Izganjalec hudiča v Kinodvoru

Izganjalec hudiča v Kinodvoru

Kinodvor, 13. oktober 2020 ― Letošnja noč čarovnic bo 31. oktobra postregla s tremi projekcijami Izganjalca hudiča, ki ostaja eno najbolj šokantnih del v zgodovini filma in se še danes uvršča na vrh lestvic najbolj grozljivih filmov vseh časov. Nova digitalna kopija, ki jo bomo predvajali v Kinodvoru, je pod nadzorom režiserja Williama Friedkina nastala iz restavriranih slikovnih in avdio elementov. Vstopnice že v prodaji!

ODPOVEDANO! Oktobrski muzejski vikend na Ptuju

Kamra.si, 13. oktober 2020 ― ODPOVEDANO! Zaradi aktualnih razmer in ukrepov delavnico za družine "Koptske tkanine" odpovedujemo! Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož vabi družine v soboto, 17. oktobra 2020, od 10. do 16. ure na oktobrski Muzejski vikend KOPTSKE TKANINE, ki bo potekal v Miheličevi galeriji (Dravska ulica 4, Ptuj). Ogledali si boste razstavo Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije in se preizkusili v tkanju vrvice. Slikovite tkanine, ki so jih med 3. in 10. stoletjem našega štetja stkali Kopti, krščansko prebivalstvo Egipta, sodijo med najstarejši tekstil v zbirkah Narodnega muzeja Slovenije. Izdelane so iz lanu in volne, zanje pa so značilne žive barve. Muzejski vikend je namenjen družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačen. OBVESTILO MUZEJA Z DNE 16. 10. 2020: Zaradi aktualnih razmer muzejska delavnica ODPADE!
.čunfa & Gaj Bostič

.čunfa & Gaj Bostič

Radio Študent, 13. oktober 2020 ― Tokrat v RŠ intervjuju govorimo z Janom Bajcom Funo aka .čunfo o njegovem projektu z bobnarjem Gajem Bostičem. Duo se je sestavil lanskega leta na Dvociklu, katerega organizirata Layerjeva hiša in Mr. Moonlee.
ODVEČNI

ODVEČNI

Zavod En-Knap, 13. oktober 2020 ― Marec 2020. Kulturne institucije in gledališča po vsem svetu zapirajo vrata. Kaj zdaj? Plesalci skupine EN-KNAP Group kljub omejitvam izolacije nadaljujejo s svojim ustvarjalnim delom - ne kot skupina v studiu, ampak skupinsko, vsak zase od doma. Odkrivajo nove načine za nadaljnje ustvarjanje, ohranjanje kondicije in iščejo nove oblike komunikacije ter načine kako ustvariti predstavo, ne da bi delali skupaj v istem prostoru.
še novic