Hvala, galeb

Hvala, galeb

Radio Študent, 26. julij 2019 ― V Haagu smo govorili z Anno van Leeuwen, članico kolektiva Parliament of Things, ki je nedavno za javnost pripravil tri dni aktivnosti v okviru novega projekta Ambasada Severnega morja.
Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

Igor Karlovšek: Sodišče / Bojan Sedmak: Imenuj zrak

ARS S knjižnega trga, 26. julij 2019 ― Uroš Lipušček Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 / Umberto Galimberti: Besedo imajo mladi V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili kriminalnemu romanu Igorja Karlovška Sodišče, pesniški zbirki Bojana Sedmaka Imenuj zrak, študiji Uroša Lipuščka Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919 in knjigi Umberta Galimbertija Besedo imajo mladi. Recenzije so napisali Matej Bogataj, Miša Gams, Iztok Ilich in Beti Burger.
Umetnost, narava, komunikacije

Umetnost, narava, komunikacije

ARS Svet kulture, 26. julij 2019 ― O tem, kako se umetnica pogovarja z gozdom ter kako se znotraj umetniškega dela pogovarjajo glasbeniki in slikarka Danes se bomo pogovarjali predvsem o likovni in glasbeni umetnosti: o razstavi Svetlane Jakimovske Rodić: Narejeno v gozdu, pozneje pa o združevanju slikarskega in glasbenega izraza  v projektu Morse Art Project. Vabimo vas k poslušanju!

Srečanje Mednarodnega gledališkega inštituta

Borštnikovo srečanje, 26. julij 2019 ― Priprave za letošnje dvodnevno srečanje predstavnikov evropskih centrov, ki se bo zgodilo v sklopu 54. Festivala Borštnikovo srečanje, so že v teku. Pomemben dogodek, na katerem se bodo srečali predstavniki evropske gledališkeskupnosti, bo služil izmenjavi primerov dobrih praks in razvoju strategij skupnega delovanja ter drugim aktivnostim na področju mednarodnega sodelovanja. Ob vsem tem si bodo tuji festivalski gostje ogledali predstave tako slovenskih kot tudi tujih producentov, razstave in druge festivalske dogodke, s čimer festival prispeva k uveljavljanju slovenske gledališke ustvarjalnosti v širšem mednarodnem prostoru.

Prisluhnite POGOVORU o uličnem gledališču!

Ana Monro, 26. julij 2019 ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami je letos že 5. leto zapored v okviru festivala Ana Desetnica v Ljubljani organiziral in vodil pogovore z nastopajočimi umetniki. Že pred začetkom festivala pa se je na Radiu Študent o uličnem gledališču pogovarjal s ”starosto” tega, Gorom Osojnikom, in avtorico monografije o gledališkem ustvarjanju v javnem prostoru ter članico umetniške ... The post Prisluhnite POGOVORU o uličnem gledališču! appeared first on Ana Monro.

MIDI, flavta in mikrokontrolerji

PIFcamp, 26. julij 2019 ― Naš redni udeleženec Václav Peloušek že več kot 10 let ravija in izdeluje sintetizatorje zvoka, 6 let nazaj pa je ustanovil podjetje Bastl Instruments. Sicer se veliko ukvarja s fizičnim računalništvom in programiranjem mikrokontrolerjev, najpogosteje pa razvija različna orodja, ki mu pomagajo pri ustvarjanju avtorske glasbo. Kot glasbenik bi letos svojo udeležbo na  PIFcampu rad … Preberi več o MIDI, flavta in mikrokontrolerji The post MIDI, flavta in mikrokontrolerji appeared first on PIFcamp.

Matjaž Stopinšek in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 26. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo po SiGledalovem sklopu Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je tenorist Matjaž Stopinšek, dobitnik nagrade Sama Smerkolja za leto 2018. Slovensko komorno glasbeno gledališče nagrado vsako leto podeli vsestranskemu opernemu umetniku, pevcu in igralcu z namenom ohranjanja zavesti o vrednotah naše pretekle in sedanje slovenske operne glasbene kulture. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o Matjažu Stopinšku.

Nataša Matjašec Rošker in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

SiGledal Novice, 26. julij 2019 ― Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je Nataša Matjašec Rošker, ki je na festivalu Teatar na raskršću, ki je potekal v Srbskem narodnem gledališču v Nišu, prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo v predstavi Somrak bogov v izvedbi SNG Maribor. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o igralki Nataši Matjašec Rošker.

Kulturna premišljevanja: Mateja Lazar

Asociacija, 26. julij 2019 ― S prihodnjim letom se izteka program Ustvarjalna Evropa in medtem, ko se pripravljamo na novo sedemletko, so NVO v Sloveniji zaskrbljeni, kaj jih čaka v novi perspektivi. Slovenija je namreč na podorčju kulture med vodilnimi v uspešnosti prijav na razpise Ustvarjalne Evrope, ki predstavlja pomemben delež finančne in prograsmke stabilnosti številnih NVO v kulturi. K … Preberi več o Kulturna premišljevanja: Mateja Lazar

Dediščina in “Tur na obrazu ljubega prijatelja”

OUTSIDER, 26. julij 2019 ― Ob omembi princa Charlesa, britanskega prestolonaslednika, ki čaka na prestol že več kot pol stoletja, večina britanskih arhitektov zavije z očmi. Charles je znan po svojem intenzivnem zanimanju za arhitekturo, zaradi katerega so ga arhitekti ob praznovanju stoletja in pol arhitekturnega združenja RIBA (torej britanskega ZAPS-a) zdaj že davnega leta 1984 povabili, da pove nekaj… The post Dediščina in “Tur na obrazu ljubega prijatelja” appeared first on OUTSIDER.
še novic