Rozman Roza s performansom za izgradnjo spomenika Linhartu

Misli, 13. julij 2015 ― Ljubljana, 13. julija (STA) – Umetnik Andrej Rozman Roza bo z zaničniško versko skupnostjo v torek, 14. julija, na dan smrti književnika in zgodovinarja Antona Tomaža Linharta, na Vodnikovem trgu izvedel performans. Z njim bo, kot je dejal za STA, razglasil gradnjo spomenika Linhartu, ki je poleg prvih dveh slovenskih komedij napisal tudi prvo sodobno […]

Kinodvor z induktivno/slušno zanko

Kinodvor, 13. julij 2015 ― V Kinodvorovi Dvorani smo namestili induktivno/slušno zanko, ki uporabnikom slušnih apartov omogoča lažje spremljanje filmskih projekcij. Pred vstopom v dvorano je slušni aparat treba preklopiti na t. i. način T.

Nova sezona bralnih avantur tudi v KC Tobačna 001

MGML, 13. julij 2015 ― Tudi letošnje poletje Knjižnica pod krošnjami domuje pred galerijsko stavbo in nudi zatočišče tistim, ki urejajo formalnosti na sosednji upravni enoti, njena paradna disciplina pa so knjige, katalogi in revije s področja sodobne umetnosti. Obiščete jo lahko od torka do petka, med 11. in 17. uro in se prepustite literarnemu razvajanju. V KC Tobačna pa že 11. avgusta odpiramo samostojno razstavo Luciane Kaplun, ki v našem rezidenčne centru ustvarja v okviru rezidenčne izmenjave z Izraelskim centrom za digitalno umetnost v Holonu.
PIFcampov projekt #5 Tilna Sepiča

PIFcampov projekt #5 Tilna Sepiča

PIFcamp, 13. julij 2015 ― Še en domačin na PIFcampu bo Tilen Sepič, multidisciplinarni oblikovalec, novomedijski umetnik in promotor odprtokodne kulture. Njegove izkušnje z svetlobo se kažejo v dizajnerskih svetlobnih objektih, produktni fotografiji in svetlobnih inštalacijah. Sepičev projekt na PIFcampu bo raziskoval generativne vzorce in oblike, ki bodo ustvarjeni s prekrivajočimi se frekvencami svetlobe, ki so istočasno tudi frekvence zvoka.   Svetlobno … Preberi več o PIFcampov projekt #5 Tilna Sepiča The post PIFcampov projekt #5 Tilna Sepiča appeared first on PIFcamp.
še novic