Nepričakovano očka (Demain tout commence, rež. Hugo Gélin, 2016)

Koridor, 25. junij 2017 ― Samuel (Omar Sy) je žurer in ženskar, ki brezskrbne dni preživlja na jugu Francije. To se nepričakovano spremeni, ko ga po prekrokani noči z obiskom preseneti ženska iz preteklosti (Clémence Poésy), ki mu brez razlage prepusti novorojenko, za katero trdi, da je njegova.   Nepričakovano očka je priredba mehiškega filma Navodila niso priložena (No se […] The post Nepričakovano očka (Demain tout commence, rež. Hugo Gélin, 2016) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Živadinov in Mlakar kot “državotvorca”: bežimo, dokler je še čas!

Živadinov in Mlakar kot “državotvorca”: bežimo, dokler je še čas!

Marijan Zlobec, 25. junij 2017 ― Sinočnja državna proslava ob dnevu državnosti je bila nekaj najslašega, kar se nam lahko v samostojni državi zgodi. Program je bil zanič in predsednikov govor nekoliko boljši, torej ocena 1 : 1,5. Slovenska zastava Najbolj “šokira”, kako se znata “prodajati” dramska igralca Dragan Živadinov in Peter Mlakar (ob dodatno angažiranih še drugih igralcih); če onadva […]
The Margins predstavljajo single in prvi spot!

The Margins predstavljajo single in prvi spot!

SPRP, 25. junij 2017 ― Skupina The Margins, ki je s pomurskih ravnic prinesla svež, kitarsko nažigaški glasbeni veter, je nase opozorila že s prvim singlom "Red". Nadaljujejo v podobnem ritmu, z drugim singlom "That's gonna happen", ki ga spremlja še videospot: Vse se zgodi z namenom. Vse je odvisno od tega, kako to sprejmeš, se s tem soočiš. Ne glede na vse, greš naprej. Fantje so svoj prvi videospot snemali v Križevcih pri Ljutomeru, v objektu nekdanje valilnice piščancev, ki počasi raste v alternativni kulturni prostor, ter v urbanem okolju ljubljanske Zupančičeve jame. Režijo in scenarij je prevzela režiserka Marija Mia Keserović, super posnetke je ustvaril Marko Wolf iz Studia Wolf, v spotu pa nastopata tudi mlada igralca Boris Lieber in Primož Glavič, ki ju javnost pozna iz televizijske serije Česnovi. The Margins so nastali leta 2016. Skupino sestavljajo Aljaž Gyurica (kitara, vokal),Patrik Jambrošič (kitara, back vokal), Luka Ščavničar (bas, back vokal) in Jože Horvat (bobni). The Margins so v poletje zakorakali udarno, jeseni pa se obetata izid in promocija glasbenega prvenca. V juliju vabijo na dva koncerta - 8. julija nastopajo v Križevcih pri Ljutomeru na zaključnem večeru manjšega festivala in mednarodne kiparske kolonije, 15. julija pa v Ljutomeru, na najbolj znanem prleškem festivalu - Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina. Vabljeni!Piše: Katja Škufca
V SMG se bodo spraševali, ali je res vse lepo in prav

V SMG se bodo spraševali, ali je res vse lepo in prav

Misli, 25. junij 2017 ― Slovensko mladinsko gledališče (SMG) novo sezono napoveduje s frazo, ki pušča veliko vprašajev - Vse lepo in prav. V glavnem programu napovedujejo štiri premiere. Sezono bo oktobra uvedel gledališki koncert po besedilih Gregorja Strniše in v režiji Matjaža Pograjca Slovenska popevka. V SMG bodo nadaljevali s produkcijami laboratorija in s pogovori.

Ormož: Ulica žalostnih obrazov še ta konec tedna

Štajerski tednik, 25. junij 2017 ― V Veliki Nedelji z letošnjo komedijo Ulica žalostnih obrazov nadaljujejo 20-letno tradicijo nastopanja in igranja na prostem. Predstavo, polno smešnih in tudi ganljivih trenutkov si v čudovitem ambientu v objemu velikonedeljskega starodavnega križniškega gradu in cerkve Sv. Trojica lahko ogledate še danes ob 19.30.

Pred 250 leti umrl takrat priznani skladatelj Georg Philipp Telemann

Misli, 25. junij 2017 ― Na današnji dan pred 250 leti je umrl nemški baročni skladatelj Georg Philipp Telemann, za časa življenja slaven in priznan komponist, ki je več kot 40 let krojil glasbeno podobo Hamburga in tudi Evrope. Cenili so ga kot enega največjih nemških skladateljev tistega časa, kasneje pa je kljub takratnemu ugledu ostal v senci Bacha in Händla.
še novic