Ekipa EN-KNAP

Zavod En-Knap, 19. januar 2012 ― Direktor Zavoda EN-KNAP in umetniški vodja Centra kulture Španski borci Iztok Kovač iztok.kovac@en-knap.com t: +386 (0) 1 620 87 85 f: +386 (0) 1 620 87 82 ...

Rezultati in primeri nalog

Glasbena mladina, 16. januar 2012 ― Julija Stopar, učenka OŠ Gradec (njena mentorica je ga. Ana Tori), je na prvi Mednarodni glasbeni olimpijadi v Talinu prejela zlato odličje (medaljo) in bila izmed vseh tekmovalcev uvrščena na drugo mesto. Razlike so bile minimalne: prvonagrajena tekmovalka je prejela 45,54 točke, Julija Stopar 44,74 točke in tretjenagrajena 44,7 točke. Podeljene so bile tri zlate […]

Ko bom velik, bom astronavt

MAO, 7. januar 2012 ― Kaj so zvezde in kaj planeti? Koliko jih je? Vprašanja, ki si jih zastavljaš o vesolju, si ljudje zastavljajo že od začetka človeštva. Ali veš, da je pred več kot 50 leti v vesolje z umetnim satelitom poletelo prvo živo bitje –psička Lajka? Luna pa je edino nebesno telo, ki ga je doslej obiskal človek. Pridi na ustvarjalnico v Moderno galerijo, izdelaj svojo raketo in spoznaj skrivnosti vesolja.

Znanilci nizozemskega oblikovanja @ BIO 50

MAO, 3. januar 2012 ― Rezidenca nizozemskega veleposlanika v Ljubljani bo gostila razstavo sodobnega nizozemskega oblikovanja. Razstavo je pripravila priznana nizozemska arhitektka in oblikovalka Rianne Makkink, soustanoviteljica studia Makkink & Bey, v sodelovanju z MAO ter studiom Strle Svetila. V sklopu razstave bodo potekali številni dogodki, namenjeni predvsem arhitektom, oblikovalcem in drugi predstavnikom strokovne javnosti.

Panton ?

MAO, 2. januar 2012 ― Ob 55-letnici nastanka in 15-letnici začetka velikoserijske proizvodnje legendarnega stola Panton iz polipropilena je Kubus-Interier v sodelovanju s tovarno Vitra povabil 10 oblikovalcev in umetnikov, naj stol preobrazijo in mu dodajo svoj osebni pečat. Izdelki povabljenih oblikovalcev in umetnikov bodo razstavljeni in naprodaj v prostorih podjetja Kubus-Interier.
še novic