Nekoč so bili ljudje (2020)

Nekoč so bili ljudje (2020)

Deseta umetnost, 3. december 2021 ― Tretji celovečerni film Gorana Vojnovića se začne na koncu; dva moška se s tovornjakom peljeta v neznano. Nato se zgodba pomakne za teden dni nazaj in šele tedaj se film Nekoč so bili ljudje šele v resnici začne; izkaže se, da sta možakarja dobra prijatelja Leo in Vučko, ki se soočata s finančnimi in zasebnimi težavami. Ko banka dvojici odkloni […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Oskarji 2021: Seznam nominirancev  1917  Ledeno kraljestvo 2  The Lord of the Rings trilogija (2001-2003)  10 najboljših romantičnih komedij leta 2017 Copyright © Deseta umetnost [Nekoč so bili ljudje (2020)], All Right Reserved. 2022.

Ne ravno pregled, pač pa prelet

Vrabec Anarhist, 3. december 2021 ― Namen pričujočega preleta vendarle ni izdelava obsežnega in natančnega bralnega seznama, pač pa pregled letos nagrajenih otroških in mladinskih knjig (ne pozabite tudi na nominirane!) in takšnih, ki so me iz različnih razlogov še posebej nagovorile in izstopile iz množice. The post Ne ravno pregled, pač pa prelet first appeared on Vrabec Anarhist.

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2022

Ministrstvo za kulturo, 3. december 2021 ― Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2022. Predmet razpisa so delovne štipendije, namenjene fizičnim osebam s statusom samozaposlenega v kulturi – v razvid samozaposlenih v kulturi pri Ministrstvu za kulturo so vpisane najmanj s polovičnim delovnim časom in so rojene leta 1992 ali kasneje. Rok za oddajo prijav je 3. januar 2022.
Objava petih vicev osemdesetega izbora

Objava petih vicev osemdesetega izbora

SEM, 3. december 2021 ― Uredniški odbor je izbral osemdeseti niz najboljših vicev, ki jih zbiramo v okviru našega poziva: »Mojega otroka ne boste cepili.« Magda, 77 let, o sinu Zvonkotu 50 let. Anketa… »Kakvo je vaše mišljenje o seksu na radnom mestu?« »Nikakvo… Prvo, ja sam oženjen čovek a drugo, izbor je baš nikakav…« »Izvinite, a gde radite?« »Pa radim od kuće…« (Prevod: Anketa… »Kakšno je vaše mnenje o seksu na delovnem mestu?« »Slabo… Prvič, sem poročen človek in drugič, izbira je res slaba…« »Oprostite, kje pa delate?« »Delam od doma…«) Zaradi epidemioloških razmer, vse obiskovalce sejma obveščamo, da bo letos kuhano vino vsebovalo tudi alkohol. Hvala za razumevanje. Jst: Pejt zdej spat, pa bo pršu Miklavž. Tamav: Zakaj pa ti ne greš zdej spat? Jst: Ja eden mora tudi Miklavžu PCT preverit!! Božiček: Kaj bi rad za Božič? Otrok: Porsche 911. Božiček: Bodi bolj skromen. Otrok: Naj se kovid konča. Božiček: A 911 Carrera ali Turbo? Seznam vseh izbranih vicev  

Odstiramo nove poti za povezovanje kulture in gospodarstva

Ministrstvo za kulturo, 3. december 2021 ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je 2. decembra udeležila otvoritvene konference Centra za kreativnost, namenjene prijaviteljem na javni razpis Ministrstva za kulturo "Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij – Center za kreativnost 2022". Na konferenci so predstavili razpis, kriterije in način financiranja ter ostale ključne informacije v zvezi z razpisom.

Gledališče za trajnostni razvoj

Zlata paličica, 3. december 2021 ― KUD Transformator med 17. in 19. decembrom 2021 pripravlja spletni seminar Gledališče za trajnostni razvoj. Cilj seminarja je preko tehnik in metod gledališča za družbene spremembe graditi komunikacijske veščine strpnejših in vključevalnih odnosov. Osnovni principi, na katerih temeljijo aktivnosti seminarja: – spoznavanje in zavedanje lastnega telesa, – prepoznavanje izraznosti telesa (telo kot osnovni gledališki jezik), […] The post Gledališče za trajnostni razvoj appeared first on Zlata paličica.

11. Valičev arheološki dan

Gorenjski muzej, 3. december 2021 ― Letošnji že 11. Valičev arheološki dan bo tako kot lanski potekal po spletni aplikaciji ZOOM.  Predavanja se bodo odvila v ponedeljek, 13. decembra 2021, od 10. ure dalje.  Spletna povezava bo objavljena naknadno.  Vsebina srečanja bo letos namenjana novim odkritjem, ... Read More
Šest občin prejelo naziv branju prijazna občina

Šest občin prejelo naziv branju prijazna občina

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 3. december 2021 ― Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo RS že petič podeljujejo nazive slovenskim občinam, ki posebno pozornost posvečajo knjigi,  bralni pismenosti in kulturi. (Grosuplje, 3. december 2021) Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo so na Ta veseli dan kulture, že peto leto zapored, podelili nazive Branju prijazna občina. Naziv, ki je namenjen spodbujanju aktivnosti lokalne skupnosti za izboljšanje bralne pismenosti in kulture, so tokrat prejele občine: KOZJE, LENDAVA, RIBNICA, MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC, TRBOVLJE in VODICE. Od leta 2017 je nazive Branju prijazna občina ...
Prešernovi nagradi prejmeta Kajetan Gantar in Mirko Cuderman

Prešernovi nagradi prejmeta Kajetan Gantar in Mirko Cuderman

Planet Siol.Net, 3. december 2021 ― Prešernovi nagradi za življenjsko delo prejmeta klasični filolog in prevajalec Kajetan Gantar ter muzikolog in dirigent Mirko Cuderman. Upravni odbor Prešernovega sklada je prvemu pripisal neprecenljiv prispevek k slovenskemu poznavanju antične književnosti in filozofije. Drugi je temeljno zaznamoval slovensko zborovsko glasbo zadnjih desetletij.

Društvo slovenskih režiserjev, 3. december 2021 ― Nagrada Prešernovega sklada Špeli Čadež Na fotografiji Špela Čadež Ministrstvo za kulturo je objavilo seznam prejemnikov Prešernovih nagrad za l. 2022. Med njimi je tudi članica Društva slovenskih režiserjev, animatorka in režiserka Špela Čadež, ki je nagrado prejela za kratki animirani film z naslovom Steakhouse. Film je bil v Sloveniji prvič predvajan na Festivalu slovenskega […]

Odprtje razstave Gimnazije Celje – Center z naslovom Sobivanje

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 3. december 2021 ― V četrtek, 2. decembra 2021, smo v Občinski knjižnici Braslovče odprli razstavo Gimnazije Celje – Center z naslovom Sobivanje. Gre za predstavitev likovnih izdelkov dijakov umetniške gimnazije – likovna smer, ki so del polletne produkcije pri strokovnih predmetih v tem šolskem letu. Sodelovali so dijaki vseh štirih letnikov pod mentorstvom učiteljic Andreje Džakušič (risanje in slikanje), Maje Rak (likovna teorija, bivalna kultura in osnove varovanja dediščine) ter Mojce Šmit (predstavitvene tehnike). Letošnja tema in hkrati rdeča nit pri vseh področjih ustvarjanja je sobivanje. Vodilo je izhodiščno besedilo, ki izhaja iz učnega ...
SKS: Naj knjiga leta Devica, kraljica, vdova, prasica Erice Johnson

SKS: Naj knjiga leta Devica, kraljica, vdova, prasica Erice Johnson

Misli, 3. december 2021 ― Knjiga Devica, kraljica, vdova, prasica Erice Johnson Debeljak je postala naj knjiga leta 2021. Izbrali so jo obiskovalci letošnjega 37. slovenskega knjižnega sejma (SKS), ki poteka na spletu. Delo, ki ga je avtorica napisala po moževi smrti, "z drznim naslovom drzno premika meje in razbija tabuje, pa ne samo nekdanje, ampak tudi sočasne".

Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2021

Kinodvor, 3. december 2021 ― Zaradi okoliščin povezanih s covidom-19 je program mobilnega kina na Kongresnem trgu za leto 2021 žal odpovedan. Upamo, da se ob gledanju nepozabnih filmskih klasik ponovno srečamo v zadnjem tednu avgusta 2022. Obiskovalke in obiskovalce prosimo za razumevanje.

Poziv k oddaji predlogov za Cankarjevo nagrado

SiGledal Novice, 3. december 2021 ― Upravni odbor Cankarjeve nagrade je objavil javni poziv k oddaji predlogov za nagrado v letu 2021. Namenjena je ustvarjalcem, ki so s svojim izvirnim literarnim delom v slovenskem jeziku s kateregakoli področja Cankarjevega ustvarjanja trajno obogatili slovensko kulturno zakladnico. Predloge zbirajo do 5. januarja 2022.
še novic