Mladinski center C.M.A.K. Cerkno prejel Državno priznanje za izjemne dosežke v mladinskem sektorju

C.M.A.K. Cerkno, 7. december 2021 ― V torek, 7. 12. 2021 je Cerkljanski mladinski alternativni klub iz Cerkna s strani Urada RS za mladino prejel Državno priznanje za izjemne dosežke v mladinskem sektorju, in sicer za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja. Kot so ob podelitvi zapisali na Uradu RS za mladino, je “prispevek CMAK k razvoju mladinskega dela neprecenljiv, še posebej […] The post Mladinski center C.M.A.K. Cerkno prejel Državno priznanje za izjemne dosežke v mladinskem sektorju appeared first on C.M.A.K. Cerkno.
Hiša Gucci (House of Gucci)

Hiša Gucci (House of Gucci)

Koridor, 7. december 2021 ― Precej površinska, a slikovita upodobitev zgodovine modnega imperija skozi usodne igre ambicij in nevarnih vizij o tem, kar bi lahko bilo. The post Hiša Gucci (House of Gucci) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Pripravljamo serijo MEDNARODNIH IZOBRAŽEVANJ!

Ana Monro, 7. december 2021 ― Spomladi 2022 bomo izvedli serijo intenzivnih programov neformalnega izobraževanja in usposabljanja na področju sodobnih performativnih uličnih umetnosti, v okviru katerih bomo prenašali znanje in izkušnje začetnikom, izkušenim ustvarjalcem in tistim, ki jih zanima raziskovanje in razvijanje novih in drugačnih dimenzij tega umetniškega področja. Od 1. do 10. 4. bo potekala ŠUGLA na hitro, od 20. 4. do 1. 5. Master Class, od ... The post Pripravljamo serijo MEDNARODNIH IZOBRAŽEVANJ! appeared first on Ana Monro.

Dramina knjižnica bogatejša za Jurčičevi noveli

SiGledal Novice, 7. december 2021 ― Programska platforma Dramina knjižnica bo v sezoni 2021/22 ponudila akustične posnetke izbrane slovenske kratke proze 19. stoletja. Kot prvega predstavljajo Josipa Jurčiča. Danes so v Dramini knjižnici premierno objavili zvočno kompozicijo, ki združuje predgovor Josipa Stritarja ter Jurčičevi noveli Pipa tobaka in Telečja pečenka.
Dramina knjižnica bogatejša za Jurčičevi noveli

Dramina knjižnica bogatejša za Jurčičevi noveli

Misli, 7. december 2021 ― Programska platforma Dramina knjižnica bo v sezoni 2021/22 ponudila akustične posnetke izbrane slovenske kratke proze 19. stoletja. Kot prvega predstavljajo Josipa Jurčiča. Danes so v Dramini knjižnici premierno objavili zvočno kompozicijo, ki združuje predgovor Josipa Stritarja ter Jurčičevi noveli Pipa tobaka in Telečja pečenka.

Model za mali kruhek sv. Miklavž, konec 19. stoletja

Medobčinski muzej Kamnik, 7. december 2021 ― V etnološki zbirki kamniškega muzeja hranimo model za mali kruhek z motivom sv. Miklavža iz Kamnika, ki je prišel iz Sadnikarjeve zbirke. Kot je zapisal Josip N. Sadnikar, je bil na dan sv. Barbare (4. decembra) v Kamniku letni semenj. Med ljudstvom je bilo tako razširjeno izročilo, da hodi sv. Miklavž kupovat v Kamnik na […] The post Model za mali kruhek sv. Miklavž, konec 19. stoletja appeared first on MM:K.

Še zadnji seji delovnih teles s področij kulture ter avdiovizualnih zadev in medijev

Ministrstvo za kulturo, 7. december 2021 ― V petek, 3. decembra, sta bili v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v Bruslju še zadnji zasedanji Odbora za kulturo in Delovne skupine za avdiovizualne zadeve in medije. Odbor je vodil dr. Sašo Gazdić, svetovalec za kulturo in avdiovizualne zadeve pri Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji, delovno skupino pa Irena Ostrouška, sekretarka v Direktoratu za medije na Ministrstvu za kulturo.
Naprej v preteklost (1.): NATAŠA MIRTIČ. GRAFIKE

Naprej v preteklost (1.): NATAŠA MIRTIČ. GRAFIKE

Galerija Murska Sobota, 7. december 2021 ― V manjšem razstavišču Galerije Murska Sobota se z grafikami predstavlja dolenjska umetnica Nataša Mirtič. Svojo študijsko pot je končala kot akademska slikarka in grafičarka, vendar svoj umetniški opus gradi izključno v polju grafike. To prav gotovo močno temelji na profesorski dediščini Lojzeta Logarja, njenega mentorja na magistrskem študiju grafike, ter vsekakor tudi likovni poetiki Bogdana […]
6.-12.12.: NAPREJ V PRETEKLOST

6.-12.12.: NAPREJ V PRETEKLOST

Galerija Murska Sobota, 7. december 2021 ―   Med 6. in 12. decembrom se muzeji in galerije ponovno odpravljamo “Naprej v preteklost”. Tako se namreč imenuje vseslovenska spletna akcija, v kateri kulturne institucije predstavljamo našo skupno dediščino. V duhu bližajočih se praznikov je tema letošnje akcije #veselimuzej. Galerija Murska Sobota vas bo z različnimi vsebinami nagovarjala preko galerijske spletne in fb strani. […]
Filmske cvetlice in pleveli 2021

Filmske cvetlice in pleveli 2021

Deseta umetnost, 7. december 2021 ― Znova je leto naokoli in napočil je čas za vnovičen kratki pregled aktualne filmske ponudbe, ki je tako kot vsako leto poskrbela za nemalo cvetlic in tudi obveznega plevela. Leto 2021 je bilo za marsikoga izmed nas težavno in travmatično, v filmskem smislu pa je bilo zaznamovano s prvimi poskusi velikih studijev po izbruhu epidemije […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Pokémon Detective Pikachu (2019)  Aladin  Demeter Bitenc: "Če ti življenje na eni strani več nudi, ti na drugi tudi več jemlje" (prvi del)  Solo: A Star Wars Story (2018)  Dangerous Liaisons (1988) Copyright © Deseta umetnost [Filmske cvetlice in pleveli 2021], All Right Reserved. 2022.

Cikel gledaliških esejev

SiGledal Novice, 7. december 2021 ― Cikel gledaliških esejev Takorekoč je nastal v koprodukciji Nove pošte (Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska) in Momenta. Svoje eseje bodo uprizorili Boštjan Narat, Blaž Šef, dr. Jerneja Ferlež, dr. Mladen Dolar, Filip Dobranić in dr. Renata Salecl.
Dedek Mraz in kamniške delovne organizacije

Dedek Mraz in kamniške delovne organizacije

Medobčinski muzej Kamnik, 7. december 2021 ― ŽE PRIŠEL JE MED NAS STARI DOBRI DEDEK MRAZ Dedek Mraz in kamniške delovne organizacije Novoletna jelka z dedkom Mrazom gotovo sodi med najprisrčnejše in najbolj pristne šolske prireditve, ker se med vsemi edina osredotoča na otroka, pa naj ta še verjame v bajeslovna bitja ali ne več. Dedek Mraz je bil, kljub svojemu sovjetskemu […] The post Dedek Mraz in kamniške delovne organizacije appeared first on MM:K.
1938 Vrhnika – O druščini pred Anžetovo gostilno

1938 Vrhnika – O druščini pred Anžetovo gostilno

Stare slike (Cerknica), 7. december 2021 ― Sliko, na kateri je skupina Vrhničanov in še kdo iz okolice, je posnel fotograf iz ateljeja Foto Mara v Dolenjem Logatcu. Čas nastanka – poleti 1938 – sem določila po starosti dečka na sliki, po oblačilih upodobljenih in zelenju drevja v ozadju. Kakšna priložnost je bila, ostaja neznano; vsekakor nekaj poletno nedeljskega, še raje žegnanjsko prazničnega, saj fotograf iz […]
Ob prazniku svete Barbare

Ob prazniku svete Barbare

Gornjesavski muzej Jesenice, 7. december 2021 ― #Naprejvpreteklost in sedem desetletij muzeja na Jesenicah – ob prazniku sv. Barbare Od Tehniškega muzeja Jesenice (1951), Muzeja Jesenice (1991) do današnjega Gornjesavskega muzeja Jesenice (od leta 2000) V Gornjesavski dolini je bil 3. julija 1951 ustanovljen Tehniški muzej Jesenice. Bil je predhodnik Muzeja Jesenice (od leta 2000 Gornjesavski muzej Jesenice), ki je leta 1991 [...]
še novic