The Devil All the Time (2020)

The Devil All the Time (2020)

Deseta umetnost, 18. september 2020 ― Psihološki triler The Devil All the Time, posnet po istoimenskem romanu Donalda Rayja Pollocka, gledalca hitro seznani z okoljem, v katerem se odvija glavnina zgodbe; nahajamo se v izmišljenem mestecu Meade na ameriškem jugu, ki ne bi moglo biti bolj umazano, versko zblaznelo in intelektualno nazadnjaško.  Po koncu druge svetovne vojne v Meade prispe globoko verni vojak […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Aladin  Once Upon A Time In The West (1968)  Le magasin des suicides (2012)  Petdeset odtenkov svobode  Blade Runner 2049 (2017) Copyright © Deseta umetnost [The Devil All the Time (2020)], All Right Reserved. 2020.

Na ljubljanskem odru prvič balet Gusar Adolpha Adama

SiGledal Novice, 18. september 2020 ― Ljubljanska Opera bo 22. septembra prvič uprizorila celovečerni balet Gusar Adolpha Adama. Delo iz sredine 19. stoletja so prvih sto let po nastanku izvajala le redka gledališča, v 60. letih prejšnjega stoletja pa sta k njegovi popularnosti prispevala plesalca Margot Fontayne in Rudolf Nurejev. Koreografijo je pripravil Jose Carlos Martinez.
Vprašanje podob

Vprašanje podob

Kinodvor, 18. september 2020 ― Primerjajmo svoje razumevanje filmskega plakata in napovednika za film Nesrečniki pred in po ogledu filma. Vaja v razbiranju podob in analizi z iskanjem najboljših argumentov.

Sluhodvod: ljubi me brzo (28.9.2020 20:00)

Španski borci, 18. september 2020 ― To bo res vaja, koncept Sluhodvoda smo vzeli resno in tako v prvem dogodku odpiramo vrata v delovno-raziskovalni-razmišljevalni proces. Ljudje – spustili jih bomo na oder – se bodo lahko prosto gibali naokoli, prihajali, odhajali, mi pa se dobimo zato, da vadimo, diskutiramo itd. Skratka, to ne bo koncert, vaja bo, s publiko se ne bomo obremenjevali.

Ventilator #3: Trip-tih (24.9.2020 20:00)

Španski borci, 18. september 2020 ― V prvem, januarskem srečanju cikla Ventilator 2020 je z Jurijem Konjarjem in Katjo Legin na odru Španskih borcev sodeloval Zlatko Kavčič. Druga ediciji je bila poleg nove kombinacije- Katja, Jurij in multiinštrumentalist Samo Kutin- zaznamovana tudi s ponovno izkušnjo “gledališča” po treh mesecih samo-izolacije. Ista trojka (Jurij - Samo - Katja) zastavlja naslednjo tretjo etapo kot serijo v treh “epizodah” skozi tri dni na treh različnih prizoriščih.

Branje je iskanje – bralni projekt, ki nas bo popeljal v naravo

Kamnik.info, 18. september 2020 ― Projekt Branje je iskanje poteka že kar nekaj časa, predvsem pa je bil namenjen sodelovanju med šolami in knjižnico z namenom, da bi branje postalo družinska aktivnosti in pomembna dejavnost. Sodelovanje se ni izkazalo kot preveč uspešno, saj so šole usmerjene predvsem v učne cilje znotraj učnega načrta, starši pa so prav v tem videli ... Prispevek Branje je iskanje – bralni projekt, ki nas bo popeljal v naravo je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Tako bo izgledal bazenski kompleks v Češči vasi pri Novem mestu

Kamra.si, 18. september 2020 ― Mestna občina Novo mesto je včeraj popoldne na ogled postavila razstavo natečajnih rešitev za bazenski kompleks v okviru športno-rekreacijskega parka v Češči vasi. Zmagovalno rešitev sta izdelala Dean Lah in Milan Tomac s sodelavci iz ljubljanskega arhitekturnega biroja Enota. Izbor je potekal z dvostopenjskim natečajem, poleg prve nagrade pa so podelili še drugo in tretjo nagrado ter tri enakovredna priznanja za preostale projekte, ki so se uvrstili v drugo fazo natečaja. Razstavo natečajnih rešitev si lahko ogledate do 16. oktobra od ponedeljka do petka med 7. in 19. uri v prostorih bodočega Domoznanskega oddelka Knjižnice Mirna Jarca, hkrati pa je na ogled tudi razstava Dolenjskega muzeja V objemu Krkinih voda. Vljudno vabljeni!  

Kako se lotiti prenove stanovanja?

OUTSIDER, 18. september 2020 ― Nekaj nasvetov, kako do novega doma v starem stanovanju Posvetujte se z arhitektom Naj gre za prvi dom ali urejanje stanovanja v zrelih letih – prenova stanovanj je lahko zastrašujoča. Ko smo soočeni z obstoječo ureditvijo, si pogosto težko predstavljamo, kakšen potencial ponuja prostor. Zato je prvi in najbolj smiseln nasvet vedno: posvetujte se z… The post Kako se lotiti prenove stanovanja? appeared first on OUTSIDER.

2. festivalski DAN v LJUBLJANI se začenja že ob 15.00!

Ana Monro, 18. september 2020 ― Ker se zelo kmalu tudi v javnem prostoru ne bomo mogli več nezakrito nasmehniti drug drugemu, vas v petek in soboto (18. in 19.9.) še posebej prisrčno vabimo, da se nam pridružite na festivalu Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del v Ljubljani. Petkov program se začne že ob 15.00 z avtobiografsko turo Razpoke v asfaltu (Camilo ... The post 2. festivalski DAN v LJUBLJANI se začenja že ob 15.00! appeared first on Ana Monro.

Zaživela je REKA SEDMERIH IMEN!

Ana Monro, 18. september 2020 ― Ko je nad mesto legla tema, je Ljubljanica, Reka sedmerih imen, postala ”oder” raznolike umetniške ustvarjalnosti, na katerem smo skupaj z obiskovalci ustvarili mit o nastanku reke. Risanje zgodbe v živo, svetlobne in video projekcije ter nastop umetnic na tkanini nad reko in na čolnu na reki so očarali vse prisotne. Če ste prvi otvoritveni ... The post Zaživela je REKA SEDMERIH IMEN! appeared first on Ana Monro.

Vabljeni na spektakel MERAVIGLIA!

Ana Monro, 18. september 2020 ― Prizadevajo si za boljši svet in njihovo najmočnejše orodje je umetnost! Vabljeni v soboto, 19.9. ob 21.15 v Športni park Poljane na programski vrhunec 2. dela festivala  Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja v Ljubljani – vabljeni k ogledu spektakularne predstave Miraviglia! v izvedbi italijanske umetniške skupine Ondadurtro Teatro, ki vas bo popeljala na nadrealistično potovanje ... The post Vabljeni na spektakel MERAVIGLIA! appeared first on Ana Monro.

Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 1. DAN!

Ana Monro, 18. september 2020 ― Vzdušje je bilo nekoliko bolj intimno, kot smo ga vajeni iz prejšnjih let, a zato še bolj prijetno in domačno. Predvsem pa ni manjkalo zabave, smeha, pozitivne energije in seveda odličnih nastopov domačih in tujih umetnikov. Fotografije 1. festivalskega dne, katerih avtor je Luka Dakskobler, si lahko ogledate TUKAJ. Program v Ljubljani se nadaljuje danes ... The post Ana Desetnica 2020 – Okvir poletja, 2. del: Ljubljana, 1. DAN! appeared first on Ana Monro.

Njun pogum, naša zmaga

Festival Maribor, 18. september 2020 ― »Pred koncertom se vselej počutim, kakor da bi stopila na sredo avtoceste. Veš, da je to mesto, kjer ne bi smel biti. Obenem pa se počutiš kot kralj, kot nesporni vladar avtoceste. In že je tu adrenalinska eksplozija. Uživaš, kljub zavedanju, da te lahko vsak trenutek povozi drveče vozilo.«* Vilde Frang, ki jo mediji opisujejo […]
V Kinu Šiška v novi sezoni pripravljajo koncerte v dveh realnostih

V Kinu Šiška v novi sezoni pripravljajo koncerte v dveh realnostih

Misli, 18. september 2020 ― V novi sezoni bo CUK Kino Šiška del programa predstavljal na spletu. Ob zapovedani omejitvi obiskovalcev na največ 150 oseb v dvorani Katedrala, ki sicer sprejme okrog 1000 ljudi, je Kino Šiška stopil v partnerstvo s spletno platformo DICE, na kateri so ali bodo za globalno občinstvo spletne koncerte izvedli tudi Nick Cave, Laura Marling in Björk.
še novic