Dvorec Črnelo

MAO, 13. december 2011 ― Ogledali si bomo dvorec Črnelo (Turnše, severno od Doba pri Domžalah), po katerem bosta vodila umetnostna zgodovinarka dr. Nika Leben in zgodovinar dr. Miha Preinfalk. Tokratni ogled pripravljamo na pobudo gospe Taje J. Gubenšek iz Muzejskega društva Domžale in s povabilom lastnikov dvorca Janezom in Olgo Burica, ki za posest in nujna vzdrževalna dela skrbita z lastnimi sredstvi. Sporočamo, da so prijave zaključene.

Nagrajenci fotografskega natečaja Prenašamo energijo

MAO, 7. december 2011 ― Na mednarodni nagradni natečaj za najboljšo Instagram fotografijo, ki smo ga pripravili skupaj z družbo ELES, d.o.o., je prispelo več kot 1000 fotografij avtorjev z vsega sveta. Med fotografijami, ki prenos energije tematizirajo z mnoštva različnih gledišč, je žirija natečaja izbrala 47 fotografij. Na ogled bodo septembra na razstavi v okviru vzporednega programa BIO 50. Med izbranimi finalisti je žirija izbrala tudi tri nagrajence. Preverite!

Poletna muzejska noč: MAO v mestu, Dessa in NUK

MAO, 6. december 2011 ― MAO se je ob letošnji Poletni muzejski noči povezal z galerijo Dessa ter Narodno in univerzitetno knjižnico in bo izvedel dejavnosti v središču Ljubljane. Udeležite se lahko vodenega ogleda razstave arhitekture uspešnega hrvaškega biroja STUDIO UP v Dessi, pogovora o nanoturizmu z udeleženci 24. bienala oblikovanja ter raziskovanja Narodne in univerzitetne knjižnice v soju baterijskih svetilk.

Lords of dirt

UGM, 2. december 2011 ― Mednarodna skupina avtorjev mlajše generacije v projektu Lords of Dirt raziskuje konstrukcije vsakdanjih realnosti in umeščenost subjektov znotraj le-teh.

Svetloba kot barva: nedeljske ustvarjalnice

MAO, 1. december 2011 ― Nedelje v MAO so namenjene družinam in posameznikom, ki želijo dopoldan preživeti v naši družbi. Vsako drugo nedeljo ob 11.00 se nam lahko pridružite na vodenem ogledu in ustvarjalni delavnici za različne starostne skupine. Vse do sredine junija bodo nedelje v MAO posvečene fotografski razstavi Svetloba kot barva in fotografiji.

Svetlobni odtisi

MAO, 30. november 2011 ― Sporočamo, da delavnica odpade. Na zadnji nedeljski ustvarjalnici pred poletnimi počitnicami se bomo spraševali, kako narediti fotografijo brez fotoaparata. Vrnili se bomo k samim začetkom razvoja fotografije in risanju s svetlobo. Ta tehnika je bila nekoč pripravna za preslikovanje različnih rastlin in ustvarjanje herbarijev, kar pa bo tudi izziv za našo tokratno ustvarjalnico. Pokukali bomo v zgodovino fotografije, ugotavljali, kaj je cianotopija in kaj so fotogrami ter kako je podoben princip uporabili sloviti fotograf Man Ray. 
še novic