Modrožametni princ

Modrožametni princ

Literatura v živo, 27. julij 2019 ― V ulici Nobene nove lepe hiše je stanoval tat, ki je kradel vložene kumarice iz steklenih teglov in jih nosil svoji materi, ki so ji odrezali eno ušeso zaradi ravnotežja. Premikal se je na papirnatih hoduljah in valovil v vetru. Včasih si lahko videl, kako je glavo namočil v vodo in so mu valovi razčesali neukrotljivo grivo.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 27. julij 2019 ― Pri Mladinski knjigi je izšel nabor zgodb o zlorabah Sama si si kriva, ki jih je zapisala Gordana Stojiljković, pri založbi Litera pa kriminalni roman Ferija Lainščka Zadoščenje. Pod okriljem LUD Šerpa je izšel pesniški prvenec Nade Kavčič, naslovljen Uho in senca, pri založbi Primus pa delo Marjana Ogorevca Človek, kam greš?
V Slovenj Gradcu vikend animiranih filmov

V Slovenj Gradcu vikend animiranih filmov

Misli, 27. julij 2019 ― V Slovenj Gradcu se bo danes začel dvodnevni festival animiranega filma za otroke in mladostnike Zebra, ki bo uvedel mednarodni filmski festival Shots, s pričetkom 1. avgusta. Festival Zebra bo v mestnem jedru Slovenj Gradca ponudil 23 animiranih filmov iz 16 držav z vsega sveta, delavnice in pester spremljevalni program.
1910 Rakek – Železničarji in skladiščniki

1910 Rakek – Železničarji in skladiščniki

Stare slike (Cerknica), 27. julij 2019 ― Na fotografiji so železničarji in skladiščniki pred skladiščem na železniški postaji Rakek leta 1910. Karel Rustja je fotografijo takole obrazložil: Nesporno je, da skladiščni delavec na desni strani drži ročni voziček (rudl) prilagojen za prevoz zabojev, škatel, vreč itd. Pred štirimi železničarji v sredini je večji ročni voziček za prevoz težkih tovorov. Predzadnji železničar v […]
VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev

VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev

ARS Likovni odmevi, 27. julij 2019 ― Razstava je na ogled v Galeriji sodobne umetnosti v Celju V oddaji Likovni odmevi tokrat predstavljamo skupinsko mednarodno razstavo z naslovom VZEMI SI ČAS. Čas, repeticija in upočasnitev, ki je na ogled v Galeriji sodobne umetnosti v Celju. Umetniki, ki jih je izbrala kuratorica Irena Čerčnik v njej skozi različne medije pripovedujejo o času kot takem ter predvsem ponujajo občutenje časa. Ne kronološkega, merjenega, temveč globljega, ki je v nenehnem gibanju in prepletanju. Z govorjenjem o ciklih, ponavljanju, minevanju, upočasnjevanju, trajanju, nenehnem krogu življenja in smrti želi razstava ponuditi izkušnjo časa, ki se odmika od njegove običajne percepcije v vsakdanjem življenju. O tem se je s kustosinjo Ireno Čerčnik pogovarjala Aleksandra Saška Gruden  
še novic