Gašper Krajnc o Mestnih pticah

Gašper Krajnc o Mestnih pticah

Radio Študent, 15. december 2020 ― Gašper Krajnc je poskrbel za prvo stripovsko izdajo domačih avtorjev pri založbi VigeVage knjige. Njegov novi strip za razliko od prejšnjih odstopa od klasičnega žanra in se spušča v polje na pol biografske intimne drame, v kateri spoznamo risarja Ambroža ter nekaj drugih človeških mestnih ptic, ki se gibljejo po domači prestolnici. Verjetno najboljši domači strip letošnjega leta.  

SBO: Razodetje

Kino Šiška, 15. december 2020 ― Takšen SBO je v torek razpostavil scene v spletno predstavo iz Kina Šiška in nas pošolal. CUK se že od maja z najbolj usposobljeno ekipo in izbranimi glasbenimi nastopi trudi s kulturo spletnega glasbenega dogodka, kolektiv SBO pa je bil prvi, ki je prenos premontiral v drugačen medij, vnesel prostor, večji od odra, kadrirano režijo, scenosled, ki v pojmu na glasbenem prizorišču ni le abstrakcija setliste. Končno to ni bil več koncert. Zdaj je tudi na glasbeni oder padel mem, in izkaže se, da smo to v letu 2020 vsi tudi hoteli, ko s koncerti doma ne moremo biti zadovoljni.
Slovenska projekta prejmeta podporo sklada Eurimages

Slovenska projekta prejmeta podporo sklada Eurimages

Misli, 15. december 2020 ― Sklad Eurimages Sveta Evrope za filmske koprodukcije bo podprl slovenska celovečerna filma. Igrani celovečerec Zbudi me režiserja Marka Šantića prejme finančno podporo v višini 210.000 evrov, dokumentarni celovečerec Telo avtorice Petre Seliškar pa bo Eurimages podprl z 60.000 evrov subvencije.
Advent v Gornjesavskem muzeju Jesenice

Advent v Gornjesavskem muzeju Jesenice

Gornjesavski muzej, 15. december 2020 ― Advent v Gornjesavskem muzeju Jesenice Gornjesavski muzej Jesenice vsako leto v adventnem času pripravi zanimive dogodke. Preteklih deset let smo na Jesenicah torkove popoldneve pred prvo adventno nedeljo namenili medgeneracijskemu druženju in ustvarjanju, kjer smo izdelovali adventne venčke in voščilnice. Seveda pa v železarskem mestu ne smemo mimo Praznika sv. Barbare, ki goduje 4. decembra. [...]
17. Animateka

17. Animateka

Kinodvor, 15. december 2020 ― Mednarodni festival animiranega filma Animateka je od 30. novembra do 9. decembra potekal izključno na spletu, kjer je postregel s 7 celovečernimi in 252 kratkimi animiranimi filmi ter serijo dogodkov v živo. Hvala vsem gledalcem, da ste bili del letošnje edinstvene festivalske edicije!

Studio Tina Rugelj: Hiša Š

OUTSIDER, 15. december 2020 ― Interier novozgrajene enodružinske hiše na Primorskem je delo Studia Tina Rugelj. Načrtovanje notranje opreme je potekalo že vzporedno s pripravo idejnega projekta za hišo, kar je omogočilo, da sta ob plati hiše optimalno usklajeni. Strojne in elektro instalacije so tako zasnovane v skladu s predvideno opremo, kar je omogočilo temeljit premislek osvetljave in scenarijev prižiganja… The post Studio Tina Rugelj: Hiša Š appeared first on OUTSIDER.
še novic