Donizettija komična opera Hči polka prvič pred občinstvom

SiGledal Novice, 13. oktober 2021 ― Hči polka (La fille du régiment), komična opera Gaetana Donizettija pod taktirko Simona Robinsona in v režiji Krešimirja Dolenčića, bo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor po neposrednem radijskem prenosu in spletnem streamigu v marcu prvič izvedena pred občinstvom v petek, 15. oktobra 2021. Nastopajo Petya Ivanova, Martin Sušnik, Jaki Jurgec, Irena Petkova, Dada Kladenik, Dušan Topolovec, Sebastijan Čelofiga, Hideyuki Suzuki, baletni ansambel, operni zbor in simfonični orkester SNG Maribor.

Festival mlade literature Urška 2021

Vrabec Anarhist, 13. oktober 2021 ― Festival mlade literature Urška, ki letos praznuje dvajseto obletnico delovanja, je osrednji slovenski literarni natečaj za mlade literarne ustvarjalke in ustvarjalce, ki so stari med 15 in 30 let. The post Festival mlade literature Urška 2021 first appeared on Vrabec Anarhist.

CEDilke, oktober 2021

CED, 13. oktober 2021 ― CED novice obveščajo o vsem, kar zadeva program EU Ustvarjalna Evropa: aktualni razpisi, nasveti, vabila na dogodke, ki jih izvajajo slovenske organizacije s podporo Ustvarjalne Evrope ipd.

Evropski art kino dan 2021

Mestni kino Ptuj, 13. oktober 2021 ― V nedeljo, 14. novembra 2021, se bo v evropskih kinematografih že šestič odvil Evropski art kino dan. Na ta dan bomo kinematografi širom po Evropi s projekcijami in dogodki slavili raznolikost evropskega filma. Akciji se že tradicionalno pridružuje tudi Mestni kino Ptuj.

Some Place Studio: GREEN BRUSH Tehnologija sobnih rastlin

OUTSIDER, 13. oktober 2021 ― Zadnjih nekaj let nam trendi vztrajno narekujejo zapolnjevanje interierja z zelenjem. Ob naši navdušenosti nad sobnimi rastlinami pa poskušamo doseči čim bolj minimalističen videz elektronskih naprav, ki jih diskretno integriramo v bivalne prostore. Z razstavo GREEN BRUSH člani Some Place Studia upodabljajo ta dva nasprotujoča si trenda in opazujejo trikotnik odnosov med človekom, rastlinami in…

Slovenski teden filma 2021

Mestni kino Ptuj, 13. oktober 2021 ― Slovenski teden filma je projekt, namenjen povezovanju kulturnih in izobraževalnih ustanov, predvsem pa povečuje dostopnost, sistematičnost in dolgoročnost filmske vzgoje v kulturnih ustanovah kot tudi v šolah in vrtcih ter spodbuja formalne in neformalne oblike filmske vzgoje.

V ljubljanski Drami premiera predstave Emigranta

SiGledal Novice, 13. oktober 2021 ― Na odru Male Drame SNG Drama Ljubljana bo drevi premiero doživela predstava Emigranta. Režijo mojstrsko napisane igre Slawomirja Mrožka o odnosu med človekoma, ki sta tujca v mestu, v katerem živita in tujca drug drugemu, pa tudi samemu sebi, je prevzela Nina Ramšak Marković. V vlogi emigrantov nastopata Nejc Cijan Garlatti in Marko Mandić.

Festival Trafika #07: Naprej k zemlji

OUTSIDER, 13. oktober 2021 ― V torek 12.10.2021 smo pred Outsiderjevo trafiko na Vegovi ulici v Ljubljani, organizirali sedmi dogodek v sklopu letošnjega festivala Trafika ob sončnem zahodu. Večer je bil posvečen predstavitvi poletne delavnice, ki smo jo izvedli kot del programa Erasmus+ namenjenega izobraževanju mladih med 18 in 30 let. Delavnico smo organizirali v sodelovanju s tremi partnerji: Zelena…

Kulturni bazar v regiji 2021

Zlata paličica, 13. oktober 2021 ― Strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2021 bo potekalo 15. novembra v SNG Maribor in na drugih prizoriščih v mestu. Enodnevno bienalno strokovno usposabljanje vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V ospredju so programi in projekti kulturnih in strokovnih organizacij iz podravske, pomurske in koroške regije, predstavljeno bo pa tudi aktualno dogajanje v […] The post Kulturni bazar v regiji 2021 appeared first on Zlata paličica.
Festival Indigo vabi v Cukrarno na Masovno hipnozo

Festival Indigo vabi v Cukrarno na Masovno hipnozo

Misli, 13. oktober 2021 ― Na novi lokaciji v Cukrarni se danes začenja 6. izdaja festivala Indigo, ki bo do petka ponudil več dogodkov pod naslovom Masovna hipnoza, čez slab teden pa še pogovor med sodobnima mislecema Yanisom Varoufakisom in Slavojem Žižkom. Festival bo po napovedi ponudil razmislek o nekaterih aktualnih vprašanjih, ki bremenijo naš vsakdan.
V ljubljanski Drami premiera predstave Emigranta

V ljubljanski Drami premiera predstave Emigranta

Misli, 13. oktober 2021 ― Na odru Male Drame SNG Drama Ljubljana bo drevi premiero doživela predstava Emigranta. Režijo mojstrsko napisane igre Slawomirja Mrožka o odnosu med človekoma, ki sta tujca v mestu, v katerem živita in tujca drug drugemu, pa tudi samemu sebi, je prevzela Nina Ramšak Marković. V vlogi emigrantov nastopata Nejc Cijan Garlatti in Marko Mandić.
Donizettijeva komična opera Hči polka prvič pred občinstvom

Donizettijeva komična opera Hči polka prvič pred občinstvom

SNG Maribor, 13. oktober 2021 ― Hči polka (La fille du régiment), komična opera Gaetana Donizettija pod taktirko Simona Robinsona in v režiji Krešimirja Dolenčića, bo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor po neposrednem radijskem prenosu in spletnem streamigu v marcu prvič izvedena pred občinstvom v petek, 15. oktobra 2021. Nastopili bodo Petya Ivanova, Martin Sušnik, Jaki Jurgec, Irena Petkova, Dada Kladenik, Dušan Topolovec, Sebastijan Čelofiga, Hideyuki Suzuki, baletni ansambel, operni zbor in simfonični orkester SNG Maribor.
še novic