Beats (2019)

Beats (2019)

Deseta umetnost, 21. avgust 2020 ― Škotska, leta 1994. Britanska vlada sprejme poseben odlok, po katerem so med drugim prepovedani rave partyji, ki naj bi škodljivo vplivali na mladino in jo vzpodbujali k družbeno neprilagojenem obnašanju. Zaradi prepovedi je na ulice mobiliziranih vse več policistov, še toliko več pa mladih, ki se ne želi podrejati novim pravilom in namesto tega preko […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Child's Play (2019)  Stand By Me (1986)  Berlinale 2019: Zlati medved 69. Berlinala drami Sinonimi!  Sodnica  Barton Fink (1991) Copyright © Deseta umetnost [Beats (2019)], All Right Reserved. 2020.
PRAVLJICE NA DVORIŠČU

PRAVLJICE NA DVORIŠČU

Hiša otrok in umetnosti, 21. avgust 2020 ― 24. – 26. 8. na ljubljanskih dvoriščih Pravljice na način kamišibaj gledališča od leta 2017 poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Letos se selimo v varno zavetje dvorišč in atrijev. Dvorišča so že sama po sebi od nekdaj prizorišče neštetim zgodbam […]

Večer pripovedovanja antičnih mitov

Kamra.si, 21. avgust 2020 ― Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi v okviru arheološke razstave Osrčje Petovione na večer pripovedovanja antičnih mitov, povezanih s petovionsko dediščino. - V torek, 25. 8. 2020, ob 19. uri v mestnem središču pred Orfejevim spomenikom: ORFEJ, BOŽANSKI PEVEC - o tragični usodi mladega glasbenika in slovenska pravljica o onstranstvu. - V petek, 28. 8. 2020, ob 19. uri na Ptujskem gradu pred konjušnico: DIONIZ IN KURENT ALI ZGODBA O DVEH BOŽANSKIH PIVCIH - o vinski trti, vincu in mojstrskih potegavščinah Dioniza ter Kurenta. Pripovedovali bosta Verena Vidrih Perko in Breda Podbrežnik Vukmir, oba pripovedovalska večera pa bo vodila kustosinja arheologinja Aleksandra Nestorović. Za vizualno popestritev bodo poskrbeli brata Malek in skupina Flavijci. V primeru slabega vremena dogodka odpadeta.

Prostornina: Pub Plečnik

OUTSIDER, 21. avgust 2020 ― V prostorih nekdanje Emonske kleti je zaživel Pub Plečnik. Interier so oblikovali v pisarni Prostornina. Prostori Puba Plečnik so pretkani z zgodovino. Lokacija v centru Ljubljane je obkrožena z znamenitimi stavbami, med katerimi je mnoge prenovil tudi naš slavni arhitekt. Dediščini sten in stebrov, ki zaznamujejo prostor, se je tako pridružilo še priznano ime, in… The post Prostornina: Pub Plečnik appeared first on OUTSIDER.

V Mariboru se začenja ANA DESETNICA NA LENTU 2020!

Ana Monro, 21. avgust 2020 ― V petek, 21. avgusta ob 19.00, se v Mariboru začenja festival Ana Desetnica na Lentu 2020. Obetate si lahko čarovnije in cirkuške vragolije, ogenj, animacije in ples, pa lutke in zabavni ribolov, saj smo za vas pripravili program in pol! Prisrčno vabljeni!   PROGRAM     Festivalski partner       The post V Mariboru se začenja ANA DESETNICA NA LENTU 2020! appeared first on Ana Monro.

120. obletnica rojstva Toneta Kralja v Galeriji Božidar Jakac

OUTSIDER, 21. avgust 2020 ― V Galeriji Božidar Jakac je na ogled stalna razstava, posvečena Tonetu Kralju, ob 120. obletnici njegovega rojstva pa bodo umetnikovo delovanje še posebej obeležili.   “Ob 120 letnici rojstva Toneta Kralja se v Galeriji Božidar Jakac spominjamo umetnika, ki je pomembno zaznamoval slovensko umetnost 20. stoletja. Neizbrisni pečat je pustil tudi v Kostanjevici na Krki,… The post 120. obletnica rojstva Toneta Kralja v Galeriji Božidar Jakac appeared first on OUTSIDER.

IZREKANJA - celjski pesniški festival

Kamra.si, 21. avgust 2020 ― Osrednja knjižnica Celje vabi na tretjo izvedbo festivala Izrekanja, ki bo potekal v soboto, 22. avgusta, in nato od srede, 26., do sobote, 29. avgusta 2020.  PROGRAM:  SOBOTA, 22. AVGUST 2020, OB 10. URI NA FB IN YT KANALU FESTIVALA  Izrekanja pred Izrekanji: Polona Rodič: SESTRADANA (Celjska Mohorjeva družba, 2020) V sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo Pogovor povezuje Kristian Koželj -----  SREDA, 26. AVGUST 2020, OB 19.30 V LAPIDARIJU NA SAVINJSKEM NABREŽJU  ODPRTJE FESTIVALA IZREKANJA BREZMEJNO NASTOP ANDREASA UNTERWEGERJA (AUT), OSREDNJEGA PESNIŠKEGA GOSTA FESTIVALA. PREDSTAVITEV ANTOLOGIJE IN ZEMLJA JE VIBRIRALA KAKOR ŽIVO TELO LARA GOBEC NIKA GRADIŠEK STAŠA KLOVAR RUPNIK AJDA KOSTEVC KLAVDIJA KOŠEC TILEN LETNER ALJAŽ PRIMOŽIČ IZA ROBAVS ALINA ŠPAN LANA VINCELJ DVOJEZIČNI PESNIŠKI VEČER BREZMEJNO/ GRENZENLOS VICTORIA SCHWAB ETUMU MAVIE SCHOSTER Poezijo je iz nemščine prevedla TINA PEPPER. KONCERT BENJAMIN FORIS SEXTETA JEAN-BAPTISTE ROUSSEAUX (FRA), trobenta ANŽE ZAVERŠNIK (SVN), saksofon KONSTANTINOS BOURVARIS (GRC), kitara BENJAMIN FORIS (HUN), klavir JERNEJ VINDŠNURER (SVN), kontrabas GÁBOR BEDŐ (HUN), baterija DOGODEK POD POKROVITELJSTVOM AVSTRIJSKEGA KULTURNEGA FORUMA IN V SODELOVANJU Z GIMNAZIJO CELJE-CENTER. Večer povezuje Maša Krajnc. ČETRTEK, 27. AVGUST 2019, OB 17.00 IN 20.00 NA FB IN YT KANALU FESTIVALA OB 17. URI: ROBERT SIMONIŠEK: KAR DOPUŠČAJO ČUTI (Mladinska knjiga, 2020) POGOVOR Z AVTORJEM POVEZUJE DR. ZORAN PEVEC OB 20. URI: PETER SEMOLIČ: ROBOVI (LUD Literatura, 2020) POGOVOR Z AVTORJEM POVEZUJE KRISTIAN KOŽELJ V sodelovanju z LUD Literatura PETEK,28. AVGUST 2019, 0B 20.00 V LAPIDARIJU NA SAVINJSKEM NABREŽJU PIŠEM PISMO, TEBI Magistrska predstava, monodrama slovenske igralke BETI STRGAR. SIVČEK IN JAZ Predstava za igralca in kitarista na podlagi istoimenske pesnitve JUANA RAMÓNA JIMENÉZA (uglasbil Mario Castelnuovo Tedesco) v produkciji Hiše kulture Celje in v izvedbi igralca RENATA JENČKA ter kitarista ALJAŽA CVIRNA. Večer povezuje Maša

VEČER PRIPOVEDOVANJA ANTIČNIH MITOV

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 21. avgust 2020 ― V okviru arheološke razstave Osrčje Petovione vas vljudno vabimo na večer pripovedovanja antičnih mitov, povezanih s petovionsko dediščino. V torek, 25. 8. 2020, ob 19. uri v mestnem središču pred Orfejevim spomenikom ORFEJ, BOŽANSKI PEVEC: o tragični usodi mladega glasbenika in slovenska pravljica o onstranstvu V petek, 28. 8. 2020, ob 19. uri na Ptujskem […]
Deset dogodkov na letošnjih Dnevih poezije in vina, ki jih ne smete zamuditi

Deset dogodkov na letošnjih Dnevih poezije in vina, ki jih ne smete zamuditi

Airbeletrina, 21. avgust 2020 ― Pred vrati so Dnevi poezije in vina, eden najprestižnejših in najodmevnejših pesniških festivalov v Evropi. Poezija pesnic in pesnikov, ki prihajajo iz desetih držav sveta, bo Ptuj, Ljubljano in druga mesta Slovenije napolnila med med 26. in 29. avgustom, ob žlahtni besedi pa bo mogoče degustirati tudi najodličnejša slovenska vina. Izbrali smo deset dogodkov festivala, ki jih ne smete zamuditi.
S Festivalom Lent bo mariborski Glavni trg zasijal v novi luči

S Festivalom Lent bo mariborski Glavni trg zasijal v novi luči

Misli, 21. avgust 2020 ― V Mariboru se danes začenja Festival Lent, ki letos zaradi spremenjenih okoliščin zaključuje poletne počitnice in ima le manjša prizorišča. Priložnost bodo izkoristili za obeležitev zaključka obnove Glavnega trga in Koroške ceste v središču mesta. Prvi prižig novih luči in vklop novih talnih fontan je predviden ob 21. uri.
Na sarajevskem festivalu zmagala drama Eksil

Na sarajevskem festivalu zmagala drama Eksil

Misli, 21. avgust 2020 ― Nagrado za najboljši igrani film 26. filmskega festivala v Sarajevu je prejela koprodukcija Eksil kosovskega režiserja Visarja Morine, drama o kosovskem farmacevtu v Nemčiji, kjer se zaradi porekla začne počutiti diskriminiranega in ustrahovanega. Dobitnike nagrad so na festivalu, ki je potekal virtualno, razglasili v četrtek zvečer.
1935 Cerknica — Sokoli nastopajo

1935 Cerknica — Sokoli nastopajo

Stare slike (Cerknica), 21. avgust 2020 ― Fotografija neznanega fotografa, iz zbirke Toneta Urbasa, prikazuje nastopati Sokole v Cerknici. Sokolsko društvo je bilo v Cerknici ustanovljeno leta 1909. Kot piše Tone Kebe v svoji knjigi Cerknica in njeni ljudje so bili v okviru cerkniškega Sokola najbolj dejavni: dr. Ciril Kraševec, dr. Stanko Pušenjak, Ivan Žumer, Jože Kristen, Tone Skuk, vseh pet bratov […]
še novic