Nedokončana Slovenija

MAO, 18. november 2012 ― Pogovor, ki ga pripravlja spletni arhitekturni portal Architectuul v sodelovanju z MAO, bo ob 19.00 predstavil slovensko arhitekturno produkcijo zadnjih stotih let. Na pogovoru bodo sodelovali Matevž Čelik (MAO), Peter Krečič, Miha Dešman (DANS arhitekti), Miha Turšič (KSEVT) in Jurij Krpan (Galerija Kapelica), pogovor bo moderiral Boštjan Bugarič (Architectuul).

Primož Lampič: Svetloba kot barva

MAO, 17. november 2012 ― Ne zamudite še zadnje priložnosti za ogled razstave! Zadnji dan bo razstavo Svetloba kot barva podrobneje predstavil kustos dr. Primož Lampič, muzejski svetnik na oddelku za fotografijo v MAO. Spoznali bomo koncept razstave, izbor in vpogled v zgodovino obarvane in barvne fotografske produkcije na Slovenskem.
Staroverstvo na Krasu

Staroverstvo na Krasu

Natečaj Kraška hiša, 15. november 2012 ― Ko govorimo o bogati mitologiji, najpogosteje pomislimo na Rimljane, Grke, morda celo Skandinavce. Le redki pomislijo na Slovane in njihovo mitologijo, ki je ravno tako izjemno bogata in slikovita, le manj poznana. Del te mitologije nam bo na zaključni prireditvi NKH 2012 20. 11. 2012 v Mladinskem hotelu v Pliskovici predstavil Boris Čok, avtor knjige V siju mesečine - Ustno izročilo Lokve, Prelož in bližnje okolice, ki je letos izšla v sklopu zbirke STUDIA MYTHOLOGICA SLAVICA - SUPPLEMENTA. Za natančnejši opis knjige in njene vsebine kliknite tu.Predavatelj bo na zaključni prireditvi šel še korak dlje in staroverstvo na našem področju povezal tudi s kamnoseškimi ornamenti in figurami. Del katerih so mladi ustvarjalci upodabljali v svojih delih že od prvega leta natečaja. Vsebina in pomen posameznih simbolov bo za večino zagotovo presenetljiva, zato se nam v torek zagotovo obeta prava poslastica pred podelitvijo nagrad in priznanj. Zato ponovno toplo vabljeni vsi zainteresirani!Po pred

BIO 50: Zdaj

MAO, 15. november 2012 ― Zaključuje se razpis za program BIO 50: ZDAJ, vzporedni program razstav, predavanj, predstavitev in dogodkov vseh formatov, ki so povezani s širokim spektrom oblikovalskih aktivnosti. K sodelovanju vabimo vse posameznike, oblikovalce, kustose, izobraževalne in kulturne ustanove, trgovine in podjetja, ki bi želeli med letošnjim 24. bienalom oblikovanja obogatiti dogajanje v Ljubljani.

Gibljive sličice

MAO, 13. november 2012 ― Na razstavi Svetloba kot barva si bomo poleg fotografij, ki so uspele ujeti gibanje, ogledali še zanimive projekcijske naprave od laterne magike preko kinematografov in diaprojektorjev. Nato pa bomo v ustvarjalnici izdelali različne optične igrače, s katerimi bodo naši risani liki, polni domišljije, oživeli. Za otroke od 5. do 12. leta.

Urša Kosmač Marc: Svetloba kot barva

MAO, 13. november 2012 ― V nedeljo bo fotografsko razstavo Svetloba kot barva predstavila mag. Urša Kosmač Marc. Pod mentorskim vodstvom dr. Primoža Lampiča, kustosa razstave, je leta 2007 magistrirala na Filozofski fakulteti s temo Vloga fotografije v slovenski likovni umetnosti od začetkov do druge svetovne vojne.

Podeželske vile na Bledu

MAO, 12. november 2012 ― V okviru programa Arhitektura v živo vas vabimo na ogled podeželskih vil na Bled. Ogled bo vodila umetnostna zgodovinarka dr. Nika Leben. V sprehodu okoli vzhodnega obrežja blejskega jezera si bomo ogledali nekaj ključnih vil, kot so vila Zora, vile Rikli, Rog in Zlatorog pod gradom, vilo Ana v Zagorici, vile ob Cankarjevi cesti pod Stražo ter vile Beli dvor, Bled, Adelo in Epos v Mlinem. Sporočamo, da so prijave že zaključene.

Kaj se dogaja?

MAO, 10. november 2012 ― Bolj kot fizična pojavnost javnega prostora je danes pomembno, kaj se v njem dogaja, kako ga poskušamo reorganizirati in uporabiti na nov način. Konferenca bo odprla vprašanje, kakšen je vpliv sodobnih praks v javnem prostoru na ekonomijo, politiko in kvaliteto življenja v mestih. Sodelovali bodo mednarodni in domači predavatelji, ki se na različne načine ukvarjajo z javnim prostorom.

Igra barv in svetlobe

MAO, 10. november 2012 ― V nedeljski ustvarjalnici bomo ugotavljali, kaj je svetlo in kaj temno. Kaj so barve in kako vplivajo na nas? So oblaki res beli in nebo modro? Katere barve so v mavrici? Lahko barve mešamo? Na razstavi Svetloba kot barva si bomo ogledali črno bele fotografije, ki se prvič srečajo z barvo, in izdelali obarvane fotografije.

Izdelovalnica balkonskega vrta in izmenjava sadik

MAO, 10. november 2012 ― V okviru Bienala oblikovanja, lokalnega festivala Fešta na Fužinah in mednarodnega vrtnega festivala Chelsea Fringe skupina Spoznaj svojo hrano pripravlja izmenjavo sadik lokalnih kmetovalcev in urbanih vrtičkarjev, ki bo potekala 24. 5. od 14. do 18.00 v Fužinah blizu muzeja.
še novic