PARKUMetnost

UGM, 16. november 2004 ― Asociacija razstave je park - kot prirejena, druga narava namenjena človeku. V parku se človek sprehaja, opazuje, razmišlja, se igra, druži in pogovarja - je na takšen ali drugačen način aktiven.

Polona Maher - Albano Morandi

UGM, 10. september 2004 ― Slovensko kiparko Polono Maher in italijanskega slikarja Albana Morandija povezuje dosedanje ustvarjanje: oba sta se izobraževala v Italiji, uveljavljata likovnost na različnih področjih, intezivno se posvečata pedagoškemu delu,...

Fresh

UGM, 9. junij 2004 ― 19 najboljših sodobnih slovenskih oblikovalcev/tandemov s področja mode - oblačila, torbice, čevlji, nakit - prvič zbranih in izbranih v galerijskem prostoru, je gotovo razstava, na katero smo čakali vsi in se je morala zgoditi!

El Holterano, Slike

UGM, 15. april 2004 ― Velika pregledna razstava opusa španskega slikarja poznanega pod imenom El Hortelano, ki je nastala v produkciji Španskega ministrstva za kulturo, je del promocije Španije ob vstopu Slovenije v EU.

Viktor Rebernak, Slika v oblakih

UGM, 15. januar 2004 ― Slika v oblakih je naslov slikarske razstave del Viktorja Rebernaka, uveljavljenega slovenskega umetnika, ki poleg svojega močnega in obsežnega slikarskega opusa redno predstavlja še svoja fotografksa dela, video in film.

United / Združeni

UGM, 17. december 2003 ― Jasna Hribernik, Nataša Prosenc, Miha Vipotnik - so združeni v svojem odnosu do ZDA, sprejeli so jih za svoj bivanjski prostor oziroma se z njimi intenzivno soočajo.

Slavko Tihec 1928-1993

UGM, 16. december 2003 ― V UGM so vse leto tekle priprave na veliko pregledno razstavo kiparja Slavka Tihca, enega najpomembnejših slovenskih kiparjev, Prešernovega nagrajenca in mednarodno uveljavljenega avtorja.
še novic