Magdalena 2008

UGM, 15. maj 2008 ― Magdalena že 10 let išče, vzpodbuja in nagrajuje ustvarjalce vizualnih komunikacij stare 30 let in manj. Festival širi obzorja z željo kultiviranja vizualnih komunikacij v najširšem smislu ter poveličuje moč ideje in ne izvedbe.

Miprijagalerija 2008

UGM, 15. april 2008 ― Tradicionalna razstava otroških likovnih delavnic v UGM Miprijagalerija tokrat predstavlja likovne izdelke otrok, ki so sodelovali na natečaju Umetnostne galerije Maribor (Po)ustvarjamo poudarke.

Mobilni arhiv

UGM, 1. april 2008 ― Po uspešnem gostovanju v Galeriji Škuc se video arhiv Izraelskega centra za digitalno umetnost v Holonu na svoji evropski turneji ustavlja še v Razstavnem salonu Rotovž v Mariboru.

Bienale neodvisnih

UGM, 19. februar 2008 ― Na pregledni razstavi 1. bienala slovenske neodvisne ilustracije se predstavlja več kot 30 avtorjev z neodvisno ilustracijsko produkcijo, ki nastaja izven ustaljenih publicističnih okvirov.

P.A.N.

UGM, 10. januar 2008 ― Razstava 'Mreže progresivne arhitekture' predstavlja dela petih mladih, mednarodnih arhitekturnih pisarn, ki jih bolj kakor prepoznaven stil ali formalna izhodišča združuje njihov progresiven odnos do arhitekture.
še novic