Miprijagalerija 2008

UGM, 15. april 2008 ― Tradicionalna razstava otroških likovnih delavnic v UGM Miprijagalerija tokrat predstavlja likovne izdelke otrok, ki so sodelovali na natečaju Umetnostne galerije Maribor (Po)ustvarjamo poudarke.

Mobilni arhiv

UGM, 1. april 2008 ― Po uspešnem gostovanju v Galeriji Škuc se video arhiv Izraelskega centra za digitalno umetnost v Holonu na svoji evropski turneji ustavlja še v Razstavnem salonu Rotovž v Mariboru.

Bienale neodvisnih

UGM, 19. februar 2008 ― Na pregledni razstavi 1. bienala slovenske neodvisne ilustracije se predstavlja več kot 30 avtorjev z neodvisno ilustracijsko produkcijo, ki nastaja izven ustaljenih publicističnih okvirov.

P.A.N.

UGM, 10. januar 2008 ― Razstava 'Mreže progresivne arhitekture' predstavlja dela petih mladih, mednarodnih arhitekturnih pisarn, ki jih bolj kakor prepoznaven stil ali formalna izhodišča združuje njihov progresiven odnos do arhitekture.

Izmišljeni svetovi

UGM, 14. december 2007 ― Po uspešni predstavitvi v Novem Sadu v Srbiji, se razstava del iz video zbirke UGM, Izmišljeni svetovi, seli še v novomedijski prostor Titanik Galleria v Turkuju na Finskem.
še novic