Izmišljeni svetovi

UGM, 1. junij 2007 ― Umetniki s svojimi estetskimi intervencijami - aktivnimi, vitalnimi in alternativnimi načini gledanja na sodobno okolje - predstavljajo realne in fantazijske strategije preživetja ter načine branja naših lepih svetov.

Oton Polak, Slike

UGM, 15. maj 2007 ― Za razstavo izbrane slike so prepoznavno "polakovske", kompozicijsko strogo urejene in hkrati barvno razkošne. Tudi motivno se slikar ni oddaljil od izbora, ki mu je zvest vse življenje - tihožitja, vedute starih mest, krajinski izseki...

Miprijagalerija 2007

UGM, 19. april 2007 ― Razstava MIPRIJAGALERIJA predstavlja bogat domišljijski svet mladih obiskovalcev Umetnostne galerije Maribor, odkrit pred likovnimi deli vizualnih umetnikov in drugih ustvarjalcev, ki so bila na ogled v UGM.

MP_exp_14 Declarative Art

UGM, 3. april 2007 ― V času ločenosti sta si M in P izmenjavala več tisoče mailov kot tudi pričujoča "deklarativna" dela. V delih je zabeležen ves proces intimnih stanj in emocij, ki sta jih podoživljala v obdobju medsebojne fizične razdvojenosti.

Home and away

UGM, 15. december 2006 ― Na razstavi se predstavlja osem mladih uveljavljenih turških umetnikov, ki s svojimi (gibljivimi) slikami interpretirajo življenje, dogajanje in aktualne teme sodobnega Istanbula.

My world / Moj svet

UGM, 8. december 2006 ― V UGM predstavlja oblikovalsko razstavo My World/Moj svet sedmih mladih oblikovalskih tandemov in skupin arhitektov, predstavnikov generacije, ki na novo definira odnos med oblikovanjem, subjektivnostjo in obrtjo.

Prostori, kot so

UGM, 19. oktober 2006 ― Eden najuspešnejših arhitekturnih timov v Sloveniji se predstavlja z veliko pregledno razstavo z več kot 40-imi izbranimi deli s področja stanovanjske in industrijske gradnje, oblikovanja trgov in urbane opreme.
še novic