Home and away

UGM, 15. december 2006 ― Na razstavi se predstavlja osem mladih uveljavljenih turških umetnikov, ki s svojimi (gibljivimi) slikami interpretirajo življenje, dogajanje in aktualne teme sodobnega Istanbula.

My world / Moj svet

UGM, 8. december 2006 ― V UGM predstavlja oblikovalsko razstavo My World/Moj svet sedmih mladih oblikovalskih tandemov in skupin arhitektov, predstavnikov generacije, ki na novo definira odnos med oblikovanjem, subjektivnostjo in obrtjo.

Prostori, kot so

UGM, 19. oktober 2006 ― Eden najuspešnejših arhitekturnih timov v Sloveniji se predstavlja z veliko pregledno razstavo z več kot 40-imi izbranimi deli s področja stanovanjske in industrijske gradnje, oblikovanja trgov in urbane opreme.

Nova f

UGM, 22. september 2006 ― Nova f predstavlja svežino in raznolikost sodobnega fotografskega ustvarjanja v Sloveniji. Na razstavi sodeluje 27 avtorjev / umetniških tandemov s celotne Slovenije.

Iztok Maroh, Dialog

UGM, 8. junij 2006 ― Prostorsko intervencijo je s fizično zamejitvijo ločil od obstoječe razstave, hkrati pa z nanosom fotografij - detaljev freske na stropu te dvorane na viseče keramične module, vzpostavil dialog s historično poslikavo.

Kid dog

UGM, 26. maj 2006 ― Kid dog, skupina slovenskih grafičnih oblikovalcev in ilustratorjev, se je (do)končno oblikovala v avtorsko skupino in na ogled postavlja okoli 60 novih in najnovejših del na svoji prvi samostojni razstavi.

Portret in avtoportret

UGM, 6. april 2006 ― Izmed 170 del prispelih na natečaj se 87 izbranih avtorjev iz vse Slovenije predstavlja tako v klasičnem mediju slikarstva, kiparstva, risbe in fotografije kakor tudi z instalacijo, novimi mediji, videom in drugimi sodobnimi praksami.

Next to you

UGM, 29. marec 2006 ― Najzanimivejši in najprodornejši mladi arhitekti iz Maribora pod 35 let, ki aktivno soustvarjajo kulturo bivanja v Sloveniji in tujini, so zbrani na veliki pregledni multimedijski razstavi NEXT TO YOU v organizaciji UGM.

Miprijazajtrk

UGM, 5. marec 2006 ― Osrednja tema razstavljenih del je zajtrk. Nastala so kot likovni odziv otrok in mladih na razstavo PROSTORI PREHODA, 7. mednarodnega trienala Ekologija in umetnost, Continental Breakfast Maribor.
še novic