Predstavitev knjige

Predstavitev knjige

Stare slike (Cerknica), 3. december 2016 ― V cerkniški Knjižnici Jožeta Udoviča je bila 2. 12. 2016 predstavitev knjige Pretekla in današnja govorica Steinbergovih likovih del. Avtorji knjige so predstavili, kako je knjiga nastajala. Sodelovali smo tudi sodelavci Stareslike, ki smo na enak način, kot predstavljamo fotografije na strani Stareslike, opisali Steinbergovo sliko Ribolov na Cerkniškem jezeru, ki je nastala leta 1714. […]

Hildegarda iz Bingna (nadaljevanje)

KUD Logos, 3. december 2016 ― CERKVENE SLUŽBE UTRJUJEJO CERKEV V POLOŽAJIH IN REDOVIH In kot si videla, se ti trije sijaji razlivajo okoli te podobe: to pomeni, da te tri službe obkrožajo in utrjujejo v čast Svete Trojice blagoslovljeno Cerkev na čudežni način, da se razcveti v popkih in se razširi v blagoslovljenem zelenju. In tako razkrivajo mnogotere stopnice in [...]

Hildegarda iz Bingna in njena podoba ideala duhovniškega in meniškega poklica

KUD Logos, 3. december 2016 ― Sv. Hildegarda iz Bingna je bila rojena leta 1098 v Bermesheimu v Alzeyu (v današnjem Porenju); po poročilih naj bi bila deseti otrok Hildeberta iz Bermesheima in Mehtilde iz Merxheima. Njena družina je pripadala plemiškemu stanu, čeprav najverjetneje ne najvišjemu. Iz Hildegardinega življenjepisa izvemo, da so jo starši že ob rojstvu posvetili Bogu in tako [...]

Klemen Uršnik: ***

Koridor, 3. december 2016 ― Kdaj pa kdaj rad počnem neumnosti, takšne majhne prismuknjene neumnosti za malo heheta in malo več smeha. Pa me tepejo po prstih in govorijo, da se ne spodobi. Kdaj pa kdaj se sprehajam po mestu, v čistem brezdelju in brezbrižnem kracanju. Pa me tepejo po prstih in govorijo, da se ne spodobi. Kdaj pa kdaj […] The post Klemen Uršnik: *** appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

CoFestival: Guy Cools: “Skozi leta se vseskozi trudim, da bi našel bolj utelešen način pisanja o plesu.”

Koridor, 3. december 2016 ― Guy Cools je plesni dramaturg in raziskovalec, ki je k nam prišel v okviru Cofestivala v Kinu Šiška. Predstavil je svojo novo knjigo z naslovom Imaginative Bodies, v kateri je zapisal svoje pogovore z različnimi umetniki. Z njimi se je pogovarjal o telesu v relaciji z umetniškim delom in širšimi debatami na drugih področjih.   […] The post CoFestival: Guy Cools: “Skozi leta se vseskozi trudim, da bi našel bolj utelešen način pisanja o plesu.” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

CoFestival: Verena Billinger in Sebastian Schulz: Nasilni dogodek

Koridor, 3. december 2016 ― V petek, 2. 12. 2016, je bila v ljubljenskem Lutkovnem gledališču izvedena gostujoča nemška predstava z naslovom Nasilni dogodek. Kot pove sam naslov, se predstava ukvarja z nasiljem; nasiljem v vsakdanjem pomenu, predvsem pa z nasiljem v gledališkem mediju. Ustvarjalca plesalca in koreografa Verena Billinger ter Sebastian Schultz se skozi natančno analizo spoprijemata z vprašanjem, […] The post CoFestival: Verena Billinger in Sebastian Schulz: Nasilni dogodek appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Feedback, Club AGD, Šempeter pri Gorici

Feedback, 3. december 2016 ― Odlično vzdušje v Club AGD v Šempetru pri Novi Gorci! Glasbena skupina Feedback smo se imeli nadvse fino! Hvala za povabilo in upamo, da se kmalu spet vidimo! www.feedback.si The post Feedback, Club AGD, Šempeter pri Gorici appeared first on Feedback | glasbena skupina FEEDBACK.

Vas mika rezidenca na Finskem?

CED, 3. december 2016 ― Arteles Creative Center med julijem in oktobrom prihodnje leto vabi ustvarjalce z različnih področij na svoj rezidenčni program (Arteles Creative Residency Program 2017) v mesto Hämeenkyrö. Rok za prijavo je 12. januar 2017.
Marjana Lipovšek mladostna sedemdesetletnica

Marjana Lipovšek mladostna sedemdesetletnica

Marijan Zlobec, 3. december 2016 ― Danes ni le Prešernov rojstni dan, niti ni le Ta veseli dan kulture kot dan odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Na današnji dan pred sedemdesetimi leti se je v Ljubljani rodila Marjana Lipovšek, svetovno znana slovenska operna in koncertna pevka. Nastopila je po vsem svetu, o čemer današnje pevske generacije lahko le sanjajo, a kot kaže, […]
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. december 2016 ― Pri založbi Modrijan so izdali knjigo hrvaške pisateljice z naslovom Ljubezenski roman ter delo Ingrid von Oelhafen in Tima Tata Hitlerjevi pozabljeni otroci: Moje življenje v Lebensbornu. Založba ZRC je izdala Zgodovino Brazilije izpod peresa Borisa Fausta, KUD Sodobnost pa knjigo češkega avtorja Pavla Šruta Lihožerci za vedno.
še novic