Video zbirka UGM

UGM, 19. januar 2005 ― Z osnovanjem Video zbirke UGM leta 1999 se je UGM posvetila sistematičnemu zbiranju, hranjenju, raziskovanju in predstavljanju bogate, predvsem pa uspešne produkcije video umetnosti v Sloveniji.

Donacija Otona Polaka

UGM, 3. december 2004 ― Akademski slikar Oton Polak, nestor mariborskih umetnikov, ki je maja praznoval svoj sedeminosemdeseti rojstni dan, se je odločil, da podari Umetnostni galeriji Maribor petnajst svojih del.

Samo Pajek, Kam potuje svetloba

UGM, 29. november 2004 ― Akademski slikar Samo Pajek predstavlja v Razstavnem salonu Tehniških fakultet Maribor izbor likovnih del v tehniki olja ali akrila na platnu, dopolnjenih s papirnim kolažem in tekstilnimi aplikacijami ter grafitne risbe na papirju.

PARKUMetnost

UGM, 16. november 2004 ― Asociacija razstave je park - kot prirejena, druga narava namenjena človeku. V parku se človek sprehaja, opazuje, razmišlja, se igra, druži in pogovarja - je na takšen ali drugačen način aktiven.

Polona Maher - Albano Morandi

UGM, 10. september 2004 ― Slovensko kiparko Polono Maher in italijanskega slikarja Albana Morandija povezuje dosedanje ustvarjanje: oba sta se izobraževala v Italiji, uveljavljata likovnost na različnih področjih, intezivno se posvečata pedagoškemu delu,...

Fresh

UGM, 9. junij 2004 ― 19 najboljših sodobnih slovenskih oblikovalcev/tandemov s področja mode - oblačila, torbice, čevlji, nakit - prvič zbranih in izbranih v galerijskem prostoru, je gotovo razstava, na katero smo čakali vsi in se je morala zgoditi!

El Holterano, Slike

UGM, 15. april 2004 ― Velika pregledna razstava opusa španskega slikarja poznanega pod imenom El Hortelano, ki je nastala v produkciji Španskega ministrstva za kulturo, je del promocije Španije ob vstopu Slovenije v EU.

Viktor Rebernak, Slika v oblakih

UGM, 15. januar 2004 ― Slika v oblakih je naslov slikarske razstave del Viktorja Rebernaka, uveljavljenega slovenskega umetnika, ki poleg svojega močnega in obsežnega slikarskega opusa redno predstavlja še svoja fotografksa dela, video in film.

United / Združeni

UGM, 17. december 2003 ― Jasna Hribernik, Nataša Prosenc, Miha Vipotnik - so združeni v svojem odnosu do ZDA, sprejeli so jih za svoj bivanjski prostor oziroma se z njimi intenzivno soočajo.
še novic