Pahor mon amour

Pahor mon amour

Smetnjak, 11. januar 2021 ― Pahor je bil v Smetnjakovih naracijah že marsikaj: ballardovski lik, Forrest Gump, ničejanski nadčlovek … Tu je še Antizelig, ki nenehno menja okolja, ne zato, da bi se zlil z njimi, temveč zato, da bi poudaril distinkcijo (tu in tu). … Continue reading → The post Pahor mon amour first appeared on Smetnjak.
Pregled leta 2020: Oder

Pregled leta 2020: Oder

Koridor, 11. januar 2021 ― Gledališke sedeže smo v letu 2020 zamenjali za domači kavč. Več izveste v prispevku. The post Pregled leta 2020: Oder appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

RAZPIS ZA MLADE UMETNIKE

ZZMS, 11. januar 2021 ― Partnerji mednarodnega projekta Mladi umetniki oživljajo dediščino in legende REFRESH+ so objavili odprti razpis za mlade umetnike, ki bo del mednarodne projektne ekipe. Mladi umetniki iz 5 partnerskih držav bodo skozi ustvarjali procesu oživili dve legendi, eno bodo prispevala zgodovinska mesta Slovenije, ena pa bo iz Romunije. Več o razpisu si lahko preberete: TUKAJ.  The post RAZPIS ZA MLADE UMETNIKE appeared first on ZZMS.
Dobrodelna spletna akcija Kultura šteje! in predaja podarjenih knjig

Dobrodelna spletna akcija Kultura šteje! in predaja podarjenih knjig

Društvo slovenskih pisateljev, 11. januar 2021 ―   Predaja več kot 110 podarjenih knjig Infekcijski kliniki v Ljubljani   Društvo slovenskih pisateljev je v sodelovanju s 13 založbami v četrtek, 17. decembra 2020, izvedlo večurno dobrodelno spletno akcijo z maratonskim branjem 15 vrhunskih avtoric in avtorjev ter tako izkazalo svojo podporo zdravstvenim delavcem in njihovemu neizmernemu trudu v izjemno težkem letu pri boju […]
Katja Zupanič: "Prioriteta ostajajo prevzemi in strokovna obdelava gradiva"

Katja Zupanič: "Prioriteta ostajajo prevzemi in strokovna obdelava gradiva"

Štajerski tednik, 11. januar 2021 ― Leto 2020 je bilo drugačno od ostalih. V nas se je naselilo zavedanje, da nismo gospodarji časa, pandemija je in še zmeraj narekuje vse naše korake. Ob jesenski razglasitvi epidemije je delovni proces ob upoštevanju in izvajanju vseh priporočil potekal neprekinjeno, zaposlenim smo zagotovili optimalne delovne pogoje, vsak ima svojo pisarno. Omejitve pa so ostale glede sprejemanja raziskovalcev in drugih uporabnikov oziroma obiskovalcev arhiva, je pogovor pričela Katja Zupanič, direktorica ZA Ptuj.

Pismo Dušanu Jovanoviću

SiGledal Novice, 11. januar 2021 ― V sezoni 2020/2021 na spletnem portalu SiGledal poteka akcija "Pismo mojemu igralcu", v kateri gledalci izražajo svoj poklon in ljubezen gledališkim ustvarjalcem. – Gledalka P. M. Ž. piše zahvalo Dušanu Jovanoviću: "Hvala, da vam nikoli nič ni bilo preveč."
Duhovi preteklosti oživljeniGhosts of the Past resurrected

Duhovi preteklosti oživljeniGhosts of the Past resurrected

Cirkulacija 2, 11. januar 2021 ― Elvin Brandhi: MALE PLASTIKE | SMALL PLASTICS Izložba Cirkulacija 2, Podhod Ajdovščina 2 Ljudje preganjajo duhove, živi prežijo na mrtve… Ghost plastic reused by internal laugher of the subject walking silent: humans haunting ghosts, the living stalk the dead /skaters stuck in the short cut/ Elvin Brandhi (Elvin kot škratinja, Brandhi kot Gandhi, Br kot Brexit) je bila del programa Cirkulacije 2, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.   NAME: POLICIJSKA URA | CURFEW Photopub...

Literarna postaja z Zoranom Predinom

Kamra.si, 11. januar 2021 ― V decembru 2020 je Mariborska knjižnica v sodelovanju z založbo Litera pripravila literarni pogovor z znamenitim glasbenikom, Mariborčanom Zoranom Predinom, ki je pred kratkim pri Literi izdal svoj literarni prvenec Mongolske pege, v katerega je odlično prelil svoj hudomušno-ironični pogled na bridkosti življenja. Goran Vojnović je ob tem zapisal: "Pri malokom zna biti tragičnost tako vedra kot pri njem," s čimer je zadel bistvo romana. Zaradi epidemioloških razmer smo dogodek preselili na splet, tako da si lahko pogovor z Zoranom Predinom, ki ga je vodil glavni urednik založbe Litera Orlando Uršič, ogledate na spodnji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=Q5I2ics8wDk&t=404s Prijetno literarno druženje!

Tudi v 2021 pozvali k zvišanju bolniške

Asociacija, 11. januar 2021 ― Ministrstvo za kulturo je z Uredbo o določitvi višine dnevnega nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni za samozaposlene v kulturi za polni delovni čas za leto 2021 določilo višino dnevnega nadomestila, ki ostaja enako kot v letu 2020, torej 25 evrov na dan. V društvu Asociacija že vrsto let opozarjamo, da je treba … Preberi več o Tudi v 2021 pozvali k zvišanju bolniške

ŽPZ Kombinat v podporo Radiu Študent

ŽPZ Kombinat, 11. januar 2021 ― Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, pod čigar okrilje spada tudi Radio Študent, je po osmih letih rezanja sredstev za delovanje omenjenega radia napovedala ukinitev le-teh. Radio Študent na našem področju deluje že 50 let in je najstarejša neodvisna radijska postaja v Evropi, ki je iz skromnega medija, namenjenega študentski populaciji, prek punk alternative, participacije v […]
Drama se ne piše, drama se dela

Drama se ne piše, drama se dela

Literatura v živo, 11. januar 2021 ― Vse se začne konec šestdesetih let, čeprav svojo prvo dolgo igro, Norce, napiše že na začetku tega desetletja. Vendar igra zaradi različnih »norcev« ostane neobjavljena in neuprizorjena do konca šestdesetih. Konec šestdesetih prinese nastanek gledališča Pupilije Ferkeverk, ustanovitev Eksperimentalnega gledališča Glej in nove igre: Znamke, nakar še Emilija, Igrajte tumor v glavi in onesnaženje zraka.

Galerija Zala: Prostor srečanja in borza informacij

OUTSIDER, 11. januar 2021 ― Na Gosposki ulici v Ljubljani domuje Galerija Zala, ki bo letos praznovala tridesetletnico svoje prisotnosti na slovenskem umetniškem prizorišču. Galerija poleg razstavne in prodajne dejavnosti tudi svetuje pri nakupu in opravlja strokovno cenitev umetniških del. V želji, da bi k nakupu in zbirateljstvu spodbudili tudi mlade, so ustanovili skupino Young Collectors Club. O delovanju galerije… The post Galerija Zala: Prostor srečanja in borza informacij appeared first on OUTSIDER.
še novic