Mineva 80 let od konca bitke za Leningrad, verjetno najbolj herojske in hkrati tragične usode kateregakoli mesta v zgodovini vojskovanja. 22. junija leta 1941 so sile osi sprožile operacijo Barbarossa in s preko tremi milijoni mož ter tisoči letal in oklepnih vozil napadle ZSSR. Napad je potekal v treh smereh. Armadna skupina-jug je krenila proti... Nadaljuj z branjem The post 80 let od konca bitke za Leningrad appeared first on Zgodovina na dlani.

Škofjeloška občina bo postala lastnica Nunskega samostana

Misli, 28. januar ― Škofjeloški občinski svet je na četrtkovi seji soglašal s predlogom občinske uprave, da Občina Škofja Loka brezplačno pridobi lastništvo oziroma solastniški delež v Nunskem samostanu. Nadškofija Ljubljana namreč občini ponuja brezplačni prenos lastništva, občina pa bo kompleks namenila predvsem Škofjeloškemu pasijonu.
Celjski umetnici v Ljubljani prevprašujeta Približevanja

Celjski umetnici v Ljubljani prevprašujeta Približevanja

Celje.info, 28. januar ― V galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in video galeriji KLET v Ljubljani je na ogled razstava celjskih vizualnih umetnic Andreje Džakušič in Mojce Senegačnik. Naslovili sta jo s “Približevanja”, ... Beri dalje The post Celjski umetnici v Ljubljani prevprašujeta Približevanja appeared first on Celje.info.
1943 Srednja vas pri Črmošnjicah – Milan Kraševec, partizanski invalid

1943 Srednja vas pri Črmošnjicah – Milan Kraševec, partizanski invalid

Stare slike (Cerknica), 28. januar ― V albumu dr. Viktorja Kraševca se nahaja tudi ta fotografija njegovega starejšega brata Milana, ki je bil rojen leta 1925 v Slavoniji. Tam je tudi več posnetkov zbirajočih se ranjencev pred odhodom na letališče in med njimi Milan, obstaja pa tudi risba istega motiva, ki jo je, enako kot fotografije, ustvaril Božidar Jakac. “Partizanski invalid Milan Kraševec […]
še novic