Na Berlinalu zmagal dokumentarec Dahomey Mati Diop

Na Berlinalu zmagal dokumentarec Dahomey Mati Diop

Misli, 24. februar ― Zlatega medveda na 74. Berlinalu za najboljši film je prejel dokumentarec Dahomey francosko-senegalske režiserke Mati Diop. Kot je na podelitvi povedala režiserka, z ekipo sodi med tiste, ki ne pristajajo na pozabo. O tem govori tudi njen zmagovalni film na temo vračanja ukradenih umetnin.
Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem

Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem

Računalniški muzej, 24. februar ― V novi seriji prispevkov smo se podrobneje posvetili pojavu računalniških omrežij. Razpiramo celovit pogled na to kako so se razvojne stopnje in posamezni vidiki računalniških omrežij dotaknili domačega računalništva in kako se v računalniških omrežjih na edinstven način kaže in udejanja tesna prepletenost računalništva, informatike in telekomunikacij. Terminalska omrežja so bila toga in centralizirana, zato […] The post Računalniška omrežja: Prva omrežja s paketnim preklapljanjem first appeared on Računalniški muzej.
1943 Rakek – Jugoport

1943 Rakek – Jugoport

Stare slike (Cerknica), 24. februar ― Izvedbeni načrt preureditve objekta družbe Jugoport na postaji Rakek, ki je bil narisan 10. avgusta 1943. Načrt je dvojezičen, ker so na začetku 2. svetovne vojne Rakek okupirali Lahi. Nastal je le tri tedne pred kapitulacijo naših zahodnih sosedov, ko jim je vendarle postalo jasno, da vojna (hvala bogu) ne gre po njihovih načrtih. Franjo […]
še novic